Κουλιμπαλί: «Έχω πρόταση από μεγάλη ελληνική ομάδα»!

Δημήτρης Τομαράς
Κουλιμπαλί: «Έχω πρόταση από μεγάλη ελληνική ομάδα»!

bet365

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί σε συνέντευξή του σε γαλλικό ΜΜΕ αποκάλυψε πως τον έχει προσεγγίσει μεγάλη ελληνική ομάδα, δίχως να την κατονομάσει. Τι είπε για Πλατανιά και το μέλλον του.
Ο άσος του Πλατανιά είπε για:
Το συμβόλαιό του που λήγει το 2017 και το τι θέλει να κάνει: Θέλω να προχωρήσω. Να κάνω κάτι άλλο. Η ομάδα θα ήθελε να με πουλήσει διότι γι' αυτούς θα είναι ένα καλό πράγμα. Εάν μείνω του χρόνου φεύγω ελεύθερος. Έτσι για εκείνους και για μένα θα ήταν καλό να φύγω φέτος.
Το εάν έχει προτάσεις από Ελλάδα και το εάν θα το σκεφτόταν: Ναι θα το έβαζα στο μυαλό μου ως σκέψη. Έχω πρόταση από μία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, όμως κοιτάζω και αλλού. Δεν ξέρω ακόμα. Δεν μπορείς να γνωρίζεις το πεπρωμένο. Πως να περίμενα ότι θα βρισκόμουν στην Ελλάδα μετά από μία σεζόν στην Μπρεστ;
Τον Πλατανιά και το τι ήξερε για εκείνον πηγαίνοντας στην Ελλάδα: Ειλικρινά δεν ήξερα τίποτα. Μου μίλησαν μετά για την ομάδα και έμαθα κάποια πράγματα. Βρήκα έναν παίκτη που ήταν εκεί και έμαθα πράγματα. Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά ήταν γαλλόφωνος. Μου είπε πως ήταν μία καλή ομάδα και καλό σωματείο γενικά και να δοκιμάσω εκεί την τύχη μου. Και πήγα...
Το εάν φοβόταν το άγνωστο: Πραγματικά ήθελα να δω το πως θα ήταν στο εξωτερικό. Ήθελα να αφήσω την Γαλλία για τον λόγο αυτό. Όμως στην Ελλάδα ήξερα πολύ λίγα πράγματα. Γνώριζα φυσικά τις μεγάλες ομάδες, όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την ιστορία τους αλλά μέχρι εκεί. Για τον Πλατανιά δεν ήξερα σχεδόν τίποτα.
Το τι θα συμβούλευε έναν παίκτη για την Ελλάδα: Θα του έλεγα πως 'εάν πας εκεί θα πρέπει να δώσεις τα πάντα γιατί είναι ένα καλό βήμα για να βρεις μετά έναν πολύ καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό'. Και στον εαυτό μου το ίδιο θα έλεγα. Μου είχαν πει πως ο Πλατανιάς είναι σοβαρή ομάδα. Είχα αυτοπεποίθηση και σιγουριά και πήγα καλά. Υπήρξαν κάποιες φορές κάποιες καθυστερήσεις και μικροπροβλήματα αλλά γενικά τα πράγματα ήταν πολύ καλά.
Το πως είναι να ζει κανείς στην Κρήτη: Είναι εξαιρετικά. Ειδικά το καλοκαίρι. Τον χειμώνα δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες και έτσι αρκετά μαγαζιά κλείνουν. Ευτυχώς όμως εμείς είμαστε κοντά στα Χανιά. Τα πάντα είναι ανοιχτά και συνέχεια εκεί όποτε δεν έχεις πρόβλημα. Το επίπεδο της ζωής εκεί είναι πολύ ποιοτικό και ανεβασμένο.
Το ότι υπήρχαν και άλλοι γαλλόφωνοι στην ομάδα: Θα έλεγα πως μου έδωσε ένα έξτρα κίνητρο. Μιλήσαμε πριν πάμε στην ομάδα για τις εγκαταστάσεις την ομάδα και την ζωή. Όλα πολύ καλά πράγματα. Πήρα συμβουλές και μου είπαν το τι να περιμένω. Με βοήθησαν πολύ γιατί ήταν η πρώτη μου φορά εκτός Γαλλίας. Δεν ήμουν σε πολλές ομάδες. Ήμουν στην Μπρεστ 5 χρόνια, οπότε ήταν δύσκολη μία αλλαγή για μένα. Εκεί πραγματικά αλλάζεις χώρα. Φοβόμουν το εάν θα μπορούσα να προσαρμοστώ αλλά τελικά όλα έγιναν γρήγορα και καλά.
Το τι άλλαξε για εκείνον: Η λογική, η προσέγγιση του ποδοσφαίρου και αρκετά άλλα. Πολλά αλλάζουν. Και επίσης και το πως ζεις. Ακόμα και η γλώσσα, παρότι στην Ελλάδα πολύς κόσμος μιλάει αγγλικά και άλλες γλώσσες. Υπήρχαν στην ομάδα και τέσσερις Γάλλοι, που ήταν προσαρμοσμένοι στα δεδομένα και γνώριζαν αγγλικά.
Την πρώτη του σεζόν στον Πλατανιά: Έκανα μία πολύ καλή χρονιά. Δεν ήταν εύκολο διότι είχα χάσει ένα μέρος της προετοιμασίας. Ήταν σαν να ήμουν περίπου στα μισά. Για μένα αυτό με βοήθησε ως προς την 2η χρονιά υπό την έννοια της καθιέρωσης. Τα έκανα όλα και ήμουν στο μάξιμουμ. Έκανα πολύ καλή σεζόν και είμαι περήφανος.
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: (σ.σ. διστάζει αρχικά να απαντήσει). Είναι λιγότερο τακτικό θα έλεγα. Δεν έχει τόσο τακτική και δεν έχει και τόσο τεχνική. Το επίπεδο δεν είναι στην Γαλλία. Στην Γαλλία είναι πιο υψηλό. Αλλά δεν το λες κακό. Θα έλεγα κάτι μεταξύ Ligue 1 και Ligue 2. Υπάρχουν πέντε ή έξι ομάδες που παίζουν καλά. Έχουν καλό επίπεδο. Μετά τα πράγματα ως προς το επίπεδο είναι πιο χαμηλά. Πιο κάτω. Προσωπικά εδώ ανακάλυψα αρκετά πράγματα ως προς το ποδόσφαιρο και αυτό είναι καλό.
Την πορεία του Πλατανιά: Κάναμε καλή χρονιά. Είχαμε κάνει καλές μεταγραφές, που μας επέτρεψαν να διεκδικήσουν ακόμα και μία θέση στα πλέι οφ για να βγούμε στην Ευρώπη. Εάν γινόταν αυτό θα μιλούσαμε για την πιο ιστορική σεζόν του συλλόγου.
Τις ισοπαλίες με Ολυμπιακό: Ναι στο πρωτάθλημα πολλές ομάδες και προπονητές μιλούσαν για εμάς. Έλεγαν πως παίζαμε καλά. Αλήθεια είναι αυτό, διότι κάναμε μία πραγματικά καλή σεζόν. Αυτό που μας κόστισε ήταν πως είχαμε αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Εάν είχαμε έναν τοπ στράικερ πιστεύω πως θα βγαίναμε πεντάδα. Όταν όμως δεν είσαι ένα τόσο μεγάλο μέγεθος δεν είναι εύκολο να προσελκύσεις παίκτες. Με τον Ολυμπιακό κερδίζαμε 1-0 και αμυνόμασταν καλά. Ξέραμε πως εάν κρατούσαμε αρκετά και εάν... υποφέραμε όσο έπρεπε θα το παίρναμε το ματς. Ένα λάθος και μία έλλειψη συγκέντρωσης μας στοίχισε τη νίκη. Έτσι ήρθε η ισοπαλία.
Το το ότι ο Ολυμπιακός ήταν τόσο γρήγορα πρωταθλητής: Αυτό δεν είναι καλό για την Λίγκα. Δείχνει πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλος βαθμός δυσκολίας και ενώ δεν υπάρχει και σασπένς. Φέτος ήταν πάνω απ' όλους και με διαφορά. Θεωρώ όμως πως την επόμενη χρονιά δεν θα είναι το ίδιο. Η ΑΕΚ είναι ξανά στην πρώτη κατηγορία και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φτιάξει μία δυνατή ομάδα. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για όλους του χρόνου.
Το ότι ο Πλατανιάς έχασε τα πλέι οφ: Ναι αυτό τώρα πέρασε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είχαμε την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Εάν κερδίζαμε τόσο ίσως να γινόταν κάτι. Ήταν και ένα ματς που έλλειψα επειδή η γυναίκα μου γέννησε και νομίζω πως αυτό επηρέασε την ομάδα. Η ήττα από την Καλλονή δεν έπρεπε να είχε έρθει. Νομίζω ήταν κλειδί το ματς αυτό. Εάν είχαμε νικήσει θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει πιο πολλά.
Τον Πανιώνιο: Ναι υπήρχε ο Πανιώνιος που πήγε πολύ καλά. Υπάρχει και ο Αστέρας. Νομίζω πως αυτές οι ομάδες αν και δεν είναι μεγάλες μπορούν να πετύχουν πράγματα. Μπορούν να είναι πίσω από την τοπ τριάδα με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.
Τα 50 ματς του στην Super League: Σε προσωπικό επίπεδο αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο πρόοδο. Όσο περισσότερο παίζεις τόσο βελτιώνεσαι και τόσο αποκτάς πιο μεγάλη εμπειρία. Θα ήθελα να βρω μία πιο μεγάλη ομάδα και γιατί όχι μία πιο μεγάλη Λίγκα. Ίσως πίσω στην Γαλλία στην Ligue 1. Ή σε Γαλλία και Ισπανία. Δεν ξέρω ακόμα...
Το εάν παρακολούθουσαν scouts και από το εξωτερικό την πορεία του: Ναι την έβλεπαν. Όχι τόσο πολύ αλλά ναι. Είναι λίγο περίπλοκο το να παίζεις στην Ελλάδα διότι ειδικά στα ματς τα δικά μας δεν έρχονται τόσο πολύ scouts. Εάν κάποιος όμως πραγματικά ενδιαφέρεται για μένα μπορεί να βρει και βίντεο αλλά και στοιχεία από το κανάλι που καλύπτει το πρωτάθλημα. Προσωπικά πάντως θέλω να κοιτάξω αλλού. Σε άλλη ομάδα. Είμαι σε μία περίοδο που βλέπω τις προοπτικές μου εκτός Πλατανιά.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο και το εάν και πόσο προοδεύει: Με τα πολλά προβλήματα που έχει η Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Υπάρχει κρίση και πολλά άλλα θέματα. Όταν όμως κάποιος δουλεύει, έχει το κεφάλι κάτω και προχωράει θα προοδεύει. Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε πολύ δύσκολα και εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε παράπονα. Η κρίση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι όμως. Κάποια μέρα θα αλλάξει αυτό.
Το ότι η χρονιά τελείωσε πιο νωρίς: Ναι διότι από 18 ομάδες που είχαμε πήγαμε στις 16. Εκτός αυτού είχαμε και προβλήματα με διακοπές μέσα στην χρονιά. Ήξερα πως θα τελείωνε η σεζόν νωρίτερα αλλά όχι τόσο νωρίς (σ.σ. γελάει). Όμως συνεχίζουμε με τις προπονήσεις μας. Νομίζω πως τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαϊου θα προπονούμαστε. Εμένα θα με κρατήσει αυτό σε εγρήγορση και μετά έχω Εθνική. Είμαι τυχερός. Δεν παραπονιέμαι.
Το ονειρικό πρωτάθλημα γι' αυτόν και την ατμόσφαιρα στα ελληνικά ματς: Το όνειρό μου; Σούπερ θα ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν εκεί. Προσωπικά είναι ένα πρωτάθλημα που με... συγκινεί και με ελκύει πολύ. Μπορεί να παίξω εκεί μία μέρα. Μπορεί και όχι. Όπως και να έχει είναι το όνειρό μου.
Για την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα θα σου πω ότι έχω απογοητευθεί κάποιες φορές από πράγματα που έχω δει και έχω ακούσει σε γήπεδα. Άλλες είμαι ικανοποιημένος. Ο κόσμος δεν γεμίζει όμως τα γήπεδα. Η πραγματικά τρομερή και καλή ατμόσφαιρα είναι στα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός για παράδειγμα. Τα μεγάλα ματς. Σε εμάς δεν υπάρχει τόσο μεγάλο κοινό. Είμαστε μία τουριστική πόλη. Δεν έχει πάνω από 3.000 κατοίκους. Το να γεμίζεις λοιπόν συνέχεια το γήπεδο δεν είναι εύκολο. Είναι περίπλοκο.
Το εάν υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα παίκτες κατάλληλοι για γαλλικές ομάδες: (διστάζει αρχικά). Ειλικρινά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Στον Ολυμπιακό πιθανώς να υπάρχουν. Υπάρχουν και παίκτες που έχουν παίξει πριν σε μεγάλες ομάδες και αξίζουν. Σε εμάς είναι δύο με τρεις παίκτες που θα μπορούσαν να πάνε στην Γαλλία.
Το ποιους εννοεί: Ο Μιλούνοβιτς είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης. Τεχνίτης. Είναι κα ο 'Όγκι' όπως τον λέμε (Ογκνιέν Γκνιάτιτς). Αμυντικός χαφ και δυνατός και καλός. Είναι επίσης ο Ισπανός Ανγκούλο, ο φορ μας. Έχει παίξει μάλιστα στην Γαλλία. Στην Καέν. Το έχουμε συζητήσει αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα