Ομάδα που δεν τρώει εύκολα γκολ, πρέπει να τη σέβεσαι

Ομάδα που δεν τρώει εύκολα γκολ, πρέπει να τη σέβεσαι

Ομάδα που δεν τρώει εύκολα γκολ, πρέπει να τη σέβεσαι

bet365

Ο Κ.Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την άποψη του για τον τελικό του Κυπέλλου.
Με 28 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα (δεν ασχολούμαι με τους -3 λόγω τιμωρίας) να τους χωρίζουν, είναι λογικό ο Ολυμπιακός να θεωρείται το φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.
Από εκεί και πέρα, όμως, άλλο είναι το φαβορί κι άλλο το ποιος τελικά θα πάρει το Κύπελλο. Με τα λόγια δεν παίρνεις τίποτα. Όπως λένε κι οι Ιταλοί, ανάμεσα στο «θα πεις » και στο «θα κάνεις», υπάρχει ωκεανός…Την κούπα θα την πάρει ο καλύτερος κι ο τυχερότερος στο συγκεκριμένο 90λεπτο, που μπορεί να γίνει κι 120λεπτο και παραπάνω.
Κι εγώ νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τη σεβαστεί την ΑΕΚ. Θα είναι τεράστιο λάθος αν την υποτιμήσει-και θα το πληρώσει.
Γνώμη μου είναι ότι κάθε ομάδα που τρώει πολύ δύσκολα γκολ, οφείλεις να τη σέβεσαι. Κι η ΑΕΚ αυτής της διετίας έχει ακριβώς αυτό ως κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της. Μπορεί να μην έχει τίποτα σπουδαίους αμυντικούς, αλλά είναι έτσι δομημένη, που δεν της κάνεις εύκολα φάσεις, άρα και γκολ. Να υπενθυμίσω ότι πέρσι οι δύο ομάδες είχαν κληρωθεί μεταξύ τους στο Κύπελλο κι ο Ολυμπιακός της έβαλε ένα γκολ στο Καραϊσκάκη, από στημένη φάση κι ένα στο ΟΑΚΑ, στο 90’. Κι ότι στο φετινό ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός και με 11 που έπαιζε σε όλο το α΄ημίχρονο ναι μεν έδειχνε καλύτερος, αλλά καθαρή φάση για γκολ δεν έκανε.
Γενικά βλέπεις σε όλα της τα παιχνίδια πως στέκεται αμυντικά η ΑΕΚ. Πάνω από ένα γκολ σε αγώνα, πρωταθλήματος η, Κυπέλλου, σπάνια δέχθηκε! Μία φορά στην Τούμπα (έχασε 2-1 από τον ΠΑΟΚ) και δύο φορές από το…Λεβαδειακό, σε παιχνίδια χωρίς ποδοσφαιρική λογική, αφού στο μεν εντός έδρας (ήττα της ΑΕΚ 1-2) και τα δύο γκολ ήταν ευγενική χορηγία των Ανέστη και Κολοβέτσιου, στο δε εκτός έδρας (ήττα της ΑΕΚ 0-3) τα δύο ήταν απίθανα αυτογκόλ του Ντιντάκ.
Άρα, σε ένα σύνολο 44 αγώνων, φέτος πρωτάθλημα και Κύπελλο και πέρσι Κύπελλο, η ΑΕΚ στους 40 είτε κράτησε το μηδέν, είτε δέχθηκε μόλις ένα γκολ. Ένα τέτοιο αντίπαλο, ας μην παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, ας μην έχει παικταράδες, είσαι υποχρεωμένος να τον σεβαστείς, αν δεν θέλεις να βρεθείς προ πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Όχι, δεν ξεχνάω το 4-0 στο Καραϊσκάκη. Όπως δεν ξεχνάω, όμως, κι ότι το ματς «άνοιξε» μετά το 70’, όταν πια η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα. Κι εκεί ήταν Καραϊσκάκη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, αλλά για το γήπεδο που είναι η έδρα της ΑΕΚ! Κι αυτό και ψυχολογικά μπορεί να την βοηθήσει ως ένα βαθμό.
Θέλω να καταλήξω στο ότι μία ομάδα που τρώει δύσκολα γκολ, αν σου κάνει αυτή πρώτη γκολ, θα σου δημιουργήσει προβλήματα, που μπορεί να είναι κι αξεπέραστα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.