Βέρντερ - Βόλφσμπουργκ 3-2 (gTV)

Gazzetta team
Βέρντερ - Βόλφσμπουργκ 3-2 (gTV)

bet365

Χαμός στην ουρά της Bundesliga, όπου η Άιντραχτ «βυθίζεται» μετά τις νίκες των Βέρντερ, Άουγκσμπουργκ, Χόφενχαϊμ και Ντάρμσταντ. Πέρασε 3η η Λεβερκούζεν.

Η Βέρντερ παραμένει ζωντανή, έστω και αν δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη 16η θέση. Οι πράσινοι πήραν μεγάλη νίκη με 3-2 της Βόλφσμπουργκ και συνεχίζουν να ελπίζουν, αφήνοντας στο -4 την Άιντραχτ.

Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και έσπρωξε την ομάδα του Σκρίπνικ. Ο Μπενάλιο νίκησε τον Γκρίλιτς στο 19’, ο Μπάρτελς είχε δοκάρι στο 29’, πριν ο Πισάρο στείλει την μπάλα άουτ και το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 32’. Ο Γιουνούζοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Βιεϊρίνια (φαίνεται να βρίσκει μπάλα) και ο Πισάρο από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0! Η απάντηση των Λύκων δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 36’ μετά την κεφαλιά του Ντοστ, ο Γκιλαβογκί με δεύτερη από κοντά έκαντ ο 1-1. Οι φάσεις ήταν λιγότερες στην επανάληψη, με τους πράσινους να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα στο 64’. Μπάρτελς και Γιουνούζοβιτς έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, με τον δεύτερο να δίνει υπέροχη ασίστ και τον πρώτο να κάνει το 2-1! Ο Βίντβαλντ έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Νάλντο και στο 83’ ο Γιαταμπαρέ στην γραμμή πέτυχε το 3-1 με το πρώτο του γκολ στην Γερμανία μετά από νέα ασίστ του Γιουνούζοβιτς! Οι παίκτες του Χέκινγκ δεν τα παράτησαν, μείωσαν με κεφαλιά του Ντοστ στο 86’, όμως μέχρι εκεί, καθώς το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Πέρασε την Χέρτα η Λεβερκούζεν
Το εντυπωσιακό σερί της Λεβερκούζεν συνεχίζεται, με την Μπάγερ να κερδίζει με 3-0 την Άιντραχτ και να περνάει στην 3η θέση μετά την ήττα της Χέρτα. Ο Μπερντ Λένο, μάλιστα, έκανε νέο ρεκόρ συλλόγου, ξεπερνώντας τα 506’ απαραβίαστης εστίας! Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, τους φιλοξενούμενους να είναι απειλητικοί στην αντεπίθεση και τις κλασικές ευκαιρίες να λείπουν. Η πρώτη στο ματς ήρθε στο 56’ για την Άιντραχτ με τον Χίμπνερ, όμως εκείνη που έφτασε πρώτη στο γκολ ήταν η Λεβερκούζεν. Ο Καμπλ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, μπήκε στο ματς στο 70’ και δευτερόλεπτα αργότερα με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0! Οι γηπεδούχοι δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, στο 76’ ο Μπελαράμπι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπραντ, που έκανε το 2-0, ενώ ο πρώτος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας το τελικό 3-0 στο 90’.

Ξέφυγε η Χόφενχαϊμ
Η Χέρτα ήθελε να αφήσει πίσω της το 2-2 με το Αννόβερο και να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της Χόφενχαϊμ, πλησιάζοντας κι άλλο στην έξοδο στο Champions League. Οι Βερολινέζοι μπήκαν καλά στον αγώνα και είχαν ευκαιρία μόλις στο 3' με τον Ιμπίσεβιτς αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με την ευκαιρία του Ουτ στο 19'. Το ματς ήταν καλό και ακολούθησαν και τα γκολ, με την Χέρτα να ανοίγει το σκορ στο 26' με την κεφαλιά του Σταρκ μετά το κόρνερ (0-1). Η χαρά, όμως, δεν κράτησε πολύ αφού στο 33' ο Σάερ με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε για την Χόφενχαϊμ (1-1), αν και φάνηκε να είναι σε θέση οφσάιντ. Ο καλός ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι έδειξαν να το πιστεύουν περισσότερο αφού όσο περνούσε η ώρα τόσο αύξαναν την πίεση τους. Και αφού πίεζαν, δικαιώθηκαν στο 85', όταν ο Ουτ έκανε από κοντά, μετά από νέα στημένη φάση, το 2-1 και με αυτό το γκολ, το 5ο στα τελευταία εννιά ματς, φέρνει την Χόφενχαϊμ πιο κοντά στην παραμονή.

Φινμπόγκασον ξανά!
Βήμα παραμονής έκανε η Αουγκσμπουργκ αφού επικράτησε με 1-0 της Στουτγκάρδης, η οποία επίσης στοχεύει στην αποφυγή του υποβιβασμού, έχοντας για ακόμη ένα ματς ως πρωταγωνιστή τον Φινμπόγκασον, ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης. Μια νίκη που οι Βαυαροί την ήθελαν πολύ και το έδειξαν από νωρίς καθώς μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, περιορίζοντας τους Σουηβούς σε αμυντικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία στο 28' με τους Αλτιντοπ και Κλάβαν, για να γίνει τελικά το 1-0 στο 36' από την κοντινή προσπάθεια του Φινμπόγκασον. Η Στουτγκάδη προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και θα το είχε κάνει αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι από το σουτ του Ντιντάβι στο 40', με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο επιθετικά στην επανάληψη. Η Αουγκσμπουργκ, όμως, ήλεγξε την κατάσταση, δεν κινδύνεψε ουσιαστικά ποτέ και κράτησε το πολύτιμο 1-0, το οποίο θα μπορούσε να είναι και 2-0 αν ο Καϊούμπι στεκόταν πιο τυχερός σε μια-δυο περιπτώσεις.

Νίκη σωτηρίας η Ντάρμσταντ
Η Ντάρμσταντ κερδίζει και εντός έδρας. Οι Lilien επιβλήθηκαν με 2-0 της Ίνγκολσταντ, έφτασαν το αήττητο σερί τους στα 6 ματς και είναι πολύ κοντά στη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι έκαναν το κλασικό τους παιχνίδι: συμπαγείς, σκληροί, με πάθος. Οι παίκτες του Σούστερ «χτύπησαν» στην αντεπίθεση και καθάρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο Ράους έκανε το 1-0 μετά από ασίστ του Βάγκνερ, πριν οι Κρίστιανσεν (59’) και Λεσκάνο (65’) χάσουν τις καλύτερες ευκαιρίες για τους Βαυαρούς. Από τη στιγμή που η Ίνγκολσταντ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, τα πάντα τελείωσαν στο 85’, με τον φορμαρισμένο Βάγκνερ να κάνει το τελικό 2-0.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα