ΠΑΟΚ: Μια στιγμή, ένα κλικ, μια ιστορία (pics)

ΠΑΟΚ: Μια στιγμή, ένα κλικ, μια ιστορία (pics)

bet365

Η στιγμή που ο Γιώργος Κούδας ντριμπλάρει τον Άνθιμο Καψή και το ιστορικό κλικ του Μιχάλη Παππού, συμπληρώνουν σήμερα 43 χρόνια. Το Gazzetta.gr σας θυμίζει…

Μπορεί μια νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό του Πούσκας, να επισκιαστεί από μια και μόνο στιγμή. Ναι, μπορεί! Αν αυτή η στιγμή γεννάει τόσα συναισθήματα, όπως η αξέχαστη ντρίμπλα του Γιώργου Κούδα στον Ανθιμο Καψή, που μένει αποτυπωμένη και χαραγμένη στο διηνεκές, χάρη στο «κλικ» του Θεσσαλονικειού φωτορεπόρτερ, Μιχάλη Παππού, που ακόμη και σήμερα καυχιέται –δικαιολογημένα- για την συγκεκριμένη εικόνα αν και από το φακό του έχουν «παρελάσει» δεκάδες πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής σκηνής.

Ήταν μια βραδιά στην οποία η σπουδαία ομάδα του ΠΑΟΚ της εποχής, χάρη σε δύο γκολ του Δημήτρη Παρίδη στο πρώτο ημίχρονο, έπαιρνε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Ένας θρίαμβος, που επισκιάστηκε από αυτή τη μοναδική σκηνή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κούδα και τον Άνθιμο Καψή.

Ας αφήσουμε καλύτερα τον πρωταγωνιστή της εικόνας να διηγηθεί στο Gazzetta.gr εκείνη την στιγμή, η οποία τον ακολούθησε για πολλά χρόνια και στιγμάτισε την καριέρα του.

Θυμάται ο Γιώργος Κούδας…

«Εκανα μια αστραπιαία αλλαγή κατεύθυνσης με μεγάλη ταχύτητα και με την μπάλα στα πόδια, κατευθυνόμενος προς την εστία του ΠΑΟ. Ο Καψής δεν είχε άλλη επιλογή, αφού η φάση ήταν σίγουρο γκολ, από το να με ανατρέψει. Το έκανε, αλλά σημασία έχει το πώς. Προτίμησε να με πιάσει με τα χέρια, παρά να με χτυπήσει από πίσω και να με τραυματίσει πιθανότατα. Για μένα ήταν ένα παλικαρίσιο φάουλ, που φαινομενικά εκθέτει τον αμυντικό, αφού στη φωτογραφία φαίνεται ο Κούδας να καλπάζει και ο Καψής να προσπαθεί κάνοντας βουτιά να τον πιάσει. Κατά βάθος, όμως, η φάση αυτή είναι ένας ύμνος του φερ πλέι. Ο Καψής ήταν ένα παιδί μάλαμα και ο Μιχάλης Παππούς στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή για να πατήσει το κλίκ στη φωτογραφική μηχανή του».

Όσοι ήταν εκείνο το βράδυ της 18ης Απριλίου 1973 στην Τούμπα θυμούνται καλά, ότι στη συνέχεια της φάσης με την ανατροπή του Κούδα από τον Καψή, ο ΠΑΟΚ σημείωσε το δεύτερο γκολ του στο 34ο λεπτό. «Από ολόκληρο τον αγώνα υπήρξε μια φάση που, όχι μόνο χαρακτήρισε την διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ήταν η αρχή του δεύτερου γκολ, ήταν και ο τρόπος αντιμετωπίσεως των παικτών του Δικέφαλου, που η ανάγκη έφερε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν, στην κυριολεξία, μια φάση που άξιζε ένα ολόκληρο ματς», γράφει την επομένη η «Μακεδονία» περιγράφοντας τη φάση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα