Τώρα ηρέμησαν οι ψυχές των 96!

Τώρα ηρέμησαν οι ψυχές των 96!

Gazzetta team
Τώρα ηρέμησαν οι ψυχές των 96!

bet365

Απόλυτη δικαίωση! Κι ας πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια, ο αγώνας δικαιώθηκε και το Δικαστήριο ανακοίνωσε πως υπάρχουν φταίχτες και ευθύνες για την τραγωδία του Χίλσμπορο, το 1989!

Από τη 15 Απριλίου του 1989, στην 26η του ίδιου μήνα, εν έτει 2016.

Ο αγώνα δικαιώθηκε...

Μπορεί να χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια, τεράστιες απογοητεύσεις, να προέκυψαν εμπόδια που ήταν ζόρικο να ξεπεραστούν, αλλά η δικαίωση έφτασε! Δεν θα φέρει πίσω κανέναν από τους 96, αλλά οι συγγενείς εκείνων των οπαδών που πήγαν να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους, θα ηρεμήσουν. Μαζί τους, θ' αναπαυθούν πλέον και οι ψυχές των αδικοχαμένων ...

Η 9μελής Επιτροπή που είχε συσταθεί και εξέταζε τη μεγαλύτερη δικαστική υπόθεση στα χρονικά της νομικής της Βρετανίας, αποφάσισε και ανακοίνωσε πως υπάρχουν φταίχτες, είχαν σημειωθεί παραλείψεις και ουσιαστικά θα μπορούσε με πολύ καλύτερο προγραμματισμό να έχει αποφευχθεί αυτή η τεράστια τραγωδία του Χίλσμπορο...

Ουδεμία ευθύνη είχαν οι οπαδοί για τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στις εξέδρες του Χίλσμπορο και τον τρομερό συνωστισμό που προκλήθηκε με αποτέλεσμα την τραγωδία.

Ούτε... μεθυσμένοι, ούτε ψευδείς καταγγελίες, ούτε απόκρυψη στοιχείων!

Η Αστυνομία όφειλε να κάνει πολύ καλύτερη προετοιμασία για εκείνο τον ημιτελικό Κυπέλλου με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, τη 15η Απριλίου του 1989, ενώ ακόμα και την ημέρα του αγώνα με την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο, δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ούτε ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να βρεθούν άπαντες ασφαλείς στις θέσεις τους.

Παράλληλα, ευθύνες καταλογίζονται και στους ανθρώπους της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, κυρίως για τον τρόπο προετοιμασίας του γηπέδου ενόψει του παιχνιδιού αλλά και την ελλιπή μέριμνα, αφού η κατασκευή του Χίλσμπορο έπρεπε να έχει περάσει από έλεγχο.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η χωρητικότητα δεν ήταν αυτή που πίστευαν οι άνθρωποι του συλλόγου του Σέφιλντ και δεν είχαν ανανεωθεί τα στοιχεία από το 1986.

Συνεχίζοντας και όσον αφορά στο ρόλο της Αστυνομίας, ο τρόπος επικοινωνίας και η προσπάθεια ανάκτησης του ελέγχου εκείνες τις δύσκολες στιγμές ήταν... καταστροφικός. Δεν είχαν καταλάβει ακριβώς το μέγεθος της τραγωδίας στην εξέδρα «Leppings Lane», ενώ πολύ αργά κλήθηκαν στο σημείο ενισχύσεις των Αρχών και ασθενοφόρα.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή έκρινε ότι ο διαιτητής και οι βοηθοί του θα έπρεπε να καθυστερήσουν την έναρξη της αναμέτρησης βλέποντας την κατάσταση στις εξέδρες, όπως επίσης θα έπρεπε να το έχει αντιληφθεί και η διοίκηση της Γουένσντεϊ ώστε να δράσει άμεσα και να προσπαθήσει να βοηθήσει την κατάσταση.

Πάντως, οι «κουκουβάγιες» δεν χρεώνονται μεγάλες ευθύνες για την τραγωδία, είχαν όμως το δικό του αρνητικό ρόλο...

Πλέον, σειρά παίρνουν οι εγκληματικές κατηγορίες που αναμένεται ν' απαγγελθούν από την Εισαγγελική Υπηρεσία στους υπεύθυνους, κάτι για το οποίο μίλησε η επικεφαλής Εγκλήματος και αντιτρομοκρατικής δράσης, Σου Χέμινγκ: «Πλέον θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα ώστε ν' απαγγελθούν κατηγορίες έπειτα και από τη Δικαστική απόφαση. Θα επεξεργαστούμε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα