Μόνο ο ΟΦΗ απέκλεισε την Ατλέτικο! (vids)

Μόνο ο ΟΦΗ απέκλεισε την Ατλέτικο! (vids)

bet365

Η Ατλέτικο έχει κάνει νόμο την πρόκριση ύστερα από υπέρ της 1-0 στην Ευρώπη, με τον ΟΦΗ να είναι η τελευταία ομάδα που την έχει αποκλείσει.

Αν και στα πρόσφατα χρόνια έχει δυναμώσει τόσο πολύ και μπορεί να χτυπάει στα ίσα κάθε αντίπαλο στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου, η Ατλέτικο από παλιότερα μπορούσε να κρατήσει προβάδισμα. Με αφορμή το 1-0 σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου στην Μαδρίτη, οι εταιρίες στατιστικών έβγαλαν το τι κάνουν οι Rojiblancos όταν έχουν όπλο για τη ρεβάνς προβάδισμα με το συγκεκριμένο σκορ. Στις 15 λοιπόν τελευταίες νοκ-άουτ κόντρες το ισπανικό κλαμπ έχει ισάριθμες προκρίσεις, fact το οποίο σε οδηγεί στο τι είχε συμβεί πριν αρχίσει να χτίζεται αυτό το εντυπωσιακό σερί.

Ηταν λοιπόν τη σεζόν 1993-94 όταν ο ΟΦΗ είχε προκριθεί στους «32» του Κυπέλλου UEFA και η κληρωτίδα τον έβγαλε αντίπαλο με την Ατλέτικο. Το πρώτο ματς έγινε στα τέλη Οκτωβρίου στο Vicente Calderon και με πλασέ του Λουίς Γκαρθία ύστερα από λάθος της κρητικής άμυνας οι Rojiblancos πήραν τη νίκη με την ελάχιστη διαφορά και προβάδισμα. Στις 3 Νοεμβρίου όμως, στη ρεβάνς του «Γεντί Κουλέ» η ομάδα του Ευγένιου Γκέραρντ πήρε έκανε τη μυθική ανατροπή-πρόκριση και ήταν η τελευταία που 'γυρνάει' το νοκ άουτ στην Ατλέτικο. Η παρέα των Καμινέρο, Κίκο, Μανόλο υποκλίθηκε στους Ελληνες που χάρη σε γκολ των Μαχλά και Τσιφούτη με πέναλτι νίκησαν 2-0 και έγραψαν ιστορία...

Φυσικά όσο αφορά την... σχέση Ατλέτικο Μαδρίτης και Ελλάδας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το έπος του Άρη, ο οποίος σε φάση ομίλων κέρδισε 2 φορές τους Ισπανούς με το 2-3 του «Βιθέντε Καλντερόν» να έχει περάσει στην ιστορία, αλλά και την πρόκριση του Πανιωνίου το μακρινό 1970.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα