Βοσνιάδης: «Δικαίωση για όλους, πάμε για το πρωτάθλημα»!

Βοσνιάδης: «Δικαίωση για όλους, πάμε για το πρωτάθλημα»!

bet365

Η Κέρκυρα εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ και ο Αλέκος Βοσνιάδης μιλάει στο gazzetta.gr για την επιτυχία αυτή, αλλά και για όσα πέρασε η ομάδα μέχρι εδώ, ενώ βάζει και νέο στόχο. Το πρωτάθλημα!

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Σεπτεμβρίου 2015. Τότε η Κέρκυρα έπεφτε οριστικά στη Football League, με το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ να απορρίπτει την έφεση που είχαν καταθέσει οι Φαίακες. Στις 9 Μαΐου 2016, δηλαδή μέσα σε 8 μήνες ήρθε η... δικαίωση και μάλιστα εντός αγωνιστικών χώρων!

Η ομάδα του Ιονίου επιστρέφει εκεί που είχε μείνει πανάξια πέρσι και έπεσε στα χαρτιά, στη Σούπερ Λίγκα και ο Αλέκος Βοσνιάδης κάνει τον απολογισμό του μέσω του gazzetta.gr. Σε μια χρονιά που η Κέρκυρα πέρασε πολλά δύσκολα, άλλαξε τρεις προπονητές, έκανε δύο προετοιμασίες, βρέθηκε μέχρι και στην τέταρτη θέση της Football League, πλέον αρχίζει να έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

«Δικαιώθηκα για την επιλογή μου»

Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο Μακεδόνας τεχνικός, που όπως μας λέει, δεν το σκέφτηκε καθόλου να πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε τον χειμώνα. Ακόμα, τονίζει πως είναι μια δικαίωση και για όλη την ομάδα που κατάφερε να κρατήσει όσα δημιούργησε πέρσι στη Σούπερ Λιγκ.

Όταν σας έγινε η πρόταση, το σκεφτήκατε αρκετά πριν πείτε το «ναι» ή δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος;

«Όταν υπάρχει μια ομάδα που έχει όλες τις προοπτικές και δίνει την δυνατότητα στον προπονητή να δουλέψει, ενώ έχει στόχο την άνοδο στην κατηγορία γιατί να πεις όχι; Τα βρήκαμε γρήγορα ήταν μια καλή επιλογή και φαίνεται πως πάει καλά μιας και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Νιώθετε δικαιωμένος για την επιλογή αυτή;

«Βρήκα καλό περιβάλλον εδώ, υπήρχαν όλες οι βάσεις που χρειάζονται για να δουλέψει ένας προπονητής. Η ομάδα κράτησε πολλά από την Σούπερ Λίγκα, τα γήπεδα που κάνουμε προπονήσεις, η οργάνωση, οι ποδοσφαιριστές που έμειναν από πέρσι, ήταν στοιχεία που έδειχναν πως η ομάδα δουλεύει σε σωστά πρότυπα. Ήταν μια εξαιρετική επιλογή για εμένα, έχω καλή σχέση με την διοίκηση, πετύχαμε τον στόχο μας και φαίνεται πως η επιλογή είναι η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω».

Νιώθετε πως μαζί με εσάς είναι και για την ομάδα μια δικαίωση μετά τα όσα πέρασε το καλοκαίρι;

«Η ομάδα είχε σώσει την κατηγορία πέρσι και για εξαγωνιστικους λόγους την έχασε. Φυσιολογικό να υπάρχει μια απογοήτευση στους παίκτες, στον κόσμο. Από την στιγμή που επιστρέφει η ομάδα εκεί που είχε καταφέρει να μείνει πέρσι με την αξία της είναι δικαίωση για την ομάδα και μια άμεση επαναφορά».

«Έβλεπα απογοητευμένους ποδοσφαιριστές, το μυστικό μας ήταν η σωστή διαχείριση»

Στη συνέχεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης που είχαμε με τον Έλληνα τεχνικό, μας εξιστόρησε τα όσα έζησε τον πρώτο καιρό στην ομάδα. Τα απογοητευμένα πρόσωπα που έβλεπε, το -9 από την ΑΕΛ και την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά και το δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης ενός τόσο μεγάλου ρόστερ.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε μέχρι να καταφέρετε να κλειδώσετε την άνοδο;

«Το πρώτο διάστημα έβλεπα απογοητευμένους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι ήταν απογοητευμένοι που σώθηκαν πέρσι και τελικά τους έριξαν, κάποιοι ήταν χαλαροί γιατί πίστευαν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έρθει η άνοδος. Εκείνη την στιγμή ήρθαν οι 3 σερί νίκες, το ματς με τον Εργοτέλη και η μεταγραφική περίοδος που αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα λίγο περισσότερο απ' ότι είχαμε σχεδίαση στην αρχή και έτσι καταφέραμε και πήραμε κάποια καλά αποτελέσματα. Καταφέραμε να αποκτήσουμε βάθος. Αυτό που έπρεπε να ξεπεράσουμε ήταν η απογοήτευση των παιδιών που θα έπαιζαν σε 10 μέρες και παίξανε μετά από ένα μήνα με άλλον προπονητή. Ήταν φυσιολογικό να υπάρχει αυτό, κοιτάξαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν πως ότι έγινε έγινε και πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω, ήρθαν καινούριοι ποδοσφαιριστές, υπήρξε γρήγορα χημεία και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα».

Είστε ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας από την ημέρα που αναλάβατε;

«Είχαμε 9 βαθμούς με την ΑΕΛ και επίσης τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα από πάνω όταν ήρθα. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η νίκη στη Λάρισα και μετά το διπλό στη Ριζούπολη. Ήταν τα δύο αποτελέσματα που έκαναν την ομάδα να πατήσει γερά στα πόδια της. Έχει ένα δυνατό σερί η ομάδα τελευταία, έχει αποκτήσει σταθερότητα, αλλά εκείνες οι νίκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε η ομάδα να κερδίσει σιγουριά για να πάει μέχρι τέλους καλά. Είναι φυσιολογικό να έχει τα πάνω και τα κάτω της μέσα στη χρονιά, όμως καταφέραμε και στην άσχημη μέρα μας να πάρουμε τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό στοιχείο αυτό για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό».

Τι ήταν αυτό που αλλάξατε όταν ήρθατε και η Κέρκυρα έφτασε να πάρει την άνοδο;

«Βρήκα μια ομάδα σε καλό επίπεδο. Είχε δουλέψει καλά και ο Διγκόζης, αλλά δεν είχαν έρθει κάποια αποτελέσματα, προσπάθησα κυρίως να αλλάξω το ψυχολογικό κομμάτι. Η παρουσία του Άγγελου ήταν καθοριστική στο ξεκίνημα, γιατί είχε πολλά προβλήματα η ομάδα. Δεν ήταν εκτός στόχων όταν ήρθα, αυτό που αλλάξαμε ήταν το ψυχολογικό κομμάτι και προσπαθήσαμε να την κάνουμε πιο αποτελεσματική, καθώς έπρεπε να κυνηγήσει τις δύο πρώτες θέσεις. Εκεί δουλέψαμε εμείς και στον τρόπο που προσέγγιζε το παιχνίδι η ομάδα. Είναι φυσιολογικό ο ερχομός του νέου προπονητή να αλλάξει κάποια πράγματα. Όμως θεωρώ ότι είχε βάλει τις βάσεις ο προηγούμενος προπονητής και έχει μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας».

Υπάρχει μυστικό που έφερε την Κέρκυρα στις πρώτες θέσεις, όπου δεν ήταν όταν αναλάβατε;

«Με τόσο βαθύ ρόστερ, αν δεν έχει την δυνατότητα της διαχείρισης, που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι δεν θα καταφέρεις τίποτα. Εκεί έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο απ' όλα. Και τα παιδιά δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Έτυχε βασικοί να μένουν εκτός 18άδας και να μην γκρινιάζουν. Έβαλαν προτεραιότητα να ανέβει η ομάδα και άφησαν το εγώ τους σε δεύτερο βαθμό. Αυτό ήταν το σημαντικό στην ομάδα, μαζί με το κομμάτι της διαχείρισης».

Τα μεγάλα διπλά και ο Απόλλων που το έκανε... εύκολο!

Ξεχωριστά ήταν για τον ίδιο τα παιχνίδια σε Λάρισα και Ριζούπολη. Όπως μας λέει, θεωρεί και τις δύο αυτές εκτός έδρας νίκες κομβικές για την πορεία του πρωταθλήματος. Επίσης, τονίζει και ο ίδιος πως τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και σίγουρα με το λάθος του Απόλλωνα στην Ελευσίνα...

Ποιο παιχνίδι σας έχει μείνει περισσότερο; Στη Λάρισα ή στη Ριζούπολη;

«Στη Λάρισα είναι το δεύτερό μου παιχνίδι, αλλά και στον Απόλλωνα πήγαμε όταν είχε 8 σερί νίκες και εμείς πηγαίναμε μετά από ήττα με τον Εργοτέλη. Προηγήθηκε ο Απόλλων, αλλά καταφέραμε να το γυρίσουμε. Αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, γιατί δημιούργησε πολλά προβλήματα σε βάθος χρόνου και στον αντίπαλο, ενώ ήταν και μια νίκη που έγινε απέναντι σε μια ομάδα που είχε τον ίδιο στόχο με εμάς. Το σημαντικό ήταν πως και τα δύο παιχνίδια η Κέρκυρα τα πήρε μετά από αήττητο σερί των ομάδων στην έδρα τους».

Που είπατε ότι δεν χάνεται με τίποτα η άνοδος;

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αισιόδοξοι. Και πριν το παιχνίδι με την ΑΕΛ, η ομάδα φαινόταν οτι έχει σταθερή πορεία. Μετά το λάθος που έκανε ο Απόλλων (σ.σ. στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό), εκεί πήραμε μεγαλύτερη ανάσα. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα με τον Απόλλωνα να είναι κοντά μας. Το τελευταίο διάστημα παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει και τους βαθμούς που πρέπει και καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας».

«Πάμε για το πρωτάθλημα»

Ο στόχος της ανόδου πλέον έχει επιτευχθεί. Ωστόσο μένουν ακόμα τρία παιχνίδια για την Κέρκυρα και δεν γίνεται να μην υπάρχει κίνητρο. Έτσι, ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι ξεκάθαρος και θέλει και το πρωτάθλημα!

Με την άνοδο πλέον εξασφαλισμένη, στόχος από εδώ και πέρα είναι το πρωτάθλημα;

«Εννοείται! Το έχω πει και πριν το ματς με την ΑΕΛ. Από την ώρα που είμαστε σίγουρα στη Σούπερ Λίγκα και είμαστε κοντά στην κορυφή, πλέον στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εμείς κυνηγάμε τα δικά μας παιχνίδια και δεν κοιτάμε πίσω, γιατί αν κοιτάς πίσω όταν τρέχεις πέφτεις! Πρέπει να κοιτάς μπροστά και αυτό κάνουμε. Έχουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση από μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ. Δίκαια βρίσκεται εκεί που είναι έχοντας κάνει μια σταθερή πορεία, παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε. Αυτό που φαίνεται τελικά είναι πως βγαίνουν οι πιο καλές και σταθερές ομάδες της κατηγορίας».

«Άριστες οι σχέσεις με την διοίκηση, θα δούμε όταν πρέπει αν θα συνεχίσω»

Το μέλλον του όμως είναι στην Κέρκυρα; Αυτό δεν το ξέρει ακόμα ούτε ο ίδιος! Θέλησή του είναι να παραμείνει, ωστόσο οι συζητήσεις με την διοίκηση, που όπως μας λέει διατηρεί άριστες σχέσεις, θα γίνουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι σχέσεις σας με την διοίκηση πως είναι;

«Άριστη. Με τον πρόεδρο και το υπόλοιπο επιτελείο, είναι άριστη. Είναι μια διοίκηση η οποία κατάλαβε με ποιον έχει να κάνει. Μου ζήτησαν 1,5 χρόνο και εγώ τους είπα έξι μήνες και ήταν κάτι που δεν είχαν ξανά ακούσει και πιστεύω το κατάλαβαν. Δεν ήρθα να πατήσω στο συμβόλαιο, γιατί μ' αρέσει να δούλευω εκεί που με εμπιστεύονται και εκεί που περνάω καλά. Είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας και να μην είμαστε μόνο με το τι λένε τα συμβόλαια. Το 1,5 έγινε έξι και πλέον με τον στόχο να έχει επιτευχθεί βλέπουμε. Το σημαντικό είναι ότι γνωριστήκαμε και έχουμε ξεκάθαρες θέσεις».

Η επόμενη σεζόν λοιπόν θα σας βρει με την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ;

«Θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, να πετύχουμε και τον δεύτερο στόχο που είναι η πρώτη θέση και μετά θα ξεκαθαρίσουμε τι θέλει ο καθένας. Πιο νωρίς είναι άκυρο να πούμε κάτι. Από την ώρα που θα έχει τελειώσει η χρονιά θα μπορούν να συζητήσουν όλοι, δεν είναι κάτι που μας αγχώνει. Το άγχος μας ήταν να ανέβει η ομάδα, από την στιγμή που έγινε αυτό όλα τα άλλα βρίσκονται ή δεν βρίσκονται! Σε αυτές τις συζητήσεις πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι και στόχοι. Γι' αυτό πρέπει να τελειώσει η σεζόν και μετά θα μιλήσουμε. Η συνεργασία μου ήταν καλή, ότι ζήτησα το είχα, η ομάδα πέτυχε αυτό που θέλαμε, οπότε γιατί να μην θέλει κάποιος να συνεχίσει σε μια ήρεμη ομάδα; Πρέπει όμως να υπάρχει και ταύτιση απόψεων, κάτι που για την ώρα υπάρχει. Θα καθίσουμε κάτω, θα το συζητήσουμε και θα δούμε. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχουμε ξεκάθαρες απόψεις με γνώμονα το καλό της ομάδας».

«Καλύτεροι με τον κόσμο δίπλα μας»

Στο τέλος της κουβέντας μας, ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε να πει μόνο καλά λόγια και για τον κόσμο της ομάδας. Αυτόν που φέτος στήριξε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την ομάδα της Κέρκυρας...

Ο κόσμος έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στον ερχομό της ανόδου;

«Υπάρχει κόσμος που αγαπάει την ομάδα και είναι δίπλα και μιλάμε για ποιοτικό κόσμο που έχει σχέση με την ομάδα. Δεν αγχώνει την ομάδα και στηρίζει με όλη του τη δύναμη. Σε μια χρονιά που έμεινε κατηγορία και ξαφνικά βρέθηκε στη Footaball League, λογικό να μπερδευτεί και να στεναχωρηθεί, αλλά με την πορεία που έχουμε κάνει σε κάθε παιχνίδι είναι και περισσότερος. Με γεμάτο γήπεδο είναι και καλύτερη η ομάδα και ο κόσμος βοηθάει πολύ σε αυτό. Και με την ΑΕΛ ήταν γεμάτο το γήπεδο και μέχρι το τέλος θα είναι και του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ... Άλλωστε με εξαίρεση μερικά γήπεδα μη ξεχνάμε πόσο... γεμάτα είναι όλα τα γήπεδα! Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με την βοήθεια του κόσμου, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα