Ο Κρίστιαν Φουχς στο gazzetta.gr!

Ο Κρίστιαν Φουχς στο gazzetta.gr!

bet365

Ο Κρίστιαν Φουχς, ένας εκ των πρωταγωνιστών του θαύματος της Λέστερ, μιλά αποκλειστικά στο gazzetta.gr για την τρελή πορεία των «αλεπούδων» προς τον τίτλο και το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι!

Όταν το περασμένο καλοκαίρι έκλεινε τον τετραετή κύκλο στην Σάλκε και έβαζε τέλος στην παρουσία του στα γερμανικά γήπεδα για χάρη της Premier League, προφανώς και δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ένα χρόνο μετά θα πανηγύριζε το πρωτάθλημα με την φανέλα της Λέστερ! Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, πως θα έγραφε ιστορία με τις «αλεπούδες» και θα έβαζε το όνομά του στην λίστα με τους πιο μεγάλους πρωταγωνιστές ενός μοναδικού ποδοσφαιρικού παραμυθιού, στην πιο μεγάλη έκπληξη που είδαμε ποτέ πάνω στο χορτάρι! Αποτέλεσε για τους πρωταθλητές Αγγλίας ένα εξαιρετικά σημαντικό «γρανάζι» στην αψεδιάγαστη αμυντική λειτουργία που παρουσίασαν στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών τους, κέρδισε με το... καλημέρα τον κόσμο και μάλιστα όσοι έχουν βρεθεί στο «King Power» έχουν να λένε για την αδυναμία των Άγγλων στον Αυστριακό αμυντικό!

Ο Κρίστιαν Φουχς, περί ου ο λόγος, ο βασικός και αναντικατάστατος αριστερός μπακ(30 συμμετοχές) της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι μιλά αποκλειστικά στο gazzetta.gr για την απόλυτη τρέλα που ζει στο Λέστερ μετά το «κλείδωμα» του τίτλου, το πως ένα κλαμπ που πέρυσι σώθηκε τελευταία στιγμή, φέτος κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα , την προσμονή για το ραντεβού με την κούπα και τον Ιταλό τεχνικό, τον «αρχιτέκτονα» της ανεπανάληπτης αυτής επιτυχίας...

«Είναι απίθανο αυτό που νιώθω τις τελευταίες μέρες. Γράψαμε ιστορία, γίναμε θρύλοι για το αγγλικό ποδόσφαιρο και την Λέστερ. Αυτή η επιτυχία θα μνημονεύεται αιώνια. Όταν τον περασμένο Αύγουστο ξεκινούσε το πρωτάθλημα, κανείς δεν το πίστευε. Κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί. Ούτε εμείς αλλά ούτε και οι bookmakers»!

Η Λέστερ «κλείδωσε» το πρωτάθλημα το βράδυ της Δευτέρας χάρη στο 2-2 της Τσέλσι με την Τότεναμ και ο 30χρονος άσος εξιστορεί το πως έζησε την τελευταία πράξη του ονείρου!

«Θέλαμε στραβοπάτημα της Τότεναμ για να κατακτήσουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά τον βαθμό στο Μάντσεστερ. Η Τότεναμ ήταν μπροστά στο σκορ, έμεναν λίγα λεπτά και ο Αζάρ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ για την ισοπαλία. Η Τσέλσι φέρθηκε καλά σε εμάς και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έφερε την απόλυτη τρέλα! Θυμάμαι μόνο πως έτρεχα και ούρλιαζα μαζί με τους συμπαίκτες μου στο σπίτι του Βάρντι. Όλα είχαν τελειώσει, είχαμε κατακτήσει τον τίτλο»!

Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Λέστερ στην απόλυτη επιτυχία; Ο διεθνής αμυντικός έχει τις απαντήσεις...

«Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το αγγλικό πρέπει να παίζεις πάντα στο μάξιμουμ της συγκέντρωσης! Εμείς είχαμε μία πολύ σφιχτή άμυνα, δεχόμασταν πολύ δύσκολα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Αυτό, όμως, δεν θα έφτανε! Στην επίθεση, λοιπόν, είχαμε ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ταχύτητα. Έτσι, λοιπόν, στο επιθετικό τρανζίσιον βρίσκαμε τις φάσεις, σκοράραμε και έτσι παίρναμε τα παιχνίδια».

Οι «αλεπούδες» κατέκτησαν την κορυφή και ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Τον Φουχς, πάντως, δεν τον απασχολεί η συγκεκριμένη κουβέντα. Έχει αλλού το μυαλό του!

«Αυτή την στιγμή δεν με απασχολεί τι θα γίνει του χρόνου, το πως θα παρουσιαστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή αν θα διατηρήσουμε τον τίτλο στην Αγγλία. Η επόμενη σεζόν είναι πολύ μακριά για εμένα. Πάντα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το παιχνίδι με την Έβερτον και η στιγμή που θα πάρω την κούπα του πρωταθλητή στην αγκαλιά μου. Περιμένω σαν τρελός, με μεγάλη ανυπομονησία την στιγμή που θα την σηκώσω στον ουρανό του Λέστερ. Είναι κάτι που το περιμένουν όλοι στην πόλη, μια πόλη που ζει την απόλυτη ευτυχία τις τελευταίες μέρες με αυτό το πρωτάθλημα»!

Το θαύμα αυτό, όμως, εκτός από πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο έχει και έναν μεγάλο εκτός των τεσσάρων γραμμών: Τον Κλαούνιο Ρανιέρι και ο Φουχς βγάζει το καπέλο στον πρώην ομοσπονδιακό της Εθνικής Ελλάδος...

«Ο ρόλος του Ρανιέρι στην επιτυχία είναι τεράστιος. Ο τρόπος που παίζαμε, η τακτική μας, η καθημερινή του συμπεριφορά στις προπονήσεις. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που έκανε σωστά αλλά ένας συνδυασμός ενεργειών που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν πάντα δίπλα στον κάθε ποδοσφαιριστή σαν φίλος και αυτό βοήθησε στο εξαιρετικό κλίμα που είχαμε όλη την χρονιά στα αποδυτήρια»!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα