Συνεχίζουν τη «μάχη» κατά του καρκίνου Μπαρτσελόνα και Αμπιντάλ (vid)

Συνεχίζουν τη «μάχη» κατά του καρκίνου Μπαρτσελόνα και Αμπιντάλ (vid)

Την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμα 5 χρόνια με σκοπό να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο ανακοίνωσαν το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα και το Ίδρυμα του Έρικ Αμπιντάλ.

Συνεχίζουν τη «μάχη» κατά του καρκίνου Μπαρτσελόνα και Αμπιντάλ (vid)

Στην ειδική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (22/4) έδωσαν το «παρών» τόσο ο ίδιος ο Έρικ Αμπιντάλ, όσο και ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, αλλά και ο αντιπρόεδρος, Γιόρντι Καρντονέρ. Παράλληλα στην εκδήλωση βρέθηκαν και αρκετοί ασθενείς που βρίσκονται υπό την αιγίδα των δύο ιδρυμάτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον άλλοτε παίκτη της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, αλλά και να ακούσουν τις συμβουλές και τις προσωπικές εμπειρίες του Γάλλου, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής από τη «μάχη» με τον καρκίνο.

Φανερά συγκινημένος, ο Αμπιντάλ ανέφερε , μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Είχα ήδη στο μυαλό μου να φτιάξω ένα τέτοιο ίδρυμα, πριν ακόμα μάθω για την ασθένειά μου το 2011. Είχαμε το χρόνο να σκεφτούμε ιδέες και να οργανώσουμε δράσεις που θα μπορούν να παρέχουν βοήθεια τόσο στις οικογένειες, όσο και στα παιδιά. Είναι ένας δύσβατος δρόμος, όμως ξέρουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Βλέποντας αυτά τα παιδιά να χαμογελούν, νιώθω χαρούμενος. Λένε πως αποτελώ παράδειγμα για τον κόσμο, όμως τα παιδιά είναι το πραγματικό παράδειγμα. Δεν παραπονιούνται καθόλου, παρότι γνωρίζω πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Είναι πιο δυνατά ακόμα και από τους ενήλικες. Όταν ήμουν άρρωστος αντλούσα δύναμη από αυτά».

Τέλος, στην εκδήλωση οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα παρουσίασαν και ένα βίντεο ειδικά αφιερωμένο στον Έρικ Αμπιντάλ και στον αγώνα που έδωσε και συνεχίζει να δίνει ενάντια στον καρκίνο.

 

 

Best of internet