Τελικός 7η Μαΐου; Δεν χάνεις ΑΕΚάρα μου!

Τελικός 7η Μαΐου; Δεν χάνεις ΑΕΚάρα μου!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Τελικός 7η Μαΐου; Δεν χάνεις ΑΕΚάρα μου!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Γκουστάβο Πογιέτ, την ΑΕΚ που κέρδισε τον Ατρόμητο και τον Καραγκιοζόπουλο...

Οι μέρες που διανύουμε δεν είναι τέτοιες που να θέλουν πολλά... λόγια και κείμενα σχετικά με το τι έχει γίνει στην ΑΕΚ, γιατί έγινε και για να καταθέτουμε την άποψή μας προκειμένου σώνει και ντε να αποδείξουμε ότι παίρνουμε το μέρος κάποιου.

Υπάρχει ΜΟΝΟ η ΑΕΚ και είναι υποχρέωση όλων όσων την αγαπούν, ή τέλος πάντων έτσι λένε - υποστηρίζουν, να βάλουν στην άκρη την όποια αδυναμία τους στα πρόσωπα και να τοποθετήσουν στο (όποιο) μυαλό έχουν το καλό της...

Έχουμε περάσει, ξέρετε, στην εποχή των ΜΜΕ που ΟΛΟΙ οφείλουν για τον έναν ή τον άλλον τρόπο να έχουν άποψη και να την καταθέτουν. Δεν αρκεί πια -στο μυαλό του ρεπόρτερ- να παρουσιάσει απλά τα δεδομένα, να κάνει απλή καταγραφή και να σταματήσει εκεί. Δεν είναι αρκετό και απαιτείται η άποψη πάνω στο θέμα που 'χει προκύψει!

Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στην αποχώρηση - απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογιέτ. Σώνει και ντε να ακολουθήσουν κείμενα που θα λένε είτε υπέρ του Ουρουγουανού είτε υπέρ της απόφασης της διοίκησης της ΑΕΚ. Αν δεν το κάνεις μπορεί να χρεωθείς ότι είσαι τσάτσος ανάλογα με το που ρίχνεις την ευθύνη.

Αν για παράδειγμα πούμε το αυτονόητο: σωστά η διοίκηση έδιωξε τον Πογιέτ από τη στιγμή που στράβωσε ο τελευταίος γιατί δεν ήθελε να κριθεί και αφού ανακοίνωσε ότι φεύγει δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει στην ΑΕΚ αφού ούτως ή άλλως οι παίκτες δεν... πέθαιναν για πάρτη του (αντίθετα με ότι ίσχυε με τον Δέλλα), θα θεωρηθείς ''υπάλληλος'' της εκάστοτε διοίκησης.

Αν πάλι σημειώσεις ότι η ΑΕΚ έκανε λάθος να προχωρήσει σε ραντεβού με τον ατζέντη του Πογιέτ αφού δεν ήθελε να καταθέσει πρόταση για την παραμονή του και ταυτόχρονα πως ήταν άστοχη η ανακοίνωσή της ότι θα αποφασίσει μετά το ματς με τον Ατρόμητο για να τον απομακρύνει λίγη ώρα αργότερα σε συνδυασμό πως είναι αστεία όσα λέγονται για τα χρήματα που αξίωνε ο Πογιέτ (και είναι αστεία διότι τα γνωρίζαμε ΟΛΟΙ, άρα και η ΑΕΚ, από την πρώτη ώρα που ακούστηκε το όνομά του και πριν έρθει καν Ελλάδα), χαρακτηρίζεσαι εύκολα και με λύσσα ''πολέμιος της ΑΕΚ''!
Όλα αυτά από τον μικρόκοσμό μας φυσικά. Διότι το μεγαλείο της ΑΕΚ είναι τεράστιο και όσα έγιναν είναι πολύ πιο απλά από όσο θέλουμε να τα κάνουμε: Η Ένωση ήθελε τον Πογιέτ αρχικά γιατί βιάστηκε και έκρινε νωρίτερα απ' όσο έπρεπε. Ο Ουρουγουανός έψαχνε να την κάνει και όσο δεν έβρισκε τίποτα ανέβαινε το ποσοστό επιθυμίας παραμονής του. Τελικά δεν θα γινόταν να τα βρουν και ήρθε ένα διαζύγιο ενός προπονητή με μία ομάδα, αυτό και τέλος!

Κι όμως ΟΛΟΙ έπρεπε να πάρουν θέση. Εγώ δεν έγινα υποστηρικτής του Πογιέτ (αντίθετα με κατηγορούσαν ότι γούσταρα Δέλλα) διότι εκτιμώ τη δουλειά του απεριόριστα αλλά θεωρώ πως δεν μπορεί να ταιριάζει στην ΑΕΚ και τη διαχρονική αγωνιστική της φιλοσοφία κάτι το οποίο γνώριζε ο Τράι και το δούλευε σωστά...

Έφυγε ο Πογιέτ και αυτό που έχει σημασία είναι να βρουν στην ΑΕΚ... χθες τον διάδοχο και να τρέξουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Αυτό προέχει, τίποτα άλλο! Δεν μπορεί παρά να τρέξουν σαν... τρελοί στην Ένωση για την επόμενη μέρα, είναι υποχρέωσή τους! Κι αυτόν που θα φέρουν να τον ψάξουν καλά και να τον εμπιστευτούν και στις στραβές όχι μόνο στα εύκολα.

Θα πρέπει και στο χώρο μου να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν θέλοντας να κάνουν δήθεν καλό κάποιοι που έχουν χάσει την μπάλα και μετατρέπονται σε Κομανέτσι σε χρόνο που συνιστά πλέον στα ΜΜΕ παγκόσμιο ρεκόρ, εκτίθενται και το κάνουν πλέον με τέτοιο τρόπο που δυστυχώς κάνουν κακό στην ΑΕΚ!

Υγ: Η ΑΕΚ κέρδισε όπως όφειλε τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ που ακόμη και άδειο μοιάζει απόρθητο φρούριο... Το περίμενα και είχα πει σε παρεάκι όμορφο στην Νέα Φιλαδέλφεια πως η ομάδα θα κερδίσει και θα 'χει σκορ πρόκρισης. Είπα χαρακτηριστικά 2-0, ή 3-0. Και τόσο θα ήταν αν ο Μπαρμπόσα ήταν σοβαρός στην τελική του προσπάθεια, ή αν δεν υπήρχε ο σούπερ ταλαντούχος (και αποτέλεσμα δουλειάς του Σούιτσα) Μπάρκας κάτω από την εστία να σταματήσει Αραβίδη και Μάνταλο.

Τώρα πρέπει να τελειώσουν οι κιτρινόμαυροι τη δουλειά στο Περιστέρι. Κι αν πάει η ΑΕΚ τελικό, αν καταφέρει να ολοκληρώσει την πρόκριση, ο τελικός θα γίνει στις 7 Μαΐου... Οι Ενωσίτες γνωρίζουμε αυτήν την ημερομηνία. Και οι Ολυμπιακοί το ίδιο. Και τότε υπερ-σίγουροι ήταν για τη νίκη και έκοβαν τούρτες υπολογίζοντας χωρίς τον Καραγκιοζόπουλο. Η ιστορία γουστάρει να επαναλαμβάνεται: μακάρι ΑΕΚάρα μου...

Υγ2: Η ΑΕΚ νίκησε τον Δέλλα με τη συνταγή του. Επέστρεψε στο 4-2-3-1, μπήκε στη θέση του ο Μάνταλος, έπαιξε αυτό που 'χει δουλευτεί να κάνει -ποδόσφαιρο κατοχής- και κέρδισε χωρίς να απειληθεί και έχοντας σχετικά καλή εικόνα. Πανέξυπνος ο Μανωλάς και άριστος στη διαχείριση των ειδικών συνθηκών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...