Ντουαλά: «Έπαιζα στην πατρίδα μου τερματοφύλακας»! (pics & vid)

Νίκος Μαρούδας
Ντουαλά: «Έπαιζα στην πατρίδα μου τερματοφύλακας»! (pics & vid)

bet365

Πρωταγωνιστής του ισόπαλου ντέρμπι της Κέρκυρας με την ΑΕΛ ήταν ο Ελόνγκ Ντουαλά, μιας και έγινε τερματοφύλακας για ένα τέταρτο, μια θέση που... γνωρίζει όπως παραδέχεται στο gazzetta.gr!

Όταν το καλοκαίρι η Κέρκυρα αγόραζε τον Ελόνγκ Ντουαλά και τον έφερνε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όλοι στο νησί μιλούσαν για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Ένα παιδί που μπορούσε να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις του άξονα, αλλά και της επίθεσης. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει ήταν πως θα μπορούσε, ή τουλάχιστον θα χρειαζόταν, να βοηθήσει και κάτω από τα δοκάρια!

Στο 77ο λεπτό του 0-0 με την ΑΕΛ, ο Αλέκος Βοσνιάδης έκλεινε τις αλλαγές του θέλοντας να ρισκάρει και να πάρει το παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φώτης Κουτζαβασίλης αποβάλλεται και τα πλάνα του Μακεδόνα προπονητή πάνε... περίπατο! Αλλαγή δεν υπάρχει και κάποιος από μέσα πρέπει να γίνει τερματοφύλακας.

Ποιος όμως; Αυτός που παίρνει τα γάντια από τον Σερραίο τερματοφύλακα ήταν ο Σουάνης. Όμως λίγες μέρες πριν είχε συζητηθεί το θέμα αυτό τυχαία στην ομάδα και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Βάσσαλος, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr: «Είχαμε μιλήσει με τον “Ντούα” εδώ και καιρό και μου είχε πει ότι στη χώρα του έπαιζε τερματοφύλακας μέχρι τα 18- 19! Μετά ανέβηκε στα χαφ. Ξέροντας, λοιπόν, ότι έχει ξαναπαίξει τέρμα, όταν ήρθε η αποβολή, ήταν η μόνη μας “λογική” επιλογή...».

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Ρεάλ - Βιγιαρεάλ και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανοίξει το σκορ, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

«Ξέρω την θέση, παίζω ακόμα εκεί όταν γυρίζω στην πατρίδα μου»

Τελικά τα γάντια και η φανέλα κατέληξαν στον Αφρικανό. Αυτός πήρε την θέση του κάτω από τα γκολπόστ και θυμήθηκε τα πρώτα του χρόνια στην πατρίδα του: «Παλαιότερα, στην πατρίδα μου, το έκανα συχνά. Και τώρα, ακόμη, όταν επιστρέφω και παίζω μπάλα με τους φίλους μου...», λέει στο gazzetta.gr.

Δε σταματάει όμως εκεί, είναι μια θέση που του αρέσει, που την παίζουν πολλοί φίλοι του και έχει πάρει μυστικά απ' αυτούς. «Κατ’ αρχήν, έχω πολλούς στενούς μου φίλους, που παίζουνε στη θέση. Επαγγελματίες. Με θητεία στη Γαλλία, στο Ισραήλ, ακόμη και στα Νησιά Φερόε. Οπότε όλο και κάποιο... μυστικό έχω “τσιμπήσει”! Μου αρέσει η θέση. Βασικά, μου αρέσει να παίζω μπάλα. Η χαρά του παιχνιδιού. Ανεξαρτήτως θέσης. Να παίζω και, είτε ως μέσος, είτε ως επιθετικός, είτε ως... τερματοφύλακας, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό...», στα δύο σουτ που του έγιναν πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως φάνηκε αυτό.

«Το διασκέδασα χωρίς άγχος»

Μπορεί να έχει αγωνιστεί στη θέση κατά το παρελθόν, όμως σε επίσημο παιχνίδι το έκανε για πρώτη φορά. Όπως λέει στο gazzetta.gr: «Δεν είχα άγχος. Το διασκέδασα. Προσπάθησα, απλά, να συγκεντρωθώ όσο καλύτερα γινόταν, να “καθαρίσω” το μυαλό μου και... να κάνω τη δουλειά! Και τελικώς κανένα πρόβλημα! Άλλη μία εμπειρία, ξεχωριστή εμπειρία, που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου...».

Οι οδηγίες από τον ειδικό...

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο το Σάββατο είδαν τον Χρήστο Βάσσαλο, να τρέχει πίσω από την εστία του Ντουαλά, όταν αποβλήθηκε ο «Κούτζα». Η ΑΕΛ είχε φάουλ σε επικίνδυνη θέση και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Κέρκυρας, όπως μας λέει, του έδωσε τις βασικές οδηγίες. «Βασικά, του έδωσα οδηγίες για το τοίχος. Πώς να το στήσει, να έχει τον παίκτη παραπάνω έξω απ’ το δοκάρι, ποια τοποθέτηση να πάρει. Οι κλασικές οδηγίες...».

Πλέον στα στατιστικά του ο Ντουαλά έχει και δύο επεμβάσεις. Μία στο σουτ του Μπόγιοβιτς και μία στου Κουτσιανικούλή. Ο Βάσσαλος παραδέχεται πως: «Oι λαβές ήταν δικές του, καθαρά! Δεν τους τις δείξαμε εμείς. Και... πολύ καλές, σε πληροφορώ, από τεχνικής άποψης. Καλές τοποθετήσεις, το πόδι κάτω σωστά, μπροστά τα χέρια για να προστατεύσει την μπάλα. Αναλύοντας λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, βλέπει κάποιος ότι έχει ξαναπαίξει. Ότι την ξέρει τη θέση. Το μοναδικό... παραπάνω που έκανε; Ότι, κάθε φορά που έπιανε την μπάλα τη φιλούσε! Απ’ το άγχος του...».

«Τρομερή δυάδα με Τριαντάφυλλο»!

Φυσικά μετά το ματς πολλά ήταν και τα πειράγματα στον Ντουαλά, αλλά και στους Κουτζαβασίλη, Αραμπατζή! Με τον πρώτο τιμωρημένο και τον δεύτερο τραυματία, αν και λογικά θα προλάβει το Αίγιο, αυτό που ακουγόταν από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια ήταν πως Τριαντάφυλλος (σ.σ. ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας) και Ντουαλά θα είναι τρομερό δίδυμο με Παναιγιάλειο!

Όσοι δεν είδατε το παιχνίδι; Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δύο επεμβάσεις του που σίγουρα θα του μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα