Παπασταθόπουλος: «Φταίει η ΕΠΟ, αλλά φταίμε και εμείς»

Παπασταθόπουλος: «Φταίει η ΕΠΟ, αλλά φταίμε και εμείς»

Gazzetta team
Παπασταθόπουλος: «Φταίει η ΕΠΟ, αλλά φταίμε και εμείς»

bet365

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για τις ευθύνες της ΕΠΟ που διέλυσε μία Εθνική... κόσμημα, ενώ αναγνώρισε και αυτές των παικτών, χωρίς να κρύψει τα προβλήματα που υπήρχαν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναλυτικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στον Sport FM 94,6 για...

-τον τελικό Κυπέλλου στο άδειο ΟΑΚΑ: «Τι να πω… Η εικόνα θα τα πει όλα μόνη της. Είναι πάρα πολύ λυπηρό, σε τι κατάσταση έχει φτάσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά γενικά, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως αυτοί που είναι αρμόδιοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω τα πράγματα και να βάλουν μια τάξη. Δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν να δει αυτή την εικόνα σε έναν τελικό ανάμεσα σε δύο ομάδες που μας έχουν χαρίσει τόσες στιγμές. Όταν σε όλες τις χώρες διοργανώνονται τελικοί χωρίς κανένα πρόβλημα και στην Ελλάδα θα παίξουμε σε άδειο γήπεδο είναι κατάντια».

-το πώς σχολιάζουν στη Γερμανία την κατάσταση αυτή: «Δεν τους ενδιαφέρει. Δεν ασχολούνται πολύ με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι και τόσο διαφημισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Πλέον δεν υπάρχουν και οι ομάδες που στην Ευρώπη διαφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως συνέβαινε παλιά. Τώρα έχουμε μια ομάδα που παίζει στο Champions League και πλέον θα παίζει προκριματικά».

-το αν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επηρεάσει την Εθνική: «Όλα αυτά έχουν επηρεάσει απόλυτα την Εθνική. Λίγο παλιότερα δεν το αφήναμε και δεν το αφήνανε και όλο αυτό δεν είχε περάσει στην Εθνική. Μετά το Μουντιάλ αυτό χάθηκε και βλέπουμε πού μπορεί να γίνει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια πολύ καλή ομάδα και μια οικογένεια. Διαλύθηκε μια ομάδα που ήταν κόσμημα, κάτι που ήταν έκπληξη για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολλά μικρά προβλήματα έφεραν ένα μεγάλο».

-τις ευθύνες των παικτών: «Εμείς οι ποδοσφαιριστές μετά το Μουντιάλ σταματήσαμε να σκεφτόμαστε ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα. Αυτό σε συνδυασμό με την αποχώρηση παικτών που μπορούσαν να κρατήσουν τα αποδυτήρια και να πουν μια κουβέντα παραπάνω. Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και άλλοι… Το να κάνεις δημόσια αυτοκριτική είναι καλό. Σε βοηθά να βελτιώσεις κάποια πράγματα. Καλό θα ήταν ο καθένας να κάνει αυτοκριτική, για να γίνεται καλύτερος».

-τις σχέσεις των παικτών: «Οι σχέσεις δεν ήταν οι καλύτερες μέσα στην ομάδα. Αυτό ξεκίνησε από το Μουντιάλ, αλλά όταν μια ομάδα πάει καλά τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλάκι της επιτυχίας. Καταφέραμε να φτάσουμε μια ανάσα από την οκτάδα. Είχαμε προβλήματα στο Μουντιάλ, αλλά είχαμε την εμπειρία και θέλαμε να πάει καλά η ομάδα και ξέραμε πως μέσα από αυτό θα είχαμε μεγάλο κέρδος κι εμείς οι ποδοσφαιριστές. Με την επιτυχία δεν ασχολήθηκαν και οι δημοσιογράφοι περισσότερο με αυτό».

-το γιατί δεν πέτυχε ο Ρανιέρι και τις ευθύνες της ΕΠΟ: «Ο Ρανιέρι είχε δείξει την αξία του πριν έρθει στην Ελλάδα. Ήταν ένας μεγάλος προπονητής και λέγαμε όλοι πως θα καλυφθεί επάξια το κενό του Σάντος. Όμως οποιονδήποτε προπονητή και να φέρεις, αν δεν τον πλαισιώσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους είναι σαν να μην έχεις προπονητή. Η ομοσπονδία έχει τεράστιες ευθύνες. Όταν διώχνεις 30-4 άτομα που ήταν κοντά στην ομάδα και είχαν συμβάλει στο να φτιαχτεί αυτό το κόσμημα, έχεις ευθύνη. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε το πράγμα όσο γινόταν, ζητήσαμε να έρθει ο Γιώργος Καραγκούνης, αλλά…».

-το αν υπήρχαν υποδείξεις στον Ρανιέρι για τις κλήσεις: «Δεν πιστεύω πως μπορούσε κάποιος να υποδείξει στον Ρανιέρι ποιον να καλέσει. Ο κ. Καζιάνης στην Εθνική είχε έναν ποδοσφαιριστή, τον Τοροσίδη. Πιστεύω πως δεν μπορούσε κάποιος να πει στον προπονητή να πάρει τον έναν ή τον άλλο. Θα ήταν πολύ λυπηρό να πει κάποιος στον προπονητή ποιον να πάρει κι εκείνος να το δεχτεί».

-το αν μπορεί η Εθνική να επιστρέψει στις επιτυχίες: «Εύκολο δεν είναι. Είναι πολύ δύσκολο μετά από αυτό που έγινε, μετά από τόσα πράγματα που έχουν αλλάξει να επανέλθει η Εθνική εκεί που ήταν. Πιστεύω πως δεν έχουμε και τους παίκτες που είχαμε παλαιότερα. Δεν υπάρχει τόση εμπειρία και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν βγάζει παίκτες έτοιμους για την Εθνική. Ταλέντο υπάρχει, αλλά το θέμα είναι ποιος μπορεί να σηκώσει μια βαριά φανέλα».

-το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής: «Δεν θα έλεγα πως είμαστε στην ίδια κατάσταση με πριν από τρία χρόνια, αλλά είμαστε λίγο καλύτερα. Γίνεται μια προσπάθεια, ο προπονητής προσπαθεί να είναι κοντά μας, αλλά θέλει πολλή δουλειά, υπομονή και στήριξη. Όλα τα παιδιά πρέπει να βάλουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα και να κάνουμε μια προσπάθεια να πάμε ψηλά».

-τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως είναι η καλύτερη ομάδα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να ανασυνταχθεί, να ξαναγίνει μεγάλη ομάδα αγωνιστικά γιατί σαν σύλλογος είναι τεράστιος και έχει μια διοίκηση που προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι καθρέφτης για την ιστορία της. Οι πιθανότητες είναι 50-50, όπως σε όλους τους τελικούς και θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο κάθε ομάδα τι μπορεί να κάνει».

-τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν: «Κι αυτός ο τελικός είναι 50-50. Η Μπάγερν είναι σαφώς μια ομάδα καλύτερη από μας, έχει πιο γεμάτο ρόστερ και περισσότερη εμπειρία, αλλά φέτος έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε πάρα πολύ καλά σε δύσκολα παιχνίδια. Όποια ομάδα είναι σε καλύτερη μέρα και έχει την τύχη με το μέρος της θα πάρει το Κύπελλο».

-τον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ από τη Λίβερπουλ: «Είναι ένα παιχνίδι που θα περάσουν πολλά χρόνια για να επαναληφθεί. Τι να πω; Ό,τι και να πω τώρα… Να κερδίζεις 3-1 στο ‘Άνφιλντ’ και μέσα σε 20 λεπτά να γυρίζει το παιχνίδι… Βάσει της εικόνας του αγώνα εμείς μετά το 65-70’ σταματήσαμε να παίζουμε κι όταν σταματάς να παίζεις το πληρώνεις. Κούραση, σιγουριά, αλαζονεία, δεν ξέρω… Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι έφταιξε. Ο κόσμος μας στενοχωρήθηκε πάρα πολύ, όπως και εμείς. Δεν υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις. Αφού δεν το είπαν πέρσι στον πρώτο γύρο που ήμασταν στον πάτο της βαθμολογίας, δεν θα το πούμε ποτέ».

-την πορεία του φέτος στη Ντόρτμουντ: «Είχα έναν τραυματισμό, έμεινα εκτός για επτά ματς, αλλά είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά, όπως για όλη την ομάδα. Μακάρι να τελειώσει η σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου και μετά κοιτάμε το μέλλον».

-το μέλλον του: «Έχω ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο, γιατί ανανέωσα φέτος, όμως στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω… Στο ποδόσφαιρο μπορείς να είσαι τη μια μέρα εδώ και την άλλη αλλού».

-την πρόκριση της Ατλέτικο στον τελικό: «Δεν είναι έκπληξη, γιατί τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο παίζει πολύ έξυπνα, έχει καλή τακτική και είναι κι αυτός ένας τρόπος για να κερδίζεις τα παιχνίδια σου. Είναι σίγουρα ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος. Εμένα προσωπικά μού αρέσει να βλέπω την Ατλέτικο. Το ότι δεν είναι θεαματικό το ποδόσφαιρο, δεν ενδιαφέρει κανέναν προπονητή ή ποδοσφαιριστή. Τους ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα».

-τον τελικό Ατλέτικο-Ρεάλ: «Η Ατλέτικο έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League. Βέβαια θα βρει μπροστά της ένα μεγαθήριο. Είναι 50-50. Η Ατλέτικο φαίνεται πιο πεινασμένη. Το αν της το χρωστά η μοίρα και θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, θα το δούμε σε περίπου 20 μέρες. Σε τρεις εβδομάδες πολλά μπορούν να αλλάξουν και μην ξεχνάμε πως οι δύο αυτές ομάδες ακόμη διεκδικούν τίτλο στην Ισπανία».

-τον αποκλεισμό της Μπάγερν και την κριτική στον Γκουαρντιόλα: «Όταν φτάνεις εκεί, δεν υπάρχει ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Είναι 50-50. Μετρά ποιος είναι καλύτερος και πιο τυχερός εκείνη τη μέρα. Το ‘δεν τα κατάφερε’ είναι πώς το βλέπει ο καθένας. Έφτασε δύο φορές κοντά στην κατάκτηση. Για μένα είναι πετυχημένη η πορεία του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα