Φάκελος κόουτς: Η καθοριστική απόφαση!

Φάκελος κόουτς: Η καθοριστική απόφαση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Φάκελος κόουτς: Η καθοριστική απόφαση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την αναζήτηση προπονητή της ΑΕΚ, την βασική περίπτωση «αντί-Πογιέτ» και εξηγεί τη σημασία της για όλο το club...

Η πιο κρίσιμη ώρα είναι τώρα για την ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό βήμα που θα κρίνει τα πάντα για το ποδοσφαιρικό τμήμα, την επόμενη σεζόν, το ρόστερ και την ενίσχυσή του, τους στόχους που θα καταφέρει να υλοποιήσει, την εξέλιξη αυτού (σ.σ.:ποδοσφαιρικού τμήματος) και την πρόοδό του...

Αναφέρομαι φυσικά στην πιο καθοριστική απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και αφορά τον άνθρωπο που θα γίνει το επόμενο «αφεντικό» της τεχνικής ηγεσίας των «κιτρινόμαυρων» μετά το διαζύγιο (που εξελίσσεται σε... μάχη) με τον Γκουστάβο Πογιέτ.

Το timing είναι και καλό και κακό για τον σύλλογο. Δυο όψεις έχει το νόμισμα (και) στην περίπτωσή μας.

Αρνητικό είναι επειδή πάντα ποδοσφαιρικά είναι πιο ορθό να μην έχεις... γράψει ήδη τρεις προπονητές στον πάγκο σου σε διάστημα μίας σεζόν (και χωρίς βέβαια να 'χει ολοκληρωθεί αυτή) και να μην αλλάζεις πριν κρίσιμα ματς (εκτός αν έχεις τον πλέον άχρηστο στην άκρη του πάγκου) για πρωτάθλημα και Κύπελλο με τα πλέι οφ και τον σούπερ τελικό αντίστοιχα.

Από την άλλη... όψη του νομίσματος υπάρχει και το θετικό. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με το δεδομένο πως όλος ο σύλλογος (εντός, εκτός και γύρω από αυτόν) ασχολείται με τον τελικό της 7ης Μαΐου οι άνθρωποι που τρέχουν το αγωνιστικό πρότζεκτ (Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς και Μπαρτόλο) μπορούν να βρουν με ησυχία και ουσία στις κινήσεις τους τον εκλεκτό (χάρη και στον Μανωλά που είναι ο απόλυτα ιδανικός – ικανός υπηρεσιακός κόουτς) τη στιγμή μάλιστα που για τον ένα ή τον άλλο λόγο αποδείχτηκε πως ο Πογιέτ δεν θα είναι εδώ...

Στην Ένωση οφείλουν να τρέξουν άμεσα και να τελειώσουν βέβαια το θέμα του επόμενου προπονητή. Γρήγορα προφανώς και δεν πρέπει να σημαίνει: επιπόλαια! Σε καμία των περιπτώσεων... Η επιλογή ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ για την ΑΕΚ και το μέλλον της να είναι η απόλυτα σωστή. Το γιατί το εξηγώ θαρρώ με τον πιο απλό και σωστό τρόπο στην πρώτη μόλις παράγραφο!

Ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα αποτελεί ίσως την βασική περίπτωση που εξετάζουν στην Ένωση και σίγουρα όχι τη μοναδική (απόλυτα λογικό). Πρόκειται για έναν προπονητή νέο, φιλόδοξο, που 'χει δείξει τα διαπιστευτήρια του στην πατρίδα του (δεν είναι και λίγα όσα πέτυχε με την Μπόκα Τζούνιορ που κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και γνωρίζει την ΑΕΚ και τη χώρα...

Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την Αργεντινή άνθρωποι που παρακολούθησαν από κοντά τη δουλειά του, διακρίνεται από το παιχνίδι κατοχής και επιθετικής πρωτοβουλίας – λειτουργίας, τη στιγμή που επενδύει στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αφού προώθησε και χρησιμοποίησε παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας που εργαζόταν.

Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ θα επιδιώξει μέσω του Μπαρτόλο και της παρουσίας του στην Αργεντινή να φέρει στην Αθήνα τον πάντα συμπαθή (και τίμιο αγωνιστικά) Αρουαμπαρένα ο οποίος απασχολεί την Ένωση όπως είναι γνωστό καιρό τώρα, αλλά το CV του επόμενου προπονητή των «κιτρινόμαυρων» ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει όσα σημειώνω παραπάνω και φέρεται να έχει ο Αργεντινός τεχνικός και πρώην ποδοσφαιριστής της Ένωσης.

Κοινώς πρέπει να είναι νέος και φιλόδοξος, να έχει γνώση από τον τρόπο που κατακτάς τίτλους-κούπερ, να εξελίσσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, να αξιοποιεί τις ακαδημίες (να τις προοδεύει), να γνωρίζει έστω το ελληνικό ποδόσφαιρο (ώστε να απαιτείται λιγότερος χρόνος προσαρμογής στα εδώ ποδοσφαιρικά δεδομένα) και διάολε να παίζει παιχνίδι κατοχής με επιθετική φιλοσοφία αφού όλοι το γνωρίζουν χρόνια πολλά τώρα: ΑΕΚ σημαίνει επίθεση!

Υγ: Φοβερά διασκεδαστικό όλο αυτό που έγινε με τον Κύζα. Πραγματικά όμως... Αν όντως έγινε το τηλεφώνημα ειλικρινά χαίρομαι και τιμώ τον Δημήτρη Μελισσανίδη που του αξίωσε το 50-50 και τίποτε άλλο! Αυτό ακριβώς θέλουμε εμείς οι ΑΕΚτσήδες ΟΛΟΙ... Το 50-50 με όποιον και αν παίζουμε. Είναι πασιφανές από όσα υποστήριξε ο συγκεκριμένος διαιτητής ότι δεν έχει συνηθίσει να τον καλούν και να του ζητούν το 50-50 και παράλληλα πως έχει μιλήσει με άλλους παράγοντες και αφεντικά ομάδων κατά το παρελθόν διότι ομολογεί πως δεν είχε ποτέ ξανά ακούσει τον Μελισσανίδη στο τηλέφωνο για να γνωρίζει αν όντως ήταν αυτός. Αν επρόκειτο για άλλον αφενός δεν θα το μαθαίναμε ποτέ, αφετέρου δεν θα είχε καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής (ζητώντας προφανώς κάτι παραπάνω από το 70-30)!

Υγ2: Επαναλαμβάνω και υπενθυμίζω για την υπόθεση Γκουστάβο Πογιέτ και όσων μπορεί να λέει ο ίδιος και η ΑΕΚ από την πλευρά της πως δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να παίρνει τη θέση του ενός, ή του άλλου... Ήταν πασιφανές από τα πρώτα λεπτά του διαζυγίου και όσα ειπώθηκαν (και από τις δυο πλευρές αλλά κυρίως από του Ουρουγουανού τεχνικού) ότι η όλη κατάσταση θα οδηγηθεί σε... μάχη μεταξύ τους!
Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι όλα όσα αναφέρω παραπάνω. Ο επόμενος, το επόμενο βήμα πιο σωστά που αφορά την τεχνική ηγεσία της Ένωσης... Κανείς δεν μπορεί να ζει με το χθες, μόνο να αναγνωρίζει τα όποια λάθη και να προσπαθεί προκειμένου να μην τα επαναλάβει...

Υγ3: Το ματς της 7ης Μαΐου (μίας σούπερ ημερομηνίας για όλους τους Ενωσίτες), ο τελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είναι αναμφισβήτητα ο δρόμος για να κλείσει με επιτυχία αυτή η σεζόν για την ΑΕΚ, με τον καλύτερο τρόπο! Όμως είτε έρθει η κούπα είτε όχι στην ΑΕΚ οφείλουν να προετοιμάζονται παντοιοτρόπως για τη διαδικασία των πλέι οφ. Και η έναρξη προετοιμασίας θα πρέπει να γίνει από τώρα σε ψυχολογικό επίπεδο. Επιτυχία ή αποτυχία θα χρειαστεί ιδιαίτερη διαχείριση το όλο ζήτημα για τα αποδυτήρια και για να μην αδειάσουν οι παίκτες της Ένωσης ενόψει των πλέι οφ.

Υγ4: Για το -3 που διατηρήθηκε τι να πει κανείς; Για γέλια όλοι τους... Ίδια κι όμοια τιμωρήθηκε η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για επειδόδια πεντάλεπτου μετά το τέλος του ματς και ενώ καμιά δεκαριά οπαδοί του Ατρόμητου έφυγαν από τη μία γωνία του κόρνερ του γηπέδου για να το διασχίσουν και να φτάσουν στην άλλη γωνία κόρνερ που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ένωσης (και φυσικά αντέδρασαν) και ενώ ολοκληρώθηκε νωρίτερα ΚΑΝΟΝΙΚΑ το ματς. Τι κι αν στον ΠΑΟΚ δεν τελείωσε ποτέ το ματς; Το ίδιο και το αυτό! Απίθανα πράγματα. Ταυτόχρονα λόγω όσων συνέβησαν στην Τούμπα η ΑΕΚ στερείται τον κόσμο της στον τελικό που ευτυχώς θα γίνει αλλά και πάλι όχι με ξένο διαιτητή όπως έλεγε πως θα συνέβαινε ο Κοντονής (καλά όχι πως έχει συμβεί τίποτα από όσα έχει πει ο ίδιος ή οποιοδήποτε μέλος της Κυβέρνησης -και αυτής- αλλά έτσι να θυμίζουμε γιατί σε τούτο τον τόπο μας αρέσει να ξεχνάμε)!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...