«Galacticos» στην Ελλάδα!

«Galacticos» στην Ελλάδα!

bet365

Μια βαριά φανέλα διαβατήριο για όλο τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη! Μια ντουζίνα παίκτες που έπαιξαν στη Ρεάλ και η μοίρα τους έφερε στην Ελλάδα, αλλά και ένας τεχνικός που αποθεώθηκε όσο λίγοι στη Μαδρίτη!

Μια ομάδα... Galacticos στην Ελλάδα! Παίκτες που στο βιογραφικό τους έγραψαν πως είχαν συμμετοχή με τη Ρεάλ Μαδρίτης έβαλαν την καριέρα τους σε άλλο επίπεδο! Οι Μαδριλένοι αποτέλεσμα κομβικό σημείο για την εξέλιξή τους! Αλλοι αποθεώθηκαν, άλλοι κέρδισαν τίτλους, άλλοι το χειροκρότημα, όμως όλοι κράτησαν στο μυαλό τους τις μοναδικές αναμνήσεις του να αγωνίζεσαι στο θρυλικό Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η μοίρα τα έφερε και η Ελλάδα αποτέλεσε ποδοσφαιρικό σταθμό! Ποιος θα ξεχάσει την υποδοχή τους, ποιος θα λησμονήσει τις μάχες που έδωσαν, αφού αρκετοί από τους Galacticos μετατράπηκαν σε ηγέτες! Αλλοι, είχαν ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καριέρα τους και συνέχισαν αλλού την ποδοσφαιρική τους διαδρομή! Δώδεκα παίκτες, ένας προπονητής και κοινό σημείο το δρομολόγιο Μαδρίτη- Ελλάδα!

Κριστιάν Καρεμπέ: Ενα από τα λαμπερότερα ονόματα που βρέθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο Γάλλος αμυντικός μέσος αποτελεί σημείο αναφοράς και για τη Βασίλισσα, με την οποία βρέθηκε δυο φορές στην κορυφή της Ευρώπης! Δυνατός, φινετσάτος, παθιασμένος βοήθησε τα μέγιστα τους Μαδριλένους να φτάσουν στο ψηλότερο σκαλί! Ενα μικρό διάλειμμα στη Μίντλεσμπρο κι έπειτα... Πειραιάς! Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την τριετία 2001-2004 και σε 88 εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα σημείωσε 5 γκολ. Συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μεταγραφές που έχουν κάνει οι Πειραιώτες, ενώ ακόμα και σήμερα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Παράλληλα, δεν ξεχνά τα ραντεβού... αστέρων με τους Μαδριλένους, συναντιέται με Ζιντάν, Ζέεντερφ, φοράνε τη φανέλα της Βασίλισσας και δίνουν φιλικά!

Ζούλιο Σέζαρ: Νεαρός και ταλαντούχος στη Μαδρίτη, έμπειρος και με πολλές παραστάσεις στο Φάληρο! Στα 20 του βρέθηκε στη Ρεάλ και έδειξε το ταλέντο του. Με Ιέρο, Ελγκέρα, Καράνκα και Κάμπο μπροστά του πρόλαβε να κάνει 20 ματς και να βάλει το λιθαράκι του σε μια τρελή πορεία στον δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης, αν και στον τελικό ήταν εκτός 18αδας! Το 2006 κι έπειτα από επτά διαφορετικούς σταθμούς έριξε άγκυρα στο Λιμάνι του Πειραιά και τον Ολυμπιακό! Δυο πρωταθλήματα, 45 συμμετοχές και 9 γκολ, ενώ αποχώρησε κερδίζοντας και τις καρδιές των φιλάθλων!

Αλβάρο Μεχία: Γεννήθηκε στη Μαδρίτη, μεγάλωσε στη Ρεάλ και το 2004 είχε έρθει η ώρα για την πρώτη ομάδα. Ντεμπούτο με Βιγιαρεάλ και σκληρή δουλειά για να μείνει στη Βασίλισσα! Ενας τίτλος, 40 συμμετοχές και αντίο έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας! «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την αλλαγή στην καριέρα μου. Είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή» τόνισε το καλοκαίρι του 2013 έπειτα την υπογραφή του συμβολαίου του στον Εργοτέλη, όμως οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές, ώστε οι δυο τους να συνεχίσουν για πολύ... Μια χρονιά στην Κρήτη και μετά... Κατάρ!

Ραούλ Μπράβο: Από τη Ρεάλ στον Ολυμπιακό! Οι ατομικές προπονήσεις με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε τον έφεραν στην πρώτη ομάδα μόλις ένα χρόνο μετά το πρώτο ματς με την τρίτη ομάδα! Το... αγροτικό του στη Λιντς δεν ήταν επιτυχημένο, όμως επέστρεψε στη Βασίλισσα κι έμεινε μια τετραετία! Δεν έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα! Τον Ιούλιο του 2007 ο Ολυμπιακός τον «προσκαλεί» στον Πειραιά, ο Μπράβο δέχεται και μαζί θα κερδίσουν δυο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο! Η Ελλάδα είναι στην καρδιά του και στο βιογραφικό του μπήκε η Βέροια και ο Άρης!

Ντάνι Γκαρθία: Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ δεν είχαν συνέχεια, αφού δεν βρήκε ούτε δίχτυα σε δέκα συνολικές εμφανίσεις του με την πρώτη ομάδα! Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το 2005, ήταν μια συμπαθητική παρουσία, όχι όμως και ο παίκτης που θα φορτώσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα! Μόλις δυο τέρματα, αλλά οι φίλαθλοι των Πειραιωτών τραγουδούσαν «θα σ' αγαπάμε μια ζωή Λάρα Γκαρσία Ντάνι».

Χαβιέ Σαβιόλα: Οι μεταγραφές του κάνουν ντόρο! Για μια εξαετία το συμβόλαιό του ήταν στα γραφεία του Καμπ Νου, όμως όταν έληξε η Ρεάλ κατάφερε να τον αποκτήσει. Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο, το ένστικτό του... φονικό, αλλά οι επιλογές στο ρόστερ των Μαδριλένων πολλές! Είχε 28 συμμετοχές, 5 γκολ, όμως οι παραστάσεις δεν τον κράτησαν στη Μαδρίτη περισσότερα από δυο χρόνια ««Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Χαβιέρ Σαβιόλα για τα επόμενα δύο (2) χρόνια» ήταν η ανακοίνωση του Ολυμπιακού στις 24 Ιουλίου, 2013, με τους φιλάθλους να αποθεώνουν τον Αργεντίνο. Βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου, στην πρόκριση στους «16» του Champions League, αλλά δεν κέρδισε τις καρδιές του κόσμου! Ενας χρόνος στο Λιμάνι κι έπειτα... Serie A!

Φλάβιο Κονσεϊσάο: Μια μαγευτική τετραετία στη Λα Κορούνια ήταν η αιτία για να δαπανήσει η Ρεάλ 26 εκατ. ευρώ και να τον φέρει στο Μπερναμπέου! Ο Βραζιλιάνος πήρε θέση στον άξονα της Βασίλισσας και για τρία χρόνια αποτέλεσε μια αξιόπιστη λύση. Βοήθησε στην κατάκτηση του Champions League, πήρε δυο πρωταθλήματα με τους Μαδριλένους και το βιογραφικό του έγινε πιο λαμπρό. Ο Παναθηναϊκός «θαμπώθηκε», δαπάνησε περίπου 4 εκατ. και το 2005 η μεταγραφή του θεωρήθηκε ως μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα! Το αποτέλεσμα... θολό, ο Βραζιλιάνος δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες και αποχώρησε έχοντας 14 συμμετοχές και ένα τέρμα!

Πάμπλο Γκαρσία: Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος που δεν μπόρεσε να στεριώσει στην Ισπανία, αλλά λατρεύτηκε τόσο στην Ελλάδα! Στην Οσασούνα τα πήγε περίφημα και οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν «διαβατήριο» για τη Βασίλισσα! Αγωνίστηκε σε 26 ματς και αντίκρισε κάρτα τις μισές. Η Ρεάλ αναζητούσε αμυντικό χαφ «τείχος», ο Γκαρσία είχε πάθος, δύναμη, όχι όμως και τα στοιχεία εκείνα που θα τον κρατούσαν στη Μαδρίτη! Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ θεωρήθηκε ως μια από τις κορυφαίες του συλλόγου, με τον Ουρουγουανό να αποδεοκνύεται ηγέτης του συλλόγου!

Μιγκέλ Τόρες: Βγήκε από τις Ακαδημίες της Ρεάλ, έπαιξε σε 70 παιχνίδια την τριετία 2006-09, όμως δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα συστατικά για την τέλεια συνταγή, ώστε να συνεχίσει στην ομάδα της καρδιά του. Αγωνίστηκε σε δυο Clasico, κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο κι έφυγε για τη Χετάφε! Ο Ολυμπιακός ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να δείξει στοιχεία από το ταλέντο του! Εμεινε ένα χρόνο στην Ελλάδα, ωστόσο πρόλαβε να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο στο βιογραφικό του.

Μίκαελ Εσιέν: Ο Γκανέζος χαφ, έφτασε στη Μαδρίτη την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2012, με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι. Σαφώς επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο και φυσικά δεν τον απογοήτευσε! Ο Εσιέν αγωνίστηκε συνολικά 2.698 λεπτά με τη φανέλα των «μερένγκες», πέτυχε δυο τέρματα και ήταν στους κορυφαίους των Μαδριλένων. Τα χρόνια πέρασαν, οι τραυματισμοί μπήκαν εμπόδιο σε μια μεγάλη καριέρα! Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των πρασίνων και η καυτή υποδοχή του καλοκαιριού έμελλε να μετατραπεί σε μια παγωμένη εικόνα!

Εστεμπάν Καμπιάσο: «Συγχαρητήρια γι’ αυτή την κίνηση απ’ όλους εμάς στον σύλλογο και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ», ανέφερε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Ρεάλ Μαδρίτης το περσινό καλοκαίρι, όταν και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Καμπιάσο! Η Βασίλισσα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του Αργεντίνου στην Ευρώπη, έμεινε δυο χρόνια στη Μαδρίτη και βοήθησε την ομάδα στην κατάκτηση τίτλου, Διηπειρωτικού, Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ο Καμπιάσο πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό ακόμα έναν τίτλο, κατακτώντας φέτος το πρωτάθλημα με τους Ερυθρόλευκους.

Βίκτορ Σάντσεθ: Αγωνίστηκε μικρός στη Ρεάλ, αφού αποτελούσε γέννημα - θρέμμα του συλλόγου! Στα 20 του μπήκε στην πρώτη ομάδα και χρειάστηκε δυο σεζόν για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης! Αρκετές συμμετοχές, αποθεωτικά σχόλια, αλλά η Μαδρίτη δεν έμελλε να γίνει το μέρος όπου θα εγκατασταθεί για πολλά χρόνια! Επειτα από μια εξαετία στη Γαλικία τα βρίσκει με τον Παναθηναϊκό και ένα πανάκριβο συμβόλαιο τον φέρνει στην Αθήνα. Διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών όμως του στερούν την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του. Στην Ελλάδα επέστρεψε, όχι όμως ως παίκτης, αλλά ως βοηθός του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού! Αλλωστε, ο ρόλος αυτός ήταν και το... διαβατήριο για να γίνει πρώτος προπονητής στη Λα Κορούνια!

Μια δωδεκάδα αστέρων που όμως χρειάζεται και κόουτς! Μίτσελ, ένας θρύλος της Βασίλισσας! Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών, με τη Ρεάλ γεύθηκε τίτλους όσο λίγοι παίκτες, έπαιξε δίπλα στους κορυφαίους, ήταν κορυφαίος! Εξι πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, δυο ευρωπαϊκοί τίτλοι και αποθέωση! Ενας μεγάλος πασέρ που έκανε ευτυχισμένους Ούγκο Σάντσες, Ζαμοράνο! Το «alter ego» του Μπουτραγένιο, το τέλειο δεξί πόδι και σε 19 χρόνια παρουσίας έγινε σύμβολο για τον σύλλογο. Ηρθε στην Ελλάδα και αγαπήθηκε το ίδιο από τους Πειραιώτες, δυο πρωταθλήματα, νταμπλ, καλό ποδόσφαιρο κι ένα εισιτήριο για τη Μασσαλία!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα