Μένουν ελεύθεροι οι «εγκλωβισμένοι» ποδοσφαιριστές στη Ρουμανία!

Gazzetta team
Μένουν ελεύθεροι οι «εγκλωβισμένοι» ποδοσφαιριστές στη Ρουμανία!

bet365

Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» και απλήρωτοι στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας αναμένεται να βρουν επιτέλους λύση στις διαμάχες τους με τους συλλόγους τους, έπειτα από το νέο νόμο που θέσπισε ρουμανική Ομοσπονδία.

Περίπου 300 ποδοσφαιριστές παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στα συμβόλαια τους με ρουμανικούς συλλόγους που εξακολουθούν να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι τους.

Οι παίκτες με βάση τον προηγούμενο νόμο που ίσχυε στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας, παρά τις οφειλές των ομάδων, εξακολουθούσαν να θεωρούνται περιουσιακά τους στοιχεία, ωστόσο οι ίδιοι μέσα από την εκστρατεία που διοργάνωσαν το τελευταίο διάστημα, κατάφεραν να κερδίσουν τη «μάχη» και πλέον με τη νέα νομοθεσία μπορούν να κερδίσουν τουλάχιστον την ελευθερία τους.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Βρετανού, Rhema Obed , ο οποίος εντάχθηκε τη σεζόν 2013-14 στη Ραμπίντ Βουκουρεστίου.

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι Εβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Μόλις έφτασα στη Ρουμανία οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου ήταν ήδη σε απεργία, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Τους πρώτους 3 μήνες, μου καθυστερούσαν το μισθό με αποτέλεσμα να μην πληρώνω έγκαιρα το ενοίκιο μου και να δανείζομαι χρήματα από την κοπέλα μου. Η κατάσταση ήταν ντροπιαστική. Η μητέρα ενός συμπαίκτη μου μου έφερνε φαγητό. Οι ποδοσφαιριστές γίνονταν σκλάβοι εκεί. Η δική μου υπόθεση ήταν κάπως διαφορετική, καθώς ήμουν ξένος και δεν έπρεπε να σεβαστώ τον συγκεκριμένο νόμο. Κάποια στιγμή έλαβα ένα γράμμα από την ομάδα, με το οποίο μου ανακοίνωναν πως τους χρωστάω λεφτά επειδή αποχώρησα. Για τους γηγενείς παίκτες πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή δουλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC.

Από την Παρασκευή (22/4) όμως όλα αυτά αλλάζουν, καθώς με τη νέα νομοθεσία, όσοι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 3 μήνες μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες και να κερδίσουν την ελευθερία τους μέσα σε μερικές εβδομάδες, δίνοντας τέλος στην επί χρόνια εκμετάλλευση των ποδοσφαιριστών στη Ρουμανία.

 

Τελευταία Νέα