Λέμενς στο gazzetta.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας»

Λέμενς στο gazzetta.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας»

Λέμενς στο gazzetta.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας»

bet365

O προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής Βελγίου και τη Γκενκ, Έρβιν Λέμενς μιλάει στο gazzetta.gr για την άδικη απαξίωση του στον Ολυμπιακό, το μοιραίο φιλικό με την Λίβερπουλ, τον Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και τον Νίκο Καρέλη.

«Η αρχή είναι το πιο σημαντικό μέρος της δουλειάς», είχε πει ο Πλάτωνας. Ο Έρβιν Λέμενς αφίχθη το καλοκαίρι του 2005 στον Ολυμπιακό αποτελώντας προσωπική επιλογή του Τροντ Σόλιντ.

Οι συστάσεις, αλλά και το βιογραφικό του Βέλγου γκολκίπερ δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες. Με παραστάσεις από την Primera Division και γεμάτες χρονιές φάνταζε ως το ιδανικό συμπλήρωμα για την θέση του τερματοφύλακα με τον Αντώνη Νικοπολίδη δικαιωματικά να έχει κλειδώσει την συγκεκριμένη θέση.

Η κακή εμφάνιση του νυν προπονητή τερματοφυλάκων της Εθνικής Βελγίου, αλλά και τη Γκενκ στο πρώτο του φιλικό με αντίπαλο την Λίβερπουλ στάθηκε αρκετή για να καταστραφεί εν πολλοίς η καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ εννιά χρόνια μετά την αποχώρηση του από τους πρωταθλητές Ελλάδας, κάνει ένα flash back σε εκείνη την εποχή εξηγώντας στο gazzetta.gr τι πήγε στραβά.

Ο Λέμενς μιλάει για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες πήρε μέρος στο φιλικό με την Λίβερπουλ, την σχέση του με τον Σωκράτη Κόκκαλη, την φιλία του με τον Ριβάλντο, την υπερβολικά σκληρή κριτική που δέχθηκε, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Νίκο Καρέλη, αλλά και τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βελγίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο ο Τροντ Σόλιντ τον ξεκίνησε στην ενδεκάδα του φιλικού με την Λίβερπουλ.

«Ήταν δύσκολα, ειδικά στην αρχή. Ήρθα στον Ολυμπιακό ενώ ήμουν απροπόνητος για έναν μήνα.

Ήμουν χαρούμενος όταν ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού. Ήταν μία νέα περιπέτεια για μένα. Ήταν από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και όλα έγιναν γρήγορα.

Την πρώτη μέρα βρέθηκα στην προετοιμασία στην Αυστρία και μέσα σε δύο μέρες με έβαλαν να παίξω βασικός στο φιλικό με την Λίβερπουλ.

Δεν ήμουν έτοιμος για αυτό το παιχνίδι. Χρειαζόμουν προπονήσεις. Δεν ήξερα το σύστημα της ομάδας, τους συμπαίκτες μου, την γλώσσα, δεν ήξερα τι να κάνω.

Πράγματι δεν ήμουν καλός και έγραψαν πολλά για μένα. Το ξεκίνημα ήταν στραβό και έπρεπε να ανταγωνιστώ τον Νικοπολίδη που ήταν σπουδαίος τερματοφύλακας.

Ήταν δύσκολο για μένα να αναστρέψω το κλίμα και να επανέλθω. Στη συνέχεια έβγαλα και τον ώμο μου. Ζήτησα συνάντηση με τον πρόεδρο όπου του είπα πως ήταν καλύτερα και για τις δύο πλευρές ήταν να σπάσουμε το συμβόλαιο.

Ήμουν πολύ άτυχος. Για να παίξεις σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα έπρεπε να είσαι σε καλή κατάσταση. Ήταν πολύ κρίμα αυτό που συνέβη. Όπως προείπα δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήμουν 100% έτοιμος».

Ο Έρβιν Λέμενς δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον Αντώνη Νικοπολίδη κάνοντας λόγο για αγαστή συνεργασία μαζί του.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα. Είχα μία άριστη σχέση με τον Νικοπολίδη. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Μου άρεσε πολύ η ζωή στην Αθήνα. Το πρόβλημα ήταν πως δεν έπαιζα. Όλα πήγαν στραβά. Στη συνέχεια απέκτησαν τον Μπούτινα, αλλά ούτε και αυτός αγωνιζόταν. Είμαι χαρούμενος όμως που αποτέλεσα μέλος του Ολυμπιακού.

Δεν εξεπλάγην για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Νικοπολίδη. Το δέχθηκα. Ήμουν 28 ετών και μάθαινα δίπλα στο Νικοπολίδη. Πάντα μαθαίνω. Ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία να δουλεύεις στο πλευρό του».

Ο Λέμενς ακόμη και σήμερα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ριβάλντο. Όπως τονίζει στο gazzetta.gr είχαν την ευκαιρία να τα πουν στη Βραζιλία στο περιθώριο του Μουντιάλ.

«Είχα πολύ καλή σχέση με τον Ριβάλντο. Ακόμα διατηρούμε επαφή. Μάλιστα όταν βρισκόμουν με την εθνική Βελγίου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας διένυσε απόσταση μίας ώρας για να με επισκεφθεί στο Σάο Πάουλο, όπου συναντηθήκαμε. Οι φιλίες κρατούν και μετά το ποδόσφαιρο».

Ο 39χρονος προπονητής έδωσε την δική του εκδοχή για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

«Ναι, ένιωσα θυμό για όσα γράφονταν. Ο πρόεδρος ήλεγχε τις εφημερίδες και έγραφαν ότι ήθελαν για μένα.

Είναι κρίμα γιατί έκανα πάντα σωστά την δουλειά μου. Καθόμουν πάντα περισσότερο στην προπόνηση. Για 40-45 λεπτά. Έφευγα από τους τελευταίους. Ήμουν χαρούμενος που βρισκόμουν στην ομάδα αλλά δεχόμουν πίεση με σκοπό να λυγίσω».

Ο Λέμενς θυμάται μεταξύ άλλων τις επισκέψεις του Σωκράτη Κόκκαλη στου Ρέντη πριν από τα μεγάλα ντέρμπι.

«Κάθε επίσκεψη του Κόκκαλη ήταν μία έκπληξη για εμάς. Πριν από τα μεγάλα παιχνίδια κυρίως με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ερχόταν να μας μιλήσει.

Ήταν μαζί και ο Λούβαρης, ο άνθρωπος του. Ακόμη και σήμερα όπως διαπιστώνεις θυμάμαι τα ονόματα. Εντάξει, ήταν κάτι που συμβαίνει και στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης το ίδιο γίνεται προκειμένου να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές πριν από τα κρίσιμα ματς».

Ο Βέλγος χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακός, ως «Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας». Μάλιστα ακόμη θυμάται τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» κατά την άφιξη του στην Αθήνα.

«Στο ξεκίνημα ένιωσα μεγάλη έκπληξη όταν έφτασα στο αεροδρόμιο. Ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και ξεχωριστά αυτοκίνητα. Η γυναίκα μου μπήκε σε διαφορετικό όχημα. Ήξερα πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, αλλά όχι τόσο μεγάλος. Εξεπλάγην με αυτά που είδα. Τον είχα χαρακτηρίσει Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και έτσι είναι».

Ο Έρβιν Λέμενς, τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων στην Εθνική Βελγίου, αλλά και στην Γκενκ δείγμα της εκτίμησης των συμπατριωτών του προς το πρόσωπο του.

«Παρακολουθώ τα νέα του Ολυμπιακού, αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες γιατί έχω δύο δουλειές. Οι υποχρεώσεις με την Εθνική Βελγίου είναι μεγάλες. Ταξιδεύω συνεχώς για να παρακολουθώ τους τερματοφύλακες μας και κάνω σκάουτινγκ.

«Απολαμβάνω την δουλειά μου. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο πριν από έξι χρόνια, καθώς τραυματίστηκα στο ισχύο».

Δουλεύω βήμα-βήμα. Λόγω του ότι μιλάω πολλές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά), αλλά και της εμπειρίας μου ως τερματοφύλακας μου πρότειναν το συγκεκριμένο πόστο στη Γκενκ.

Χτίζουμε κάτι δυνατό με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Αν δείτε τις εμφανίσεις μας στα πλέι-οφ θα καταλάβετε».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση του πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού για τον Νίκο Καρέλη που αγωνίζεται στη Γκενκ.

«Ο Καρέλης είναι καλός αλλά στο ξεκίνημα μάλλον εξεπλάγη με το επίπεδο στο Βέλγιο. Το σύστημα του βελγικού ποδοσφαίρου απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και το επίπεδο υψηλότερο. Για παράδειγμα στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και των υπόλοιπων ομάδων σε σχέση με το βελγικό πρωτάθλημα.

Ο Καρέλης έπαιξε πολύ καλά στα 2-3 πρώτα παιχνίδια, όμως χρειάστηκε να δουλέψει ακόμη περισσότερο σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση.

Ξεκίνησε να σκοράρει με το που ήρθε, δείγμα του ταλέντου του. Είναι μία σημαντική μεταγραφή για την Γκενκ και έχει να δώσει πολλά ακόμα».

Ο Έρβιν Λέμενς θεωρεί πως το Βέλγιο μπορεί να φτάσει στην κορυφή του Euro 2016, ωστόσο σημειώνει πως αυτό θα εξαρτηθεί από μια σειρά προϋποθέσεων που θεωρούνται απαραίτητες σε τέτοιου είδους τουρνουά.

«Ταξιδεύω συχνά στην Αγγλία για να παρακολουθώ τους Κουρτουά και Μινιολέ. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της Εθνικής Βελγίου. Η ομάδα είναι πολύ θυμωμένη και διψάει για επιτυχίες. Υπάρχει ένας κορμός παικτών που αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί μεταξύ 26 και 30 ετών.

Το θετικό είναι πως έχουμε πλέον πολλές επιστροφές διεθνών από τραυματισμούς. Υπάρχει μεγάλος δρόμος που πρέπει να διανύσουμε για να φτάσουμε στην κορυφή.

Δεν ξέρεις ποτέ σε τι κατάσταση θα βρίσκεσαι σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Εάν θα είναι όλοι υγιείς. Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα νοκ-άουτ αγώνα.

Είναι υπέροχο που δουλεύω με αυτά τα παιδιά. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός απ'όλους και προσπαθούμε να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα