Το γκολ του Δέλλα με την Τσεχία το 2004 στη λίστα με τα κορυφαία! (vid)

Gazzetta team
Το γκολ του Δέλλα με την Τσεχία το 2004 στη λίστα με τα κορυφαία! (vid)

bet365

Ένα απ' τα σημαντικότερα γκολ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, αυτό του Δέλλα στον ημιτελικό του EURO 2004 με την Τσεχία, θυμήθηκε η UEFA σε αφιέρωμά της.

Η UEFA έχει ξεκινήσει τα αφιερώματα ενόψει του EURO 2016 και σ' αυτό με τα έξι πιο σημαντικά γκολ που έχουν σημειωθεί σε παράταση αγώνα, αυτό του Δέλλα απέναντι στην Τσεχία στα ημιτελικά του EURO 2004 κατέχει περίοπτη θέση!

Ανέκαθεν τα γκολ που σημειώνονται προς το τέλος ενός αγώνα, πολλώ δε μάλλον στην παράταση, μένουν στην ιστορία και οι σκόρερ αποθεώνονται. Η UEFA έδωσε βάση σ' αυτά και δεν θα μπορούσε να παραλείψει αυτό του Έλληνα «κολοσσού», σε μια απ' τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ξεκινώντας με τα παλαιότερα χρονικά, το αφιέρωμα ξεκινά με ένα από τα δύο τέρματα που σημείωσε ο Ντίτερ Μίλερ της Δυτικής Γερμανίας στον ημιτελικό το 1976, που έστειλε το ματς με τη Γιουγκοσλαβία στην παράταση.

Δεύτερο καταγράφηκε αυτό στον ημιτελικό της Γαλλίας με την Πορτογαλία το 1986, όπου ο Μισέλ Πλατινί σκοράροντας στο 119' έδωσε τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση στους «τρικολόρ». Εξάλλου, θέση έχουν το τέρμα του Όλιβερ Μπίρχοφ το 1996 , που στο πέμπτο λεπτό της παράτασης χάρισε το τρόπαιο στη χώρα του. Στη συνέχεια ακολουθεί το γκολ του Τρεζεγκέ στην παράταση του τελικού του EURO 2000 απέναντι στην Ιταλία, το γκολ του Δέλλα και αυτό του Τορμπίνσκι στο παιχνίδι της Ολλανδίας με τη Ρωσία στα προημιτελικά του EURO 2008, που στο 112' έδωσε προβάδισμα στους Ρώσους, μέχρι να σκοράρει ο Αρσάβιν στο 116', που χάρισε την πρόκριση στην «αρκούδα».

Δείτε το αφιέρωμα της UEFA:

 

EURO Τελευταία Νέα