«Απορούσαμε όταν ήρθε ο Ρανιέρι στη Λέστερ λόγω Ελλάδας»

«Απορούσαμε όταν ήρθε ο Ρανιέρι στη Λέστερ λόγω Ελλάδας»

bet365

Ο θρυλικός Άγγλος στράικερ Τόνι Κότι μιλάει στο gazzetta.gr για το θαύμα της Λέστερ εκθειάζοντας τον Ρανιέρι. Η σύγκριση με τη Νότιγχαμ του '70 και ο τρόπος με τον οποίο ο Ιταλός τεχνικός έκλεψε τις καρδιές των Βρετανών.

Στην Γουέστ Χαμ (1982-1988) θεωρείται «θρύλος» σκοράροντας 92 φορές σε 212 ματς. Στην Έβερτον (1988-1994) συνέχιζε να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα σημειώνοντας 72 γκολ σε 184 παιχνίδι. Ο Τόνι Κότι στη δύση της καριέρας του πέρασε και από την Λέστερ (1997-2000) με απολογισμό 27 γκολ σε 85 συμμετοχές.

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής, ο οποίος πλέον εργάζεται ως σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports μίλησε στο gazzetta.gr για τον απίθανο επίτευγμα της Λέστερ, κάνοντας ειδική μνεία στον Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ο Κότι συνέκρινε την Λέστερ με την θρυλική Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ, ενώ παραδέχθηκε πως το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Κλάουντιο Ρανιέρι ανακοινώθηκε από τις «αλεπούδες» άπαντες απόρησαν με την συγκεκριμένη πρόσληψη.

Να συνδυάσει το πάρτι τίτλου με νίκη θέλει η Λέστερ. Σε απόδοση 2.10 στην Sportingbet η νίκη των «αλεπούδων» κόντρα στην Εβερτον.

«Θα το χαρακτήριζα ως θαύμα αυτό που πέτυχε η Λέστερ. Κατάφερε να προσπεράσει ομάδες όπως οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραδοσιακές δυνάμεις δηλαδή που στοχεύουν πάντα στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Λέστερ είναι συμπαγής ομάδα με σπουδαίο προπονητή. Ήταν εξαιρετική, αλλά είχε και την τύχη με το μέρος της. Ο Ρανιέρι οδήγησε την ομάδα σε μία επιτυχία που θα μπορούσα να την συγκρίνω με εκείνη της Νότιγχαμ του Κλαφ στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν από την Β΄ κατηγορία βρέθηκε να κατακτά όχι μόνο το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η Μπλάκμπερν επίσης έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την οικονομική της ευμάρεια, αλλά και το γεγονός πως είχε στις τάξεις της τον Άλαν Σίρερ»!

Ο παλαίμαχος Άγγλος φορ παραδέχθηκε στο gazzetta.gr πως δεν είχε δει με καλό μάτι τον ερχομό του Ρανιέρι στους πρωταθλητές Αγγλίας. Πλέον κάνει λόγο για έναν σπουδαίο προπονητή που κέρδισε τους πάντες με τον χαρακτήρα του.

«Όλοι είχαμε απορήσει όταν η Λέστερ ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Ρανιέρι. Λέγαμε πως πρόκειται για τζογάρισμα και πισωγύρισμα. Άλλωστε υπήρχαν τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα από τη συνεργασία του Ρανιέρι με την Ελλάδα.

Ο Ρανιέρι είναι εξαιρετικός τύπος. Δεν κέρδισε τον κόσμο μόνο με τα αποτελέσματα του στο γήπεδο, αλλά και με το χαμόγελο του.

Είναι συμπαθητικός άνθρωπος και πλέον στην Αγγλία όλοι τον συμπαθούν. Ήταν εκείνος που κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο και τις δυνατότητες των παικτών του. Να τους κάνει να διψούν για διακρίσεις. Τα κατάφερε γράφοντας ιστορία».

Ο Τόνι Κότι θεωρεί πως οι παίκτες της Λέστερ δεν έχουν πλέον άγχος για να αποδείξουν κάτι, ενώ σημειώνει πως το σημαντικότερο είναι να διατηρήσει στο ρόστερ της τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας.

«Είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί ανάλογη πορεία την επόμενη σεζόν. Ακόμη και στο Champions League. Οι παίκτες της Λέστερ όμως δεν χρειάζεται να έχουν άγχος. Ήδη έχουν πετύχει πολλά. Το θέμα είναι βέβαια πως θα διατηρήσει η ομάδα τα αστέρια της».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα