Σκ@τ@ διήμερο για ΑΕΚ και… χούντα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Σκ@τ@ διήμερο για ΑΕΚ και… χούντα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το χειρότερο Σαββατοκύριακο της χρονιάς για την ΑΕΚ και όλα όσα έγιναν και χρειάζονται να γίνουν…

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται… Πόσο αλήθεια Χριστέ μου! Έπρεπε με το… καλημέρα λοιπόν της εκκίνησής μας για το ταξίδι στην Λιβαδειά να καταλάβω τι θα ακολουθήσει και τι θα ζήσουμε στο συγκεκριμένο γήπεδο…

Είχε προηγηθεί βέβαια και η μπασκετική ΑΕΚ που μας είχε στείλει την προειδοποιητική βολή και το πρώτο απίθανο χαστούκι, για να ‘ρθει και το… τρίμπαλο από την ομάδα της Βοιωτίας να μας αποτελειώσει. Χαστούκι και μάλιστα απ’ την καλή και την ανάποδη. Θα αρχίσω όμως με το ποδόσφαιρο που με αφορά περισσότερο.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, να πάμε (και) στην Λιβαδειά. Τα καθιερωμένα τηλεφωνήματα, ποιοι θα ρθουν μαζί τελικά, ποιοι όχι, τα κλασικά σε μία οδική… Έπρεπε να καταλάβω ότι το έργο πάει για… ναυάγιο όταν ο Ανέστης ακύρωσε! Αλλά δεν πήρα τα χαμπάρια μου ότι στράβωσε το πράγμα!

Έπειτα και ενώ μόλις είχαμε βγει με τον Μιχάλη και τον Λεωνίδα στην εθνική τρύπησε το ψυγείο και υποχρεωθήκαμε για μιάμιση ώρα να περιμένουμε -με ντάλα τον ήλιο- την οδική, να πάμε να αλλάξουμε αυτοκίνητο και να ξανα-ξεκινήσουμε το δρόμο μας!

ΑΕΚ, μαγεία, ταλαιπωρία… Εκεί κάπου έπρεπε να το είχα φανταστεί! Αλλά όχι… Ήμουν σίγουρος για το διπλό. Βέβαιος όμως… Και εδώ που τα… γράφουμε για διπλό ήταν το ματς αν οι παίκτες της Ένωσης σκόραραν έστω και τις μισές φάσεις απ’ αυτές που έκαναν στην εστία του Μοσχονά. Τελικά αυτοί προτίμησαν να τα βάλουν στον Μπαρόχα!

Η ήττα ήταν ντροπιαστική. Αναμφισβήτητα και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και λογική η αντίδραση του κόσμου που πήγε να διαμαρτυρηθεί στο ξενοδοχείο με την επιστροφή της ΑΕΚ από την Λιβαδειά. Όμως καθαρά αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά είναι άδικη…

Φέρτε στο μυαλό σας τα ματς της ΑΕΚ σε Αγρίνιο, Τρίπολη, Μυτιλήνη και όλα τα εκτός έδρας μετά τα Γιάννενα και θα συμφωνήσω ότι η ομάδα του Πογιέτ σε αυτά ήταν τραγική! Όμως στην Λιβαδειά πλήρωσε την γκαντεμιά της και τη μετριότητά της στην άμυνα και στην εστία.

Απαράδεκτη αντίδραση ΟΛΩΝ στο τρίτο γκολ και ένα απίθανο δίλεπτο με αυτογκόλ! Αυτή είναι η εικόνα του υπόλοιπου αγώνα. Α, για να είμαι και δίκαιος υπάρχει και η δεδομένη κακοτυχία σε βαθμό ανικανότητας του Μπουονανότε να σκοράρει σε σερί αγώνων και σε απίθανες θέσεις για γκολ. Στην Λιβαδειά είχε τουλάχιστον τρεις φάσεις που έπρεπε απλά να κάνει, ή να φτιάξει, γκολ!

Δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την εικόνα παραπάνω. Ντροπή για την ΑΕΚ αυτή η ήττα και από αυτήν την ομάδα. Δεν γίναμε όμως σοφότεροι. Ακόμη οι ίδιες ανάγκες προκύπτουν: τερματοφύλακας, αριστερό μπακ, στόπερ, χαφ, εξτρέμ και φορ κάτι που οφείλει να κάνει… χθες η διοίκηση της Ένωσης.

Επίσης για να γίνει και να τρέξει ο αγωνιστικός σχεδιασμός (φτάνει πια με την ονοματολογία παίδες, φτάνει) θα πρέπει να υπάρξει και προπονητής είτε αυτός λέγεται Πογιέτ είτε διαφορετικά. Κάτι που οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα η ΑΕΚ για να ξέρουν όλοι πως θα πορευτεί από την επόμενη σεζόν…

Είχε προηγηθεί η ήττα από έναν κάκιστο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Μία ομάδα που την έχεις στο +24 και στο +17 είτε εκτός είτε εντός και καταφέρνεις να ηττηθείς. Δεν γίνονται αυτά… Πριν λοιπόν από ευρώπες (και μαγκιές για το που θα παίζει), πριν από φανφάρες για ΑΕΚ που δεν εκβιάζονται και ανάθεμα σε διαιτητές (που συμφωνώ ότι ήταν απαράδεκτοι), θα πρέπει να κοιτάξουμε εμάς!

Αν έχουμε κανονικό προπονητή (που δεν…); Γιατί μία ολάκερη σεζόν δεν έχουμε παίκτη στον άσο; Τι στην ευχή τον πήραμε και τον Έρικ; Πώς γίνεται να μας λένε όλα τα ΜΜΕ (κυρίως κιτρινόμαυρης θεματολογίας) για κάθε αθλητή που φέρνουμε ότι είναι υπερπαίκτης αλλά έρχεται και δεν ακουμπάει; Και πολλά, πολλά άλλα…

Αυτό με το τάιμ άουτ ξανά (το είδαμε με τον Ολυμπιακό νωρίτερα φέτος) του Ζντοβτς (αυτή τη φορά όταν ήμασταν -3) και να μην ξέρουν τι να κάνουν οι παίκτες να το κοιτάξουμε επίσης… Επιπρόσθετα δεν γίνεται να ξεκινάει με 8 πόντους ο Κάρτερ, να είναι on fire και ο Μαυροκεφαλίδης με 9 το ίδιο και όμως να τους αλλάζουμε και ειδικά τον πρώτο να τον ξεχνάμε.

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στις ομάδες; Ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Μα φυσικά. Ο αθλητισμός είναι πάντα το αποτέλεσμα. Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ πρέπει να πάρει σκορ πρόκρισης και τελικά πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου από το πρώτο (της Τετάρτης) ματς και η μπασκετική να κερδίσει στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ. Απλά και ελληνικά… Και μετά βλέπουμε!

Υγ: Περνάει σε δεύτερη μοίρα λόγω του αγωνιστικού αλλά έχει σημασία να το σημειώσουμε. Ζούμε σε μία χώρα που υποτίθεται πως έχει αριστερή κυβέρνηση αλλά με τις ευλογίες της έχουμε απαγόρευση ελεύθερης κίνησης πολιτών. Μόνο με χούντα αυτά, εύγε! Για να φτάσουμε στον προορισμό μας, την Λιβαδειά, έπρεπε να περάσουμε από μπλόκα.

Όχι αγροτών φυσικά. Αστυνομικών. Προσέξτε τώρα. Δεν μας ζητούσαν άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια και να μας κάνουν έλεγχο όπως προβλέπεται και έχουν το δικαίωμα. Μας έλεγαν «ποιοι είστε; που πάτε; τι θέλετε προς Λιβαδειά;».

Πραγματικά δεν έχω λόγια… Πού πάω στην εθνική; Με ποιον; Τι θέλω προς Λιβαδειά; Μιλάμε απίθανα πράγματα στην Ελλάδα του 2016. Ποιος έδωσε την εντολή; Πώς γίνεται να το επιτρέπουν; Όσοι ήταν από την Αθήνα, φίλοι της ΑΕΚ και μη, είτε είχαν σκοπό να πάνε γήπεδο είτε όχι, απομακρύνονταν σε χρόνο ρεκόρ.

Κι αφού περάσαμε τα οδικά μπλόκα φτάσαμε στην Λιβαδειά για να μας λέει ο κάθε βλαχοσερίφης με ύφος και εννοείται στον ενικό τα ίδια ακριβώς πράγματα. Τι κι αν πήγαινες για να δουλέψεις; Δυο συνάδελφοι είχαν τα ονόματά τους σε λίστα και όταν ενημέρωσα σχετικά τον αξιωματικό, σαν άλλος αγάς μου είπε: «πάνε φέρε τη λίστα ρε, τι με νοιάζει εμένα; Αν δεν την φέρεις δεν περνάνε!». Απίθανος βλαχοσερίφης στην υπηρεσία τίνος;

Μην αναφερθώ καν στο γήπεδο και τους ανθρώπους του Λεβαδειακού. Στα μπουθ που είναι σε ένα πράγμα, μια κατασκευή απόλυτα ακατάλληλη και φυσικά χωρίς τυπικές συνθήκες σωστής εργασίας (και δεν είναι ασφαλές φυσικά) τα υποτιθέμενα μπουθ είχαν μέσα υπεράριθμους.

Πήγαμε να καθίσουμε λοιπόν έξω μπροστά από τα μπουθ και λίγο πριν δεχτούμε το πρώτο γκολ έστειλαν από την ΠΑΕ Λεβαδειακό έναν σεκιουριτά να μας διώξει!!! «Έλα έξω ρε, ή πάνω στα μπουθ, ή έξω ρε; Καταλάβατε; Τελειώνετε…». Είπε για να δεχτεί τις απαντήσεις που του άρμοζαν και στο ύφος που του άρμοζαν για να απαντήσει «η ΠΑΕ με έβαλε για να πάτε πάνω», όταν του είπαμε να μας χωρέσει με καρέκλες αποχώρησε αφού μίλησε στον ασύρματο και ενημέρωσε πως είμαστε δημοσιογράφοι. Ο ίδιος που μας άνοιξε για να μπούμε. Που να θυμάται όμως…

Πρέπει να φτιάξουν πολλά κύριοι της σούπερ λίγκας και των οργάνων των ΜΜΕ που πηγαίνουν μόνο στα ντέρμπι για να κάνουν τάχα μου τσεκάρισμα και πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ειδικά όμως αναφέρομαι στην Σούπερ Λίγκα. Τα λεφτά να μοιράζονται και όσοι δεν τα αξιοποιούν για τις ομάδες τους και τα γήπεδά τους αυτόματα να υποβιβάζονται!

Υγ2: Διαβάσατε τα πάντα για όσα έγιναν στο ξενοδοχείο. Αναμενόμενα και φυσιολογικά για την Ελλάδα. Δυστυχώς ο Τζιμπούρ με τα ειρωνικά σχόλιά του (δεν εννοώ τα λόγια του για Μελισσανίδη, μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει και να την εκφράζει δημόσια και πολλοί να συμφωνούν κιόλας), με διάθεση για να τα βάλει με τον κόσμο και με ατάκες απαξιωτικές που αφορούσαν τους συμπαίκτες του έγινε το κόκκινο πανί από χθες και για πάντα. Λάθος η επιστροφή του τελικά και μάλιστα μεγάλο!

Υγ3: Η χρονιά με τα αποτελέσματα στα ντέρμπι και την κατάκτηση της 2ης θέσης (αφού θεωρούνταν δεδομένη) θα ήταν στο τέλος θετική (ανάλογα και με το Κύπελλο και την εξέλιξή του) για την ΑΕΚ και πάνω της θα μπορούσε να χτίσει την πρωταθληματική ομάδα. Η επιτυχία με την αποτυχία είναι πολύ κοντά ΠΑΝΤΑ στον αθλητισμό είτε πρόκειται για ομαδικό είτε για ατομικό αθλητισμό. Για την ΑΕΚ παίζουν το ίδιο δυνατά και τα δυο σενάρια και περιμένουμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...