Λάτσιο - Ιντερ 2-0

Λάτσιο - Ιντερ 2-0

bet365

Οι Κλόζε και Καντρέβα σκόραραν και η Λάτσιο νίκησε με 2-0 την Ιντερ και έστειλε την Ρόμα στο Champions League.

Η Λάτσιο ήθελε να πλησιάσει στην 6η θέση, η Ιντερ να διατηρήσει κάποιες ελάχιστες ελπίδες για την 3η. Το ματς του Olimpico, βασικά, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και δεν είχε και πολύ κόσμο στις εξέδρες αφού οι τιφόζι των γηπεδούχων έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του Κλαούντιο Λοτίτο. Οπως ξεσηκώνεται και ο Κλόζε κάθε φορά που υποδέχεται τους Νερατζούρι, εις βάρος των οποίων σκόραρε ξανά. Ενα γκολ ο Γερμανός φορ, άλλο ένα ο Καντρέβα με πέναλτι (οι δυο τους έχουν συμμετοχή στα 11 από τα τελευταία 12 γκολ της ομάδας τους) και οι Ρωμαίοι επιβλήθηκαν με 2-0 της απογοητευτικής Ιντερ, για την οποία αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά ο Μουρίγιο... Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ρόμα είναι και μαθηματικά στην 3άδα και θα προσπαθήσει να πάρει τη 2η θέση -και την απευθείας συμμετοχή στο Champions League- από τη Νάπολι.

Ο αγώνας άρχισε όπως έπρεπε για την Λάτσιο αφού στο 8' οι Κλόζε-Λούλιτς ακινητοποίησαν την άμυνα της Ιντερ και ο Γερμανός ήταν ψύχραιμος απέναντι στον Χαντάνοβιτς, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ετσι, συνέχισε και την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει εις βάρος των Νερατζούρι στη Ρώμη. Στα επόμενα λεπτά οι Μιλανέζοι προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους, το έκαναν ως ένα βαθμό και στο 27' είχαν την πρώτη του καλή στιγμή με τον Γιόβετιτς, μετά την πάσα του Κοντογκμπιά, αλλά ο Μαρκέτι απέκρουσε. Στο επόμενο λεπτό οι Λατσιάλι απείλησαν με το δυνατό σουτ του Καντρέβα αλλά ο Χαντάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ και στο 31' ο Σλοβένος πορτιέρε είπε «όχι» και στον Κεϊτά. Το ματς γενικά δεν είχε καλό ρυθμό, με τους Ρωμαίους να ελέγχουν την κατάσταση αλλά τους Μιλανέζους να απειλούν στο 45' με τον Κοντογκμπιά, το σουτ του οποίου από καλή θέση κόντραρε ο Χεντιλέτι.

Στο δεύτερο μέρος η Ιντερ μπήκε πιο δυνατά, η Λάτσιο έμεινε... χωρίς προπονητή από το 53' αφού αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες ο Σιμόνε Ιντσάγκι και το ματς παιζόταν περισσότερη ώρα προς την περιοχή του Μαρκέτι. Αυτό, όμως, δεν σήμαινε τίποτα, είτε γιατί οι Λατσιάλι αμύνονταν σωστά είτε γιατί οι Νερατζούρι αναπτύσσονταν λάθος... Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έριξε στον αγώνα και τους Εντερ και Παλάσιο, στις θέσεις των Γιόβετιτς και Ναγκατόμο, αλλά προκοπή δεν είδε και στο τέλος... καθάρισε ο Μουρίγιο. Ο Κολομβιανός στόπερ, που είδε κίτρινη κάρτα στο 81' για φάουλ στον Μάουρι, είδε και δεύτερη στο 83' για το πέναλτι στον Κεϊτά και ο Καντρέβα από τη βούλα έκανε το 2-0 και κλείδωσε το τρίποντο για την Λάτσιο.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Μαρκέτι, Μπάστα, Μπίσεβατς, Χεντιλέτι, Κονκό, Ονάζι, Μπίλια (93' Κατάλντι), Λούλιτς, Καντρέβα (89' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Κλόζε (72' Μάουρι), Κεϊτά.

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντα, Μουρίγιο, Ναγκατόμο (79' Παλάσιο), Μεδέλ (56' Μπιαμπιανί), Κοντογκμπιά, Μπρόζοβιτς, Γιόβετιτς (72' Εντερ), Πέρισιτς, Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα