Γκιρτζίκης: «Ήταν σχεδιασμένο να χτυπήσουν τους διαιτητές»! (gTV)

Gazzetta team
Γκιρτζίκης: «Ήταν σχεδιασμένο να χτυπήσουν τους διαιτητές»! (gTV)

bet365

Ξέσπασε μιλώντας στην κάμερα του Gazzetta TV ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας για την επίθεση σε διαιτητές στο Περιστέρι. Τι είπε για μηνύσεις, FIFA / UEFA και διαιτησία και Super League.

Ανάμεσα στα άλλα ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ έκανε λόγο για ένα χτύπημα που ήταν στοχευμένο και μεθοδευμένο μιλώντας φυσικά για την επίθεση που έγινε σε σεμινάριο διαιτησίας στο Περιστέρι την περασμένη Δευτέρα. Εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος σε σχέση με τους Μποροβήλο και Πανόπουλο για το κομμάτι της διαιτησίας και των αλλαγών αλλά παρόλα αυτά θετικός ενώ μίλησε και για τις... επιθέσεις προς στο πρόσωπό του και την Ομοσπονδία και τις νομικές ενέργειες που έκανε. Δείτε τις δηλώσεις του και στην κάμερα του Gazzetta TV και το Gazzetta.gr, που ήταν στην ΕΠΟ την Πέμπτη για τις συναντήσεις των FIFA / UEFA με ΕΠΟ και της Λίγκας με την Ομοσπονδία. Το Gazzetta.gr τον ρώτησε για την συνάντηση με τις FIFA / UEFA, την επίθεση στους διαιτητές αλλά και τις μηνύσεις που έκανε.

Αναλυτικά το τι είπε αρχικά: «Υπήρξε μία προγραμματισμένη συνάντηση με την Σούπερ Λίγκα. Παρουσία του κυρίου Μποροβήλου, του κ. Πανόπουλου και δύο δικηγόρων από την πλευρά της Super League. Ο ένας ο γνωστός ο δικηγόρος του κ. Πανόπουλου, ο κ. Στράτος. Ήταν ένα θέμα που ο Τύπος το έχει αναδείξει εδώ και αρκετές ημέρες σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να προτείνει η επιτροπή της Σούπερ Λίγκας προς την Ομοσπονδία. Τους άκουσα με προσοχή. Είναι κάποιες προτάσεις που πρέπει να μελετηθούν όχι μόνο από εμένα σαν πρόεδρο και από το Δ.Σ. ασφαλώς σε τελικό βαθμό αλλά θα πρέπει να γίνει κουβέντα και με την επιτροπή διαιτησίας αλλά και με την UEFA για να δούμε κατά πόσον κάποια από τα σημεία αυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν και υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορούμε να τα υιοθετήσουμε. Άλλωστε δεν έχουμε να θίξουμε τίποτα ή να φοβηθούμε κάτι. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Εάν είναι κάτι που θα μπορέσει προς την κοινή γνώμη να έχει απήχηση και να μην υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση... Εάν και δεν το πιστεύω. Η αμφισβήτηση είναι στο αίμα του Έλληνα και θα συνεχίσει να την έχει αλλά για να μην έχουμε εμείς το πρόβλημα και μεταφερθεί αλλού. Να μην είμαστε εμείς ο στόχος, γιατί είμαστε στόχος άδικα για το τι συμβαίνει στην διαιτησία. Θα μου πείτε το βλέπουμε και στην Ευρώπη αυτό. Αυτό που συμβαίνει με τους διαιτητές. Ένας διαιτητής κάνει ένα λάθος. Μετά τον αμφισβητούν και του χρεώνουν σκοπιμότητα και όλα αυτά. Αυτό πρέπει να εκλείψει. Εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία όποιες αλλαγές και να κάνουμε πολύ φοβάμαι πως δεν θα φέρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει. Παρόλα αυτά όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και θα ξανασυναντηθούμε με την Λίγκα και με όσους θέλουν να φέρουν προτάσεις. Είμαστε ανοιχτοί».

Επίσης είπε για:

Την αισιοδοξία από πλευράς Λίγκας για υλοποίηση των προτάσεών τους: Ναι φυσικά. Έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι γιατί μέσα από την κουβέντα αυτό βγαίνει. Εγώ όμως σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας οφείλω να είμαι λίγο πιο συγκρατημένος διότι εάν δεν φτάσουμε στο τελικό στάδιο και να αναγγείλουμε ότι αυτό θα γίνει πάντα κρατάω μικρό καλάθι. Είναι στην φύση μου αυτό.

Τον βασικό άξονα των προτάσεων της Super League: Είναι διάφορες αλλαγές. Είναι γνωστές. Τις έχετε γράψει. Μην τις επαναλάβω εγώ. Είναι προτάσεις που έχουν μία κατεύθυνση για να μπορέσει να επανέλθει η αξιοπιστία όπως λένε διότι έχει εκλείψει και με τον τρόπο που παρουσιάζεται και από εσάς - χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τα Μέσα Ενημέρωσης - αλλά θα έλεγα ότι υπάρχουν και κάποιοι που υπερβάλλουν. Υπερβάλλουν και δημιουργούν το πρόβλημα. Καλό είναι ακόμα και από εσάς τα ΜΜΕ - από αυτούς που τελοσπάντων είναι λίγοι - να το δουν όλοι με διαφορετικό μάτι. Να μην το βλέπουν έτσι όπως το παρουσιάζουν. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι η αλήθεια αυτή. Να μην αδικούμε ανθρώπους.

Την συνάντηση με FIFA / UEFA και την επίθεση σε διαιτητές σε σεμινάριο στο Περιστέρι: Χρησιμοποιήσατε μία λέξη: ατυχές. Εάν ήταν σε άλλη περίπτωση αυτό θα είχε γίνει πρώτο θέμα και θα το συζητούσαν 10 με 15 ημέρες. Το περάσατε πολύ στα ψιλά. Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Τυχαία 40 κουκουλοφόροι δεν πάνε να κάνουν ένα 'ντου' σε μία συγκέντρωση διαιτητών. Κατευθυνόμενοι ήταν. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Κάποιοι τους στείλανε. Αυτά τα παιδιά δεν καθόταν και πίνανε καφέ κάπου και ξαφνικά είπαν δεν πάμε εκεί. Δεν έγινε έτσι. Ήταν σχεδιασμένο. Είναι βέβαιο και αυτό είναι λυπηρό που έγινε και κατακριτέο. Εκτός από την Ομοσπονδία δεν είδα κανέναν άλλον να πει μία κουβέντα. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό.

Και πρώτα απ' όλα πρέπει να απασχολήσει την Πολιτεία. Δυστυχώς είχαμε τραυματίες. Θα προχωρήσει το θέμα. Δεν θα μείνει εκεί. Πιστεύω ότι οι εισαγγελείς θα το ερευνήσουν για να καταλήξουμε στους ενόχους. Και πρέπει να καταλήξουμε στους ενόχους. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ήταν μόνο αυτό το θέμα; Έχουν πυροβολήσει δικηγόρο (σ.σ. Λίβας) και έχουν δείρει διαιτητές, παρατηρητές και επόπτες. Πόσα δεν έχουν γίνει τουλάχιστον στον χρόνο που είμαι εγώ πρόεδρος. Έχουν γίνει πάρα πολλά. Για το άλλο θέμα που με ρωτήσατε για την FIFA και την UEFA ήταν μία προγραμματισμένη επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αυτές οι επισκέψεις θα συνεχιστούν διότι έχουμε ανοιχτά θέματα. Και έχουμε ανοιχτά θέματα διότι πάνω απ' όλα με τον Νόμο όπως έχει γραφτεί από το 1999 μέχρι και φέτος το 2016, ψηφίστηκαν κάποιοι νόμοι οι οποίοι παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο. Είναι θέμα της FIFA και του Υπουργείου που θα συζητήσουν για να δουν ποιες θα είναι οι λύσεις. Για να σταματήσει η παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Όπως και εμείς από την δική μας πλευρά είπαμε να εξεταστούν και οι κανονισμοί μας και το κατασταστικό μας και εάν υπάρχουν σημεία που πρέπει να γίνουν διορθώσεις εδώ είμαστε. Θα μας τα προτείνει η FIFA και η UEFA και θα τα κάνουμε. Πιστεύω όμως ότι εάν λάβουμε υπ' όψιν μας 209 Ομοσπονδίες στον κόσμο η ελληνική Ομοσπονδία είναι εναρμονισμένη σε πάρα μα πάρα πολύ μεγάλο βαθμό για να μην σας πω ότι υπάρχουν ελάχιστα σημεία που πρέπει να διορθωθούν. Πάρα πολύ ελάχιστα. Εφαρμόζουμε πιστά όσα πρέπει.

Θα δείτε πως εάν κάνουμε αντιπαράθεση... Αλλά δεν θέλω να κάνω αντιπαράθεση σε πόσες Ομοσπονδίες ισχύουν κάποια πράγματα και πόσα σε εμάς και σε εμάς ισχύουν πολλά περισσότερα.

Τις τρεις μηνύσεις που έκανε προσωπικά (σ.σ. δύο σε δημοσιογράφους και μία στον Γραμμένο της ΕΠΣ Μακεδονίας): Θα σας πω κάτι. Δεν γίνεται αυτό να συνεχίζεται. Να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Αυτοί οι οποίοι εκστομίζουν δημόσια πράγματα στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και προσπαθήσουν να λοιδωρήσουν πρόσωπα έχουν την ευθύνη. Καθυστέρησα να το κάνω διότι υπήρχε η απεργία των δικηγόρων και επειδή δεν έληξε πήγα και τις κατέθεσα προσωπικά. Και εναντίον Μέσων Ενημέρωσης και εναντίον προσώπων που καλό θα ήταν να είχαν σκεφτεί το τι λένε και πόσο μάλλον όταν κάποιος είναι νομικός και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν τους φταίξανε σε τίποτα και προσπαθεί να τους χρεώσει όσα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει από 50 χρόνια πίσω. Τότε εγώ ήμουν πολύ μικρός για να τα δημιουργήσω όλα αυτά που λένε. Εάν θέλουν λοιπόν να τα χρεώσουν σε κάποιον ας πάνε να τα πούνε στο δικαστήριο και να αποφανθεί το δικαστήριο για τους συκοφάντες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα