Τρίποντο σωτηρίας για Χανιά!

Νίκος Μαρούδας
Τρίποντο σωτηρίας για Χανιά!

bet365

Με γκολ στο 87', τα Χανιά επικράτησαν 1-0 της Ζακύνθου και κράτησαν για τα καλά ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στη κατηγορία. Νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό στο Μενίδι ο Αχαρναϊκός.

Χανιά - Ζάκυνθος 1-0

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, τα Χανιά, κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 της Ζακύνθου και να μείνουν ζωντανά στο κυνήγι της παραμονής στη κατηγορία.

Στην Κρήτη, οι δύο ομάδες ήθελαν την νίκη ώστε να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Στη Ζάκυνθο έκανε και η ισοπαλία, όμως τα Χανιά ήθελαν μόνο τη νίκη. Στο 28', οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ορφανίδη, ενώ τα Χανιά σε όλο το παιχνίδι είχαν τον έλεγχο και πίεζαν χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να θέλουν πιο πολύ τη νίκη. Έτσι, στο 64' έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Δεινόπαπα και έσωσε με τα πόδια. Τελικά και ενώ το παιχνίδι έδειχνε πως πήγαινε για 0-0, στο 87' ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους. Εκτέλεση κόρνερ του Μασάδο και ο Γκέσιος μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 χαρίζοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Μασάδο, Σάντερσον (74’ Παλάτσιος), Νάκας (49’ Καμινιώτης), Χατζηλιάδης, Τσούτσης (25’ Δεινόπαπας), Γκέσιος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Καμπούρης, Ρ. Πέττας, Ορφανίδης, Ζέλιος (67’ Γραικός), Βοσναλίδης, Πεχλιβανόπουλος, Κουρέλλας, Κάρδαρης (64’ Μεντούρ), Κρολ.

Αχαρναϊκός - Πανσερραϊκός 2-1

Αρκετά καλό ματς και μάλιστα με τρία τέρματα, είδαμε στο Μενίδι. Ο Αχαρναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 και να πιάσει τον Πανσερραϊκό στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι, ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6'. Ο Όμο πέρασε στον Ταμπάκη, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέλκα για το 1-0. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς να το πετύχουν. Τελικώς το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Αχαρναϊκό να το κρατά σχετικά άνετα.

Στην επανάληψη, ο Πανσερραϊκός κατάφερε με το... καλησπέρα να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Το γκολ αυτό ταρακούνησε και πάλι τους γηπεδούχους που πήραν και πάλι τον έλεγχο από εκείνο το σημείο και έπειτα και βγήκαν μπροστά αναζητώντας το γκολ της νίκης.

Τελικά αυτό ήρθε στο 75'. Ο Ομπράντοβιτς με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέλκα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που έφερε τον Αχαρναϊκό ισόβαθμο με τον Πανσερραϊκό.

Οι συνθέσεις:

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Μπαμπανιώτης, Μωϋσιάδης, Μουστάκης, Μαρής, Κωστόπουλος, Χριστοφιλέας, Αναστασίου (57' Παπατόλιος), Ομο, Ταμπάκης (64' Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Παβίσεβιτς (91' Ματσούκας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Μέλκας, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Καρράς (86' Στεργιανός), Ιωαννίδης, Καψάλης, Ανδρέου (58' Ολίσε), Τριανταφυλλάκος, Γιάντσης, Ρούτσης, Φουρτάδο (79' Παπαστεργίου)

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα