Κοντονής: «Θα απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της Super League»

Gazzetta team
Κοντονής: «Θα απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της Super League»

bet365

Την απαγόρευση των δανεισμών μεταξύ ομάδων της Super League, προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος που θα κατατεθεί, όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στη «Real Νews», αποκάλυψε ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της Super League, την ίδια ώρα που θα επιτρέπεται η δημιουργία Β' ομάδας στις ΠΑΕ, που θα μπορούν να αγωνιστούν μέχρι και τη Β' Εθνική, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για ανάδειξη Ελλήνων παικτών.

«Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται στην Ισπανία», τόνισε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως έτσι θα ευνοηθεί και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αναφέροντας:

«Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό».

Σε ότι αφορά στον τελικό του Κυπέλλου ο υφυπουργός φέρεται να επιβεβαίωσε πως θα διεξαχθεί με ξένους διαιτητές, ενώ στις εξέδρες θα βρεθούν αποκλειστικά μαθητές, δίχως να έχει αποφασιστεί ακόμα το αν ο αγώνας γίνει στην Αθήνα ή στην επαρχία, ενώ παράλληλα τόνισε πως ακόμα δεν τελειώσει η υπόθεση οριστικά, προσθέτοντας:

«Εάν όλα όσα αποφασίστηκαν με τη FIFA γίνουν με γρήγορα βήματα, μπορεί πράγματι η νέα αθλητική χρονιά να είναι μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν λέμε ότι κερδίσαμε μια μάχη και θα πάμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, απλώς θα τον δίνουμε από καλύτερες θέσεις. Τα μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτά. Ούτε το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έκλεισε, ούτε το μέτωπο της βίας. Όλοι όμως έχουν καταλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πλέον σε αυτούς που θα δημιουργούν επεισόδια».

Ακόμα αναφέρθηκε και στους παράγοντες των ομάδων, επισημαίνοντας: «Πρέπει οι παράγοντες να καταλάβουν ότι ανεπάρκειες δικές τους και άλλες δικές τους επιδιώξεις δεν μπορεί να τις μεταθέτουν συνεχώς στους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους».

Τέλος σε ότι αφορά στις επιθέσεις προς τους αθλητικούς δικαστές από τις ομάδες: «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Προειδοποιώ»


 

Τελευταία Νέα