«Λέει ναι στους Κινέζους ο Μπερλουσκόνι»

«Λέει ναι στους Κινέζους ο Μπερλουσκόνι»

«Λέει ναι στους Κινέζους ο Μπερλουσκόνι»

Πιο κοντά από ποτέ στην αλλαγή ιδιοκτησίας είναι η Μίλαν αφού ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να πείθεται από τους Κινέζους, για την ταυτότητα των οποίων κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμη.

Το θέμα βγήκε πριν δύο εβδομάδες, αρχικά οι περισσότεροι ήταν δύσπιστοι αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι και σε πολύ καλό σημείο. Για την ακρίβεια, η Corriere dello Sport, η οποία αποκάλυψε το θέμα, αναφέρει ότι ο «Καβαλιέρε» αποφάσισε να πει «ναι» στους Κινέζους ενώ η Gazzetta dello Sport τονίζει ότι οι συζητήσεις πάνε καλά αλλά... μπλέκει κι άλλους Κινέζους στην υπόθεση.

Για την ακρίβεια, αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι είναι αυτοί που κινούνται για την απόκτηση των μετοχών. Αρχικά έπαιξε το όνομα του Ρόμπιν Λι, μετά εμφανίστηκε αυτό του Τζακ Μα και τώρα η Gazzetta dello Sport υποστηρίζει ότι είναι δύο οι προτάσεις από την Κίνα: Η μία από την εταιρία Alibaba -η οποία έχει μετοχές και της κινέζικης Γκουάνγκζου Έβεργκρεϊντ- και η άλλη από την εταιρία Hutchison Whampoa, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο Λι Κα Σινγκ.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλα τα ιταλικά ρεπορτάζ, είναι ότι η πρόταση προς τον Μπερλουσκόνι είναι στα 700 εκατ. ευρώ για να πουλήσει όλες τις μετοχές του (99,9%, το 0,1% ανήκει στους οπαδούς) και ότι τα παιδιά του «Καβαλιέρε» και ειδικά η Μαρίνα και ο Πιερσίλβιο (η Μπάρμπαρα δεν έχει πάρει θέση) πιέζουν για να κλείσει το deal και να σταματήσει η χρηματοδότηση της Μίλαν από την Fininvest.

Την Πέμπτη, πάντως, οι Ροσονέρι ετοιμάζονται για την προγραμματισμένη γενική συνέλευση μετόχων, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ότι και η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με ζημίες που θα ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ...

Best of internet