Όχι στην βία και στον ρατσισμό από τη νεολαία! (vid&pics)

Όχι στην βία και στον ρατσισμό από τη νεολαία! (vid&pics)

Όχι στην βία και στον ρατσισμό από τη νεολαία! (vid&pics)

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα έδωσαν τα παιδιά του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας συνολικά, κατακλύζοντας το γήπεδο του Παναιτωλικού και φωνάζοντας ένα δυνατό όχι στην βία και στον ρατσισμό.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα απλό άθλημα, δεν πρέπει να είναι ένα απλό άθλημα και οι ομάδες δεν μπορεί να είναι απλές ομάδες που το μόνο που τις ενδιαφέρουν θα είναι οι νίκες και οι τίτλοι. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και όλοι οι σύλλογοι πρέπει να βοηθάνε με δράσεις, δείχνοντας το σωστό πρόσωπό τους.

Στον Παναιτωλικό από την πρώτη στιγμή έδειξαν πως αυτή η ομάδα είναι σημείο αναφοράς για τον νομό ολόκληρο και γι' αυτό δεν σταμάτησαν καμία στιγμή να επιστρέφουν την αγάπη στον κόσμο. Να την επιστρέφουν με εκδηλώσεις όπως η σημερινή. Στο... κλουβί βρέθηκαν παιδιά από σχολεία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας συνολικά και φώναξαν με όλη τους την δύναμη ένα δυνατό όχι στην βία και στον ρατσισμό. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα ινδάλματά τους, να φωτογραφηθούν μαζί και κυρίως να ζήσουν αυτό το ξεχωριστό που είναι ο Παναιτωλικός για την τοπική κοινωνία.

Η επίσημη ενημέρωση του Παναιτωλικού για την σημερινή εξαιρετική εκδήλωση έχει ως εξής: «Η νεολαία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας με τη μαζική της συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός σε συνεργασία με τις Διευθύνεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έδειξε πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της στο Σχολικό, Αθλητικό και γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι. Πήρε μέρος στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο γήπεδο Παναιτωλικού και έστειλε σε όλους μας το ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η επόμενη μέρα πρέπει να είναι (και θα είναι) μια καλύτερη μέρα. Έχοντας αφήσει πίσω κάθε ίχνος Βίας – Ρατσισμού – Ξενοφοβίας, που έχει εμφανιστεί έως σήμερα στο Σχολείο, στο Γήπεδο, την Κοινωνία!

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα σε συμμετοχή μαθητών και παλμό εκδήλωση, με χιλιάδες παιδιά να βροντοφωνάζουν τα συνθήματά τους διαχωρίζοντας τη θέση τους απ’ το κατεστημένο, το παλιό, το άρρωστο, το σαθρό και απαιτώντας να γίνει το γήπεδο χώρος χαράς, γιορτής, πολιτισμού και συναδέλφωσης, είναι το τεράστιος όφελος που άφησε η σημερινή συνάθροιση.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός νιώθει την υποχρέωση να εκφράσει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους μαθητές, για το μάθημα που έδωσαν με τα μηνύματά τους, το χαμόγελό τους, την χαρά που αποτυπώθηκε στα παιδικά τους πρόσωπα!

Ταυτόχρονα νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση, που η διαρκής επικοινωνία – συνεργασία με όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης, στα 90 χρόνια της ιστορίας του Γυμναστικού ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Συλλόγου ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, έχει καλλιεργήσει άρρηκτους δεσμούς εμπιστοσύνης, σεβασμού, αλληλοεκτίμησης και κοινής συμμετοχής στον αγώνα για ποιοτικότερο αθλητισμό – πολιτισμό, για μια καλύτερη κοινωνία, με τους μαθητές πρωτοπόρους και πρωταγωνιστές.

Κατεβάζουμε τα κάγκελα και τους φράκτες των γηπέδων, ανεβάζουμε τον πήχη της ποιότητας όσων συμμετέχουν στη γιορτή του ποδοσφαίρου μας! Και σήμερα αποδείχτηκε ότι αυτή η προσπάθεια -κόντρα σε όσους επιμένουν να παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν– έρχεται να κυριαρχήσει με απαίτηση της νεολαίας!!!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου να συνοδεύει τις ομάδες στην επίσημη παράταξή τους, μπροστά από πανό με συνθήματα και την αποθεωτική υποδοχή των μαθητών – θεατών.

Στον πρώτο αγώνα το 2ο Λύκειο Αγρινίου, που κατέκτησε φέτος το Σχολικό πρωτάθλημα του νομού μας, νίκησε με 1-0 την ομάδα Καθηγητών/Δασκάλων. Οι αφοί Κονταξίου, που διακρίνονται πανελλαδικά για τις επιδόσεις τους στο Free Style Football, ξεσήκωσαν τους μαθητές με τα ζογκλερικά τους σ’ ένα μοναδικό σόου, που συνοδεύτηκε από χορευτικό του Dance Academy. Στον δεύτερο αγώνα συναντήθηκε το παρελθόν του Παναιτωλικού με το μέλλον. Η ομάδα των Παλαίμαχων του Συλλόγου μας με την ομάδα Κ15 και το… μέλλον νίκησε με 1-0.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της εκδήλωσης, ήταν το μουσικοχορευτικό δρώμενο που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς». Με το τραγούδι «Την πατρίδα μ’ έχασα» και τους ποντιακούς χορούς, θύμισαν σε όλους τον ξεριζωμό των προγόνων τους και κάθε ξεριζωμό που δημιουργεί χιλιάδες πρόσφυγες. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην ξενοφοβία.

Οι δεσμοί του Παναιτωλικού με τα σχολεία, αναδείχτηκε με τον αγώνα της Επαγγελματικής μας ομάδας με Μικτή ομάδα αποτελούμενη από μαθητές των Λυκείων, στον οποίο επικράτησε ο Παναιτωλικός 2-0 με γκολ του Ρουμπουλάκου και του Μουνιός.

Ένας μαθητής από κάθε Σχολείο (αναδείχτηκαν μετά από κλήρωση) εκτέλεσαν πέναλτι στους τερματοφύλακες Κυριακίδη και Κριστιάνο, ενώ στη συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικά (απεικόνιση του ΤΙΤΟΡΜΟΥ) στους συμμετέχοντες και η εκδήλωση έκλεισε με τη Σχολή χορού Dance Academy να καλεί στον αγωνιστικό χώρο τους μαθητές – θεατές, σε ένα μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα, που πλημμύρισε με χαρά και χαμόγελα το γήπεδο.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εκφράζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συμμετέχοντες. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ξεχωριστά σε κάθε νέο και νέα, που με την παρουσία του λάμπρυνε την εκδήλωση».

Best of internet