Ανυπομονησία για τον ΠΑΟΚ!

Ανυπομονησία για τον ΠΑΟΚ!

Ανυπομονησία για τον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την αποφυγή της ήττας από τον Πλατανιά, τα πλέι οφ που έρχονται και την νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ πίστεψε και πιστεύει ότι στα πλέι οφ θα μπει ο ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι είτε κέρδιζε, είτε έφερνε ισοπαλία κόντρα στον Πλατανιά, ήταν το ίδιο πράγμα. Για να κερδίσει μπήκε να παίξει, αλλά αφού είδε ότι δεν μπορεί… έκανε πράξη το: «Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, κάνε τα πάντα για να μην χάσεις».

Μεγάλο δόγμα Σάντος αυτό και ο Ίβιτς φαίνεται κάθε εβδομάδα και περισσότερο πόσο έχει επηρεαστεί από τον Πορτογάλο. (Για την ακρίβεια, φαίνεται ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ έχει πάρει πολλά από τον δάσκαλο…).

Δεν ήταν καλή η ομάδα του Ίβιτς χθες στα Χανιά. Για την ακρίβεια, για δεύτερη φορά φέτος ήταν μάλλον χειρότερη του Πλατανιά. (Σπάνιο φαινόμενο να χάνει και την κατοχή ο ΠΑΟΚ και να έχει λιγότερες τελικές από τον αντίπαλο. Το ότι τα κατάφερε αυτό η ομάδα του Πλατανιά, αποδεικνύει γι’ ακόμη μία φορά την αξία της. Και μπράβο στον Παράσχο, στον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Βλάχο για τις επιλογές, στους παράγοντες και σε όλους όσους δημιούργησαν αυτό το σύνολο).

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έβαλε στόχο να μην χάσει και… δεν έχασε. Και το έβαλε στόχο με συγκεκριμένο συντηρητικό πλάνο, το οποίο όσο κι’ αν δεν κολακεύει, πάντα χρειάζεται…

Ο Γλύκος ήταν ο τελευταίος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που έδωσε βαθμούς στη Γερμανία κόντρα στη Ντορτμουντ. Τότε ήταν αρχές Δεκεμβρίου! Χθες ξαναέπαιξε μετά από τέσσερις μήνες και… το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν έχασε οφείλεται και σε τρεις κρίσιμες-καθοριστικές αποκρούσεις του. (Το γράψαμε: Κάθε ομάδα χρειάζεται παίκτες να της δίνουν από… το πουθενά βαθμούς. Ο Γλύκος τα κατάφερε με το που γύρισε).

Από εκεί και πέρα ο Ίβιτς στόχευσε στην ενεργοποίηση ή χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών που ήταν απόντες και τώρα πρέπει να βγάλει άλλο πλάνο για το πώς θα ξεκουράσει (κυρίως ψυχολογικά) την ομάδα του, έτσι ώστε στις 11 Μαίου οπότε (μάλλον) θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ να είναι από όλες τις πλευρές έτοιμη.

Πώς θα γίνει αυτό, τι θα κάνει; πόσους και πότε θα έχει έτοιμους… θα δούμε.

Ο ΠΑΟΚ πάντως με αυτό το ρόστερ και με όποιες αδυναμίες έχει, σίγουρα μπορεί να ξεπεράσει αυτή την ΑΕΚ, αυτό τον Παναθηναϊκό.
Περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσει αυτή η διοργάνωση, να λυπηθεί ο Θεός τον ΠΑΟΚ και να τον αφήσει να παίξει αν όχι πλήρης (έστω) με 1-2 απόντες και όχι με 6-7 κι’ εκεί να δούμε τι θα κάνει κόντρα στους αντιπάλους του, τους οποίους στα μεταξύ τους ματς έδειξε ότι τους «έχει».

Για το μπάσκετ και ότι έγινε στο πρώτο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, είναι θαύμα το ότι δεν έγραψα κάτι ξεχωριστό. Από την μία βέβαια θα μπορούσε να επαναληφτεί το κείμενο… «όσο υπάρχει αυτή η ΑΕΚ» που γράφτηκε στην πρώτη μεγάλη ανατροπή των 22 πόντων που σημειώθηκε προ τριμήνου στην κανονική περίοδο…

Από την άλλη όμως είναι τόσο μεγάλη η ανυπομονησία των ΠΑΟΚτσήδων (ειδικά αυτών που είναι δεμένοι με την μπασκετική ομάδα) για το δεύτερο ματς, είναι τόσο μεγάλη και η κρισιμότητα που όλοι κάνουν υπομονή μέχρι να ξεσπάσουν...

Οι μέρες εξάλλου είναι γιορτινές για τον ΠΑΟΚ. Στρώνει το πράγμα… Λίγο βόλεϊ, λίγο μπάσκετ, πολύ η μεγάλη γιορτή των 90 χρόνων που θα γίνει την Τετάρτη (θα έρθει και το ποδόσφαιρο…)

Τελικά, αυτή ειδικά την χρονιά… μπορεί και να τα δώσει πίσω στον ΠΑΟΚτσή που περιμένει πώς και πώς να πάρει χαρά από την ομάδα του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.