Σαββίδης: «Πήραμε μια δυνατή και τίμια απόφαση»

Απόστολος Παγώνης
Σαββίδης: «Πήραμε μια δυνατή και τίμια απόφαση»

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης με γραπτή του δήλωση θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο της ομάδας για απόφαση που πήρε να μην κατέβει στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις να ενωθούν για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή την απουσία της ομάδας από τον δεύτερο ημιτελικό προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Απευθύνομαι σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινωνία και, πάνω απ’ όλα, στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αποσαφηνίσω για άλλη μια φορά τη θέση της διοίκησης του Συλλόγου σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου της Ελλάδας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να μην εμφανιστεί σήμερα στο Καραϊσκάκη. Και πιστέψτε με, αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Η δήλωσή μας για μη συμμετοχή του Συλλόγου στο Κύπελλο μετά από την πρωτοφανή ανομία στην Τούμπα δυο μήνες πριν, ξεκίνησε αμετάκλητες διαδικασίες για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, και είμαι χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ έπαιξε ηγετικό ρόλο σ' αυτό το κίνημα. Όλο αυτό το διάστημα, αναλύαμε την κατάσταση, συμβουλευόμασταν, μελετούσαμε τη νομική πλευρά του ζητήματος και τις εσωτερικές απόψεις στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και αξιολογούσαμε την σοβαρότητα των κυρώσεων για τον Σύλλογο. Υπήρχαν και διαφορετικές απόψεις, όπως ότι πρέπει να κατεβούμε στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Αλλά, πιστέψτε με, η απόφαση αυτή που πήραμε, ήταν η μόνη δυνατή και τίμια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει μια βαθιά κρίση – οι υγιείς δυνάμεις αγωνίζονται ενάντια σε ένα καλά οργανωμένο όσο και διεφθαρμένο σύστημα. Κάθε μέρα, οι υποστηρικτές του καθαρού ποδοσφαίρου γίνονται όλο και περισσότεροι. Και σήμερα πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να δείξουμε ότι η ανάγκη για την προστασία της αθλητικής τιμής της χώρας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας είναι πάνω από τα συμφέροντα κάποιου συγκεκριμένου Συλλόγου.

Δεν είναι δυνατόν αυτός ο αγώνας να γίνεται χωρίς απώλειες, και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να θυσιαστεί. Ας με συγχωρέσουν οι οπαδοί των δύο ομάδων και οι φίλοι του ποδοσφαίρου, που στερήθηκαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σήμερα ένα συναρπαστικό ντέρμπι, αλλά προσωπικά ποτέ δεν θα κάνω πίσω από το δρόμο που επέλεξα μετά από ώριμη σκέψη. Κάποτε, ακριβώς αυτή η αρχή, με την οποία καθοδηγούμαι στη ζωή μου, έφερε το έθνος μας στους τοίχους του μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά…

Πιστεύω στη δύναμη του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η μεγάλη οικογένειά μας διαθέτει μεγάλη υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων μας. Πιστεύω ότι σ’ αυτόν το δίκαιο αγώνα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει τελικά νικητής. Δε λυγίσαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και συνεχίζουμε με υπερηφάνεια να κοιτάζουμε στα μάτια ο ένας τον άλλο. Απευθυνόμενος στους παράγοντες του ποδοσφαίρου που έχουν λερώσει την τιμή τους, μπορώ μόνο να προσθέσω: φύγετε, μόνον η άμεση παραίτησή σας μπορεί να περισώσει την αξιοπρέπειά σας»!

Με τιμή, Ιβάν Σαββίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα