Αγωνία για την 6η θέση!

Φώτης Καρακούσης
Αγωνία για την 6η θέση!

bet365

Σε τρία γήπεδα θα υπάρχει το ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική, καθώς σε Πηγάδια, Τρίπολη και Περιβόλια θα κριθεί η 6η θέση που αν δεν δικαιωθεί στην δευτεροβάθμια ο Πανιώνιος, δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Και εκεί που λέγαμε πως θα φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική και δεν θα υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, ήρθε η επιτροπή αδειοδότησης να τα αλλάξει όλα. Από την στιγμή που αρχικά στον Πανιώνιο δεν έδωσε άδεια (λέμε αρχικά γιατί εκκρεμεί η εξέταση του φακέλου των «κυανέρυθρων» από την δευτεροβάθμια), στα πλέι οφ και την Ευρώπη οδηγεί και η 6η θέση και την Κυριακή σε τρία γήπεδα θα γίνει μεγάλη... μάχη για την κατάληψή της.

Αυτή την στιγμή, οι ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν στην συγκεκριμένη θέση, ενώ ελπίδες αν κερδίσει την έφεση για τους -3 που έχει τιμωρηθεί για τα επεισόδια στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα έχει και ο Ατρόμητος και έτσι το δικό του ενδιαφέρον θα έχει και η αναμέτρηση της Νέα Σμύρνης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι βαθμολογικά αδιάφορα, ενώ αυτό που συγκεντρώνει επάνω του τα βλέμματα λόγω της φιέστας, είναι το Ολυμπιακός-Καλλονή με τους Πειραιώτες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν το 43ο πρωτάθλημά τους στο κατάμεστο όπως αναμένεται Καραϊσκάκης.

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα: Κερδίζει στα Πηγάδια και βγαίνει Ευρώπη!

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο αγώνας στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη είναι για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο πιο σημαντικός στην νεότερη ιστορία του. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με νίκη καταλαμβάνει σίγουρα την 6η θέση και μετά θα περιμένει να δει τι θα γίνει με την απόφαση της δευτεροβάθμιας για τον Πανιώνιο, προκειμένου να βρεθεί στην Ευρώπη. Οι «κυανόλευκοι» τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν φορές που είχαν καταφέρει αγωνιστικά να βρεθούν σε θέση πλέι οφ, αλλά δεν είχαν πάρει άδεια, κάτι που πήραν φέτος και θέλουν με την σειρά τους να εκμεταλλευτούν τον ελλειπή φάκελο των αντιπάλων τους. Το κακό για τους φιλοξενούμενους είναι πως σε αυτόν τον τελικό θα παίξουν χωρίς τον τραυματία Ναδάλες και τον τιμωρημένο Μανιά, αλλά σε τέτοιες αναμετρήσεις η απουσίες δεν παίζουν κανέναν ρόλο παρά μόνο η δίψα για νίκη. Από την άλλη οι Ξανθιώτες δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο εκτός από το να τελειώσουν το πρωτάθλημα με μια καλή εμφάνιση και νίκη μπροστά στον κόσμο τους.

Πιθανές ενδεκάδες

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Ορφανίδης, Καπετάνος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Στρούνα, Τσουκαλάς, Λίλα, Ακόστα, Γιάκος, Ίλιτς.

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ: Για το θαύμα οι Χανιώτες

Ιδιαίτερα σημαντικό ματς είναι και αυτό στα Περιβόλια, όπου ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Οι Χανιώτες έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία φέτος, καταφέρνοντας να χτυπάνε ακόμα και την πόρτα της Ευρώπης, κάτι που αν το έλεγε και ο πιο αισιόδοξος φίλος τους την αρχή της χρονιάς, θα τον περνούσαν για... τρελό. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου για να μπορέσει να πετύχει το όνειρο των πλέι οφ θέλει αρχικά να μην πάρει και από την δευτεροβάθμια άδεια ο Πανιώνιος, να μην κερδίσει ο ΠΑΣ στα Πηγάδια την Ξάνθη, αλλά και να μην πάρει πίσω τους -3 ο Ατρόμητος και κερδίσει μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο. Αν γίνουν όλα αυτά και κερδίσει τους Θεσσαλονικείς θα γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο και θα κοιτάξει ουσιαστικά στα Περιβόλια να κάνει μια καλή προπόνηση για τα πλέι οφ που έρχονται.

Πιθανές ενδεκάδες

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Ντίνας, Γουνδουλάκης, Ανγκούλο (ή Μιλούνοβιτς) και Ράμος.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Χατζηισαϊας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κάτσε, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Μάκ, Κοροβέσης.

Αστέρας Τρίπολης – Βέροια: Με το βλέμμα σε Πηγάδια και Περιβόλια οι Αρκάδες

Το τρίτο ματς με σημαντικό ενδιαφέρον είναι αυτό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Βέροια. Για την ακρίβεια έχει ενδιαφέρον αν ο ΠΑΣ δεν κερδίσει την Ξάνθη στα Πηγάδια. Γιαυτό και η ομάδα του Μάκη Χάβου θα έχει το μυαλό της τόσο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, όσο και σε αυτή στην Ξάνθη. Οι Αρκάδες αν δεν καταφέρουν οι Ηπειρώτες να νικήσουν, θα θέλουν το τρίποντο για να βρεθούν αυτοί με την σειρά τους στην 6η θέση, αρκεί βέβαια να μην δικαιωθεί ο Ατρόμητος στην έφεση για τους -3 και κερδίσει στη Νέα Σμύρνη, αλλά και να μην κερδίσει ο Πλατανιάς τον ΠΑΟΚ στα Περιβόλια. Όσον αφορά την Βέροια, η... βασίλισσα του βορρά θα λέει πως φέτος έμεινε επειδή απλά υπήρχαν πολύ χειρότερες ομάδες από αυτήν, καθώς με τέτοιες εμφανίσεις αν έπεφταν τρεις, ούτε με θαύμα δεν θα γλίτωνε.

Πιθανές ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Γιαννούλης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντουντού, Φούντας, Δημούτσος, Τσάβες, Μάσα.

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Σιόντης, Γιαννούλης, Άρτσε, Μπαλάφας, Ανάκογλου, Ναζλίδης, Μαγέφσκι, Μεληκιώτης.

Πανιώνιος – Ατρόμητος: Και όμως αν πάρει τους βαθμούς ελπίζει

Το τέταρτο παιχνίδι που μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Και λέμε μπορεί γιατί όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι Περιστεριώτες πάρουν πίσω τους -3 που έχασαν λόγω των επεισοδίων στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Αν αυτό γίνει, τότε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα θα περιμένει να χάσει βαθμούς ο ΠΑΣ στα Πηγάδια και με νίκη στη Νέα Σμύρνη παίρνει την 6η θέση και περιμένει όπως και οι υπόλοιποι την απόφαση για τους «κυανέρυθρους». Αν δεν τους πάρει, ότι και να κάνει την Κυριακή δεν θα έχει καμία σημασία, ωστόσο επειδή η έφεση είναι για την Τρίτη, είναι λογικό πως οι «κυανόλευκοι» που θα παίξουν χωρίς Σουμπίνιο και Φυτανίδη, θα τα δώσουν όλα για όλα. Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος, που φέτος έκανε εντυπωσιακή πορεία κερδίζοντας επάξια μια θέση στην πρώτη πεντάδα, περιμένει να δει τι θα γίνει με την άδεια και είναι λογικό κανείς ή έστω ελάχιστοι, να μην ασχολείται με το ματς. Ένα ματς που αναμένεται να είναι γιορτή, με τον κόσμο του Πανιωνίου να ετοιμάζεται να αποθεώσει και δικαίως τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη για την πορεία τους. Ο έμπειρος προπονητής πάντως ετοιμάζεται να κάνει πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο σε παίκτες που δεν έπαιξαν τόσο πολύ την φετινή χρονιά.

Πιθανές ενδεκάδες

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Πατσατζόγλου, Μασούρας, Καθάριος, Μπαργκάν, Καραμάνος

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Θεολόγου ή Μπαστακός, Μπίτολο, Κειτά, Ούμπιντες, Μπρίτο, Στόιτσεφ, Ματέι, Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός – Καλλονή: Ώρα φιέστας στο Καραϊσκάκης

Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες που παιζόταν η 6η θέση και η οποία αν δεν αλλάξει κάτι με την άδεια του Πανιωνίου δίνει το εισιτήριο για την Ευρώπη, η αναμέτρηση που θα συγκέντρωνε επάνω της τα περισσότερα βλέμματα θα ήταν αυτή στο Καραϊσκάκης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Καλλονή. Όχι, αγωνιστικά ένας αγώνας του πρώτου με την τελευταία δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον, αλλά όπως και να το κάνουμε από την στιγμή που θα υπάρξει φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα, είναι λογικό τα βλέμματα να στρέφονται εκεί. Οι Πειραιώτες θέλουν με νίκη και καλή εμφάνιση να ευχαριστήσουν ακόμα περισσότερους τους φίλους τους που αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο, ενώ οι νησιώτες να κλείσουν με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται μια κάκιστη χρονιά. Όπως βέβαια είναι λογικό, το αγωνιστικό θα περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν το πως θα γιορτάσουν οι Πειραιώτες ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Ζντιέλαρ, Ερνάνι, Πάρντο, Φορτούνης, Ιντέγε.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Γιουκαρής, Ξύδας, Γουερέ, Γιορέντε, Μανούσος.

Λεναδειακός – ΑΕΚ: Προετοιμασία για το Κύπελλο

Από τα τρία εντελώς αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, το μοναδικό που μία ομάδα θα έχει ένα κίνητρο είναι αυτό στη Λιβαδειά. Η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί από τον Λεβαδειακό και για τον Γκουστάβο Πογιέτ η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα του για τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Βέβαια από την στιγμή που υπάρχει και το -3, στην Ένωση θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν καθαρά για ψυχολογικούς λόγους την 2η θέση, αλλά όπως και να το κάνουμε οι «κιτρινόμαυροι» είναι λογικό να σκέφτονται τις δύο αναμετρήσεις με Ατρόμητο. Για τον Λεβαδειακό δεν υπάρχει το παραμικρό κίνητρο εκτός του να μπορέσει την τελευταία αγωνιστική μπροστά στον κόσμο του να έχει μια καλή παρουσία και τίποτα παραπάνω.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βερέμνκο, Τριποτσέρης, Μεντί, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Μαχαμάντ, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μπεν, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πέτκχαρτ

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός: Γίνεται για να γίνει

Και πάμε τώρα στα ματς με το λιγότερο δυνατό ενδιαφέρον, αρχίζοντας από αυτό στην Λεωφόρο όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό. Οι «πράσινοι» της Αθήνας θέλουν να κλείσουν με νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κυρίως για να... ζεστάνουν τον κόσμο ενόψει πλέι οφ, καθώς το να μπορέσουν να τερματίσουν στην 2η θέση καθαρά για ψυχολογικούς λόγους είναι κάτι που θεωρείται απίθανο. Και θεωρείται γιατί και πρέπει να μην πέσει η έφεση της ΑΕΚ για την τιμωρία των -3, αλλά και να χάσει η Ένωση από τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά. Ο Στραματσόνι από την πλευρά του ετοιμάζεται να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να μεγαλώσει και το ρόστερ ενόψει πλέι οφ. Για τον Πανθρακικό το μοναδικό κίνητρο σε μια τραγική χρονιά είναι να μην τερματίσει τελευταίος, αλλά από την στιγμή που η Καλλονή παίζει στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό, η 15η θέση δεν χάνεται.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Μέστο, Σάντσεθ, Μολέδο, Λαγός, Λουντ, Εβανζελίστα, Καλτσάς, Βλαχοδήμος, Μπεργκ.

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Γιούδας, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Χασομέρης, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Ίγκορ.

Ηρακλής – Παναιτωλικός: Κανείς δεν θα το θυμάται

Και έτσι φτάνουμε στο ακόμα πιο αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, στο Ηρακλής-Παναιτωλικός. Στο Καυτανζόγλειο οι δύο ομάδες αναμένεται απλά να παίξουν για να τελειώσει η χρονιά και το μοναδικό κίνητρο είναι για να μπορέσει να κλείσει με νίκη. Και οι δύο θα μπορούσαν αν είχαν κάνει δυο νίκες παραπάνω να κοιτούσαν για πιο ψηλά και ειδικά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε αυτό, αλλά από την στιγμή που δεν το έκαναν, θα κοιτάξουν τώρα να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους και μετά να προετοιμαστούν για του χρόνου.

Πιθανές ενδεκάδες

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Καραγκούνης, Ζιαμπάρης, Στάμου, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης, Καρασαλίδης, Λεοζίνιο, Πασάς, Κυριακίδης, Βέλλιος

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Παπάζογλου, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Πάουλο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ουάρντα, Κάπελ, Φερέιρα, Μαρκόφσκι

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα