Ζωντανή η Παναχαϊκή... μέσω Χανίων!

Ζωντανή η Παναχαϊκή... μέσω Χανίων!

bet365

Τεράστιος βαθμός μέσα στην Ριζούπολη για την Παναχαϊκή, που σε συνδυασμό με την νίκη των Χανίων επί του Πανελευσινιακού, ελπίζει σε ηρωική παραμονή!

Κισσαμικός - Αγροτικός Αστέρας 1-0
Ακόμα μία νίκη για την ομάδα του Κισσαμικού, που επικράτησε στην Κρήτη του Αγροτικού Αστέρα με 1-0 και θα κάνει Πάσχα στην 6η θέση, εκεί που ισοβαθμεί με την Λαμία.

Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δείχνουν αδιάφορες. Λογικό, άλλωστε αφού δεν υπήρχε ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο για καμία από τις δύο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν απειλούσαν ιδιαίτερα, με τον ρυθμό να είναι αργός και τις φάσεις με το... σταγονόμετρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κάπως βελτιώθηκε η εικόνα, με τους Κρητικούς να ανεβάζουν στροφές και να εκμεταλλεύονται την κόπωση που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι. Έτσι, ήρθε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με δράστη τον Ποκόνγκ, ο οποίος έφυγε στην κόντρα στο 55' και νίκησε τον Γιακουμή περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν, όχι να αντιδράσουν, αλλά ούτε καν να ψάξουν κάποια απάντηση σε αυτό το τέρμα, με τον Κισσαμικό να κρατάει εύκολα το υπέρ του σκορ και να φτάνει σε ακόμα μία νίκη, αποδεικνύοντας ξανά πως ήρθε για να μείνει. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην βαθμολογία, αφού στην παρθενική του σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες, είναι στην 6η θέση, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Γιαννίτσης, Τζημογιάννης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Ν' Γκουέμ, Αυγενικού (82' Μάνιας), Βλάχος (69' Μάντζης), Ποκόνγκ, Σαπαλίδης (87' Σκραπάρας).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Βαφέας, Καπίας, Αμαραντίδης, Σαμουηλίδης, Καθάριος (72' Καραμπάς), Συμελίδης, Μπιτάνγκ (66' Μακρυδημήτρης), Βελλίνης (46' Τοπούζης), Διαμαντόπουλος.

Ζάκυνθος - Αχαρναϊκός 0-0

Την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού, έχασε η ομάδα της Ζακύνθου, που φιλοξένησε τον αδιάφορο βαθμολογικά Αχαρναϊκό, αλλά «κόλλησε» στο 0-0, με την ισοπαλία αυτή, βέβαια, να τις δίνει σημαντικό πλεονέκτημα παραμονής, την ώρα που ο Πανελευσινιακός έχανε από τα Χανιά.

Οι «νησιώτες» είχαν τον έλεγχο και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ κινδύνεψαν και σε κάποιες στιγμές να εκτεθούν από τις γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, που έδειχναν πιο απειλητικοί.

Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε, με την Ζάκυνθο να πιέζει και να δείχνει μεγαλύτερη όρεξη. Παρόλα αυτά, όμως, δε μπορούσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και να νικήσουν τον Παγούδη, αφού ήταν πολύ άστοχοι σε όλες τις καλές στιγμές που δημιούργησαν.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα της Ζακύνθου να χάνει την ευκαιρία για μεγάλη ανάσα, με τον ένα, έστω, βαθμό να μην είναι και αρνητικό αποτέλεσμα, αφού την ίδια ώρα ο Πανελευσινιακός έχανε από τα Χανιά και έτσι μεγάλωνε η απόσταση από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Αποστόλου, Κυριακίδης, Καμπούρης, Γραικός (46’ Ορφανίδης), Κουρέλλας (80’ Κάρδαρης), Ζαϊρί, Πεχλιβανόπουλος, Βοσνακίδης (69’ Ρ. Πέττας), Κρολ, Σταματής.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Μαρής, Κωστόπουλος, Μωυσιάδης, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Πολίμος, Όμο, Ματσούκας (74’ Ταμπάκης), Ομπράντοβιτς (64’ Μπέλιτς), Παβίσεβιτς (90’ Παπατόλιος).

Απόλλων Σμύρνης - Παναχαϊκή 1-1

Παρά τα προβλήματά της, η Παναχαϊκή αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, που έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του... θέματα, παρά το γεγονός ότι στόχος ήταν η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Αχαιοί προηγήθηκαν στο 54' με τον Σαμπατάκο, ο οποίος πήρε το... ριμπάουντ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πινδώνη στη συμβολή των δοκών, και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πίεσε και έφτασε στην ισοφαρίση με τον Μπουντόπουλο στο 62', ενώ δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή για να μείνει στο ισόπαλο 1-1 με τους Πατρινούς.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους φιλοξενούμενους έπαιξε ως επιθετικός ο δεύτερος τερματοφύλακας Βορύλλας, τη στιγμή που ο Ηλίας Φυντάνης δεν έχει και πάρα πολλές λύσεις στα χέρια του.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Βαζάκας): Αποστολίδης, Πάνος, Μπουτζίκος, Κύργιας, Φατιόν, Ρουσάκης, Βάντερσον, Παρπέξ, Τζιώρας, Σουνάς (54' Μπουντόπουλος), Στεργίδης (48' Καμαρά).

Παναχαϊκή (Ηλιάς Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπατάκος (88' Γ. Λαμπρόπουλος), Λαμπρόπουλος Ι. (9' Πέδρο - 32' Τρίγκας), Πινδώνης, Ρουμπάτος, Μουκίδης, Χαρτσίας, Βορύλλας, Μητρόπουλος.

Χανιά - Πανελευσινιακός 2-0
Τεράστιο βήμα προς την παραμονή έκανε η ομάδα των Χανίων, που νίκησε τον Πανελευσινιακό με 2-0 στην Κρήτη και τον... βύθισε, καθώς αύξησε την διαφορά τους στους 8 βαθμούς. αν δεν εκκρεμούσε και η τιμωρία για το ματς με την Κέρκυρα που δε ξεκίνησε ποτέ, ο ΑΟχ ήδη θα ήταν με το... ενάμισι πόδι στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά και έδειξαν πολύ μεγαλύτερη θέληση και διάθεση. Έτσι, μόλις στο 13' ο Γκέσιος βρήκε όμορφα τον Δεινόπαπα και αυτός αφού έκανε το 1-2 με τον Χατζηλιάδη, νίκησε τον Μανιάτη για το 1-0. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, θα μπορούσε να έρθει και δεύτερο τέρμα για τους Κρητικούς, όμως ο Γκέσιος δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά την φάση.

Ότι δεν έγινε εκεί, ήρθε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 44'. Στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου, με τον Μασάδο να βρίσκει με εκτέλεση φάουλ τον Παγώνη κι αυτός με κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματα των Χανιών. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν ένα γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, ενώ όσο περνούσε η ώρα έμειναν και από δυνάμεις. Έτσι, τα τελευταία λεπτά κύλησαν ήρεμα, με την ομάδα από την Ελευσίνα να αποδέχεται την ήττα που την βάζει σε πολύ μεγάλους μπελάδες και κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον στόχο της παραμονής.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Σάντερσον (85' Καμινιώτης), Χατζηλιάδης (62' Νάκας), Παλιάτσιος, Δεινόπαπας, Γκέσιος.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Κωνσταντινίδης, Ανδρίκος (40' Βαλιτζό), Αρβανίτης, Τσίγκρος, Παληγεώργος (66' Πούρνος), Κασνέτση, Κακαράς, Κυζιρίδης (46' Βαϊσχάιμερ), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος.

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναιγιάλειος 3-1

Την παραμονή της στη Football League και μαθηματικά εξασφάλισε η Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι «κιτρινόμαυροι», αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-1 του Παναιγιάλειου για να ανανεώσει το... ραντεβού της με τη δεύτερη κατηγορία για τη νέα σεζόν.

Ο Σκαρτσίλας έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους μόλις στο 1', αλλά οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να απαντήσουν. Στο 11' ο Μαυριάς έφερε το ματς στα ίσια και στο 25' ο Γκόλιας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Τσιλούλης ήταν αυτός που «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του στο 64' για να ολοκληρωθούν με «τρίποντο» οι εντός έδρας υποχρεώσεις της Αναγέννησης.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος (82' Γεωργατζάς), Γκουγκούδης, Τζάνης, Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Μπλέντι, Μαυριάς, Τσιλούλης (70' Κοντός), Τζέκος, Μπιτέλης, Τσούκαλος (55' Υφαντής).

Παναιγιάλειος (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Τσάπαλος, Σανδραβέλης (60' Μπουρλάκης), Κρισμάρεβιτς, Ζαχαρόπουλος (78' Γκουτσίδης), Γκοτσούλιας, Λινάρδος, Ρέλλας, Ζουνίνιο (46' Γκατσέσα), Κολόκας, Παπαχρήστος, Σκαρτσίλας.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα