Η πρόκληση της Σεβίλλης και η χρυσή ευκαιρία της Λίβερπουλ

Κώστας Ζάλιαρης
Η πρόκληση της Σεβίλλης και η χρυσή ευκαιρία της Λίβερπουλ

bet365

Ώρα και για τους πρώτους ημιτελικούς του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Η πρώτη ομάδα που φτάνει στις τρεις σερί κατακτήσεις θέλει να προσπαθήσει να γίνει η Σεβίλλη, χρυσή ευκαιρία για να κλείσει η χρονιά με μια τεράστια επιτυχία, έχει η Λίβερπουλ.

Στο «Μαδριγάλ», οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ με αρκετές απουσίες και προβλήματα, αλλά με τον Κλοπ σίγουρο ότι η αποστολή της ομάδας δεν περιλαμβάνει... τουρίστες και πως ακόμα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχει πάρει μαζί του, θα προσπαθήσουν ν' αποκομίσουν νέα εμπειρία και να τη χρησιμοποιήσουν σωστά για να βοηθήσουν τον σύλλογο.

Η Βιγιαρεάλ δεν έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό τελικό, θα σεβαστεί τη Λίβερπουλ, αλλά με τους Μπακαμπού και Σολδάδο στην επίθεση να προκαλούν ανησυχία στους αντιπάλους τους, ο Μαρσελίνο θέλει να δει την ομάδα του να εμφανίζεται απόλυτα ανταγωνιστική απέναντι στους Άγγλους.

Αήττητοι σε 11 ματς στο Γιουρόπα Λιγκ οι Ισπανοί, 12 παιχνίδια δίχως ήττα μετρά το σύνολο του Κλοπ.

Στα αγωνιστικά, εκτός έμεινε ο Μπαπτιστάο για το «κίτρινο υποβρύχιο», δίχως τους Οριγκί, Τσαν, Χέντερσον, Ρόσιτερ, Ινγκς και Γκόμες η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βιγιαρεάλ: Ασένχο/Αρεόλα, Μάριο Γκασπάρ, Μπαϊγί, Βίκτορ Ρουίζ, Ρουκάβινα, Καστιγέχο, Μπρούνο Σοριάνο, Τριγκέρος, Ντένις Σουάρες, Σολδάδο, Μπακαμπού

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Άλεν, Φιρμίνο, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο, Στάριτζ

Η κάτοχος του τροπαίου, Σεβίλλη, φιλοξενείται από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στον άλλον ημιτελικό της αποψινής βραδιάς. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι που έκανε κάκιστο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, θέλει να φτάσει στον μεγάλο τελικό κι εκεί να διεκδικήσει το τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τρόπαιό της, για να γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτή την επιτυχία στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο Κύπελλο UEFA το 2007, όταν ένα γκολ του τότε πορτιέρο των Ανδαλουσιανών, Αντρές Πάλοπ, έστειλε την ισπανική ομάδα στα προημιτελικά.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε λόγο για ανάγκη να παρουσιάσει η Σαχτάρ το καλύτερο ευρωπαϊκό της πρόσωπο και να παίξει με αξιοπρέπεια, δηλώνοντας πως εκείνος είναι ήδη περήφανος για την προσπάθεια που έχει γίνει τη φετινή σεζόν.

Από την πλευρά του, ο Έμερι υποστήριξε πως η ομάδα του έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας αυτή τη στιγμή, αλλά ξεκαθάρισε ότι «αυτό που σκεφτόμαστε, είναι αποκλειστικά η πρόκριση στον τελικό».

Επί του αγωνιστικού, οι Φρεντ και Αζεβέντο δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Ουκρανούς, ενώ οι Ραμί, Τρεμουλινάς, Ρέγιες και Βιτόλο είναι εκτός για τη Σεβίλλη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Μαλίσεφ, Μάρλος, Κοβαλένκο, Τάισον, Φερέιρα

Σεβίλλη: Σοριά, Κόκε, Καρίσο, Κολοντζιέντζακ, Εσκουντέρο, Ενζονζί, Κριχόβιακ, Κονοπλιάνκα, Μπανέγα, Κρον Ντέλι, Γκαμεϊρό

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα