Παυλόπουλος: «Είχα πρόταση από τους αιώνιους»

Παυλόπουλος: «Είχα πρόταση από τους αιώνιους»

Παυλόπουλος: «Είχα πρόταση από τους αιώνιους»

Ο Εβανς Παυλόπουλος μίλησε για τις προτάσεις που είχε από Ολυμπιακού και Παναθηναϊκό και εξηγεί γιατί προτιμά να μείνει στον Πανιώνιο.

Πρόταση είχε παλιότερα από Ολυμπιακό και τελευταία από Παναθηναϊκό. Στο gazzetta.gr διαβάσατε ότι ο Εβανς Παυλόπουλος αρνήθηκε να αφήσει τον Πανιώνιο για τους «πράσινους» και τώρα ο ίδιος εξηγεί τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή του την απόφαση.

Αναλυτικά μίλησε για: 

Την πρόταση που είχε από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Είχα πρόταση και να πω την αλήθεια είναι πολύ όμορφό όταν κάνεις την οποιαδήποτε δουλειά, να σε αναγνωρίζουν. Έχω σαγηνευθεί όμως πιο πριν από τη δουλειά που κάνω στον Πανιώνιο. Είναι απόφαση ζωής αυτό που κάνω στον Πανιώνιο, εν ολίγοις κάνω αυτό που είχα στο μυαλό μου, να γίνω σκάουτερ. Αυτό ήθελα να κάνω πάντα. 

Ο Πανιώνιος μου έδωσε την ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός ήρθε πριν κάποιο διάστημα, τότε που έγινε η μεταγραφή του Κολοβού. Ναι, επενδύουν χρήματα στις Ακαδημίες ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αλλά θα πρέπει να επενδύουν και αγωνιστικά. Στον Ολυμπιακό συμβαίνει σε μικρό βαθμό και στον ΠΑΟΚ τώρα τελευταία έχει αρχίσει να συμβαίνει. Στον Πανιώνιο είναι η απόλυτη αποθέωση. Το βλέπεις να συμβαίνει στα μάτια σου και είναι απολύτως μαγικό». 

Τα στοιχεία που τον βοηθούν να ξεχωρίσει έναν παίκτη: «Οι αποφάσεις που παίρνει μέσα στο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι μια σειρά αποφάσεων και πρέπει να πάρεις όσο δυνατόν περισσότερες σωστές. Όσες φορές και αν του πω να κάνει πάσα, αν δεν το κάνει από μόνος του και να του το πω εγώ και να το πράξει την επόμενη φορά θα χρειαστεί να πάρει μόνος του απόφαση». 

Τον προβληματισμό που υπάρχει στον Παναθηναϊκό επειδή δεν βγαίνουν πλέον παίκτες: «Η δική μου άποψη είναι ότι ο Γιάννης Σαμαράς κάνει σωστά τη δουλειά του. Η μόνη μου ένσταση αν και ανήκω αλλού και απλά θα το πω σαν παρατηρητής είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκπαιδεύει πρωταθλητές, διότι είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Ακόμα και στην αλάνα όταν παίζαμε μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν προέταξε τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσμα. Προέταξε πιο πολύ την εκπαίδευση και δεν γίνεται να ρίξεις το βάρος μόνο σε αυτό. Πήγε πολύ άσχημα σε αυτό το κομμάτι και γι’ αυτό υπάρχει προβληματισμός». 

Το ποιος παίκτης από αυτούς που έχει βγάλει ο Πανιώνιος ξεχωρίζει και θα έβαζε στο... εξώφυλλο: «Θα μπορούσα να πω τον Σάμαρη που παίζει στην Μπενφίκα ή τον Σιόβα που είναι στον Ολυμπιακό ή τον Τζαβέλλα που είναι στον ΠΑΟΚ. Στο εξώφυλλο θα πήγαινε σίγουρα όμως ο Δημήτρης Κολοβός. Είναι ό,τι πιο υπέροχο είδαν τα μάτια μου αυτά τα χρόνια. Ήταν στα 14-15 ένας έτοιμος παίκτης. Είναι έκπληξη για εμένα το ότι δεν παίζει. Εντάξει είναι στα χέρια άλλου προπονητή τώρα, όμως αποτελεί μεγάλη έκπληξη για εμένα». 

Τη μεγαλύτερη τρέλα που έχει κάνει: «Η μεγαλύτερη τρέλα την έκανα πριν αρκετά χρόνια, ήθελα έναν μικρό τον Σταυροθανασόπουλο και πήρα το αυτοκίνητο του Τσακίρη του πρώην προέδρου του Πανιωνίου. Ήταν μια υπερπολυτελέστατη BMW και πήγα και την σακάτεψα». 

Το αν υπάρχει ενιαίος τρόπος δουλειάς στον Πανιώνιο: «Εμείς στην Ακαδημία έχουμε έναν ενιαίο τρόπο δουλειάς. Θα θέλαμε να είναι ίδιος και με την πρώτη ομάδα, αλλά στην Ελλάδα. Με τον Μαρίνο μιλάμε σχεδόν καθημερινά και έχουμε καλή επικοινωνία». 

Το αν είναι στόχος του Πανιώνιου να αρχίσει να εξάγει και προπονητές: «Αυτό ήταν το σκεπτικό όταν ξεκινήσαμε και έχουμε προπονητές στη Σούπερ Λίγκα. Είναι ο Άκης Μάντζιος, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος. Είναι Δημήτρης Κοροπούλης στην Κ-20 και πιστεύω ότι για αυτόν θα μιλάμε στα επόμενα χρόνια». 

Τη σκέψη που υπάρχει στον ΠΑΟΚ να κατέβει με την Κ-20 στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Καλά θα κάνει, καλά μου ακούγεται. Δεν θα είναι ανταγωνιστική, αλλά εμένα μου ακούγεται καλά. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάει 10-0 το παιχνίδι». 

Το αν θα συμβούλευε τον κάθε πατέρα να βοηθήσει το παιδί του ψυχολογικά ή ψυχοσωματικά ή κάπως αλλιώς: «Θα αφήσω το παιδί να κάνει αυτό που αγαπάει. Θα αφήσω το ένστικτο του να το βοηθήσει. Όταν το πράγμα πάει πιο σοβαρά τότε θα του πω όλα αυτά που είπατε και θα το βοηθήσω. Ο πατέρας πρέπει να είναι όσο πιο μακριά από τον αγωνιστικό χώρο».

Best of internet