Δημητρίου: «Δεν ξέρω που βασίστηκε η επιτροπή»

Gazzetta team
Δημητρίου: «Δεν ξέρω που βασίστηκε η επιτροπή»

bet365

Για την απόφαση να δοθεί άδεια στον Πανιώνιο μίλησε ο ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.

Για την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ αλλά και για την επίσκεψη της UEFA μίλησε ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου στον ΣΠΟΡ FM.

Για τους λόγους που έγινε δεκτή η έφεση του Πανιωνίου:
«Πρέπει να ρωτήσετε την επιτροπή. Απείχα παντελώς από τη διαδικασία, δεν ήμουνα καν στην αίθουσα κατά την εκδίκαση. Και σε β’ βαθμό ήμουν αρνητικός. Τώρα, σε ποια στοιχεία βασίστηκε η επιτροπή για να βγάλει την απόφαση, ειλικρινά σας το λέω δεν το γνωρίζω. Εγώ είμαι υπόλογος για όσα γράφω στις εισηγήσεις μου. Για τα πεπραγμένα άλλων δεν θα απολογηθώ εγώ. Η επιτροπή αποφάσισε ενάντια στη δική μου εισήγηση, καλά έκανε κι εγώ δεν θα το κρίνω».

Για την άτεγκτη στάση του σε όλες τις εισηγήσεις του για ομάδες:
«Η ΕΠΟ είναι υπόλογη για όσα κάνει ο διευθυντής αδειοδότησης. Αν εγώ κάνω μια παράλειψη, θα μου ζητηθούν ευθύνες. Οπότε δεν έχω την πολυτέλεια για παραβλέψεις ή παρατυπίες. Τώρα το τι κάνουν άνθρωποι που βλέπουν έναν φάκελο για μια μέρα και έπειτα βγάζουν αποφάσεις δεν θα το κρίνω εγώ. Έξυπνοι άνθρωποι είμαστε, καταλαβαίνουμε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω με βάσει τον κανονισμό. Ο κανονισμός λέει λοιπόν ότι πρόσθετα στοιχεία δεν προβλέπονται. Δεν λέω ότι συνέβη στην περίπτωση του Πανιωνίου γιατί δεν το γνωρίζω. Αν όμως μια επιτροπή έχει πράξει κάτι τέτοιο, το έχει κάνει σε αντίθεση με τον κανονισμό».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα επέμβασης της UEFA:
«Σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού, είναι στη διακριτική ευχέρεια της UEFA να διεξάγει επιτόπιο έλεγχο για να αποσαφηνιστεί αν κάποιες ομάδες έλαβαν καλώς άδεια. Είναι στην κρίση της ομοσπονδίας. Αν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι που αξίζει περαιτέρω διερεύνησης, θα το πράξει. Δεν πρέπει όμως να θεωρείται δεδομένο ότι θα επέμβει. Και παρεμπιπτόντως, επειδή ακούω για επίσκεψη της UEFA, να σας πω ότι εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Και να ξέρετε ότι αν υπήρχε περίπτωση να έρθει αύριο ή μεθαύριο η UEFA θα το γνώριζα».

Για το αν επιτρέπεται να κινηθεί δικαστικά ο ΠΑΣ:
«Σίγουρα δεν απαγορεύεται. Οι ομάδες μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Μέχρι που μπορεί να φτάσει όμως η παρέμβαση μιας τρίτης ομάδας είναι νομικό θέμα και δεν μπορώ να το απαντήσω».

Για το γεγονός ότι παραμένει αμετακίνητος στις εισηγήσεις του:
«Είναι αδιανόητο και θα ήταν τουλάχιστον αστείο να διαφοροποιήσω την εισήγησή μου σε δεύτερο βαθμό. Θα καταστρατηγούσα κατάφωρα τον κανονισμό. Εγώ δεν έχω προσωπικά ή αντιδικίες με οποιαδήποτε ΠΑΕ. Όπως έχω πει πολλάκις, δεν προσπαθώ εγώ να αποδείξω ότι μια ομάδα δεν πρέπει να πάρει άδεια. Η ομάδα έχει το βάρος της απόδειξης, εκείνη πρέπει να δικαιολογήσει ότι πρέπει να πάρει άδεια. Η εισήγησή μου και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια. Εγώ το κάνω με έναν άλφα τρόπο, κάποιοι άλλοι το κάνουν με έναν άλλο».

Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων:
«Στα οικονομικά των ΠΑΕ δεν υπάρχει θεαματική βελτίωση, εξάλλου είναι και δύσκολη η συγκυρία. Πρέπει όμως να μάθουμε για το τι πράγμα είναι υπεύθυνος ο καθένας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθει ο κόσμος ότι ο δικός μου ρόλος είναι εισηγητικός. Δεν ελέγχω τις επιτροπές. Η επιτροπή εφέσεων έχει πολλάκις ανατρέψει δουλειά ενός ολόκληρου χρόνου από την πλευρά μου. Ε, δεν θα πάρω και το φταίξιμο γι’ αυτό».

 

Τελευταία Νέα