Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αστον Βίλα 1-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αστον Βίλα 1-0

bet365

Η Γιουνάιτεντ συνεχίζει να μάχεται για το Champions League και επικράτησε 1-0 της Αστον Βίλα, η οποία για πρώτη φορά επί των ημερών της Premier League υποβιβάστηκε. Νίκησε και ελπίζει η Νιούκαστλ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι συνεχίζουν να πιστεύουν στην κατάληψη της 4η θέση και επικράτησαν 1-0 στο Old Trafford της Αστον Βίλα, η οποία αποχαιρέτισε και μαθηματικά για πρώτη φορά την Premier League. Την επιστροφή του πραγματοποίησε ο Ρούνεϊ, ο πιτσιρικάς-θαύμα, Μάρκους Ράσφορντ, σκόραρε ξανά για την ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως δεν είχαν πολλές καθαρές φάσεις. Στο 9' ο Ντεπάι έκανε τη σέντρα και ο Ρόχο την κεφαλιά έξω και στο 23' ο Μάτα απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό. Στο 32' ο Ράσφορντ έκανε τη δουλειά για την Γιουνάιτεντ όταν με ψύχραιμο τελείωμα ύστερα από γύρισμα του Αντόνιο Βαλένσια (1-0). Στο 45' ο Ανρέ Αγιού θα μπορούσε να έχει σουτάρει αλλά οι της Γιουνάιτεντ πρόλαβαν και μπλόκαραν το σουτ του. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και είχαν καλή στιγμή με τον σκόρερ τους και στο 58' ο Ντεπάι με φαλτσαριστό σουτ δεν βρήκε στόχο. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Αστον Βίλα απείλησε με απώλεια την Γιουνάιτεντ. Στο 84' το βολέ του Γκεστέντ πήγε στο δοκάρι και στο ίδιο λεπτό ο Ντε Χέα σταμάτησε τον Κλαρκ με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Ελπίδα για Νιούκαστλ
Την πρώτη της νίκη με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο πέτυχε η Νιούκαστλ, που επικράτησε 3-0 της Σουόνσι και μπορεί να ελπίζει σε σωτηρία. Οι Magpies πλέον βρίσκονται στο -1 από την Νόριτς, που είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που σώζεται, ενώ έχει και ένα ματς περισσότερο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41' με κεφαλιά του Λασέλς ύστερα από κόρνερ του Τάουνσεντ στο πρώτο δοκάρι (1-0). Η Νιούκαστλ καθάρισε το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Μούσα Σισοκό να κάνει το 2-0 στο 82' με σουτ ύστερα από κεφαλιά του Μίτροβιτς έπειτα από κόρνερ και στο 89' ο Τάουνσεντ έβαλε και γκολ μετά την ασίστ με ωραίο τελείωμα στην αντεπίθεση.

Τα μοίρασαν...
Η Εβερτον προηγήθηκε, η Σαουθάμπτον ισοφάρισε και το τελικό 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ» δεν κάνει χαρούμενο κανέναν και ειδικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη να μειώνονται. Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται με αρκετές αλλαγές λόγω του κυπέλλου και την Σαουθάμπτον να είναι πιο επικίνδυνη στο πρώτο 45λεπτο, όπου είχε και δοκάρι με τον Λονγκ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48', οι «Αγιοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Τάντιτς, για να μπει τελικά το γκολ από την Εβερτον στο 68' με το σουτ του Φούνες Μόρι (1-0). Παρά την εξέλιξη αυτή, πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 76' με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αγαλμα στον Εουρέλιο Γκόμες
Ο Μπεραΐνο στήθηκε δύο φορές (67', 87') απέναντι του. Η μπάλα όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις βρέθηκε από την άσπρη βούλα και μετά στα χέρια του Εουρέλιο Γκόμες, ο οποίος έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Premier League που πιάνει από δύο πέναλτι σε δύο διαφορετικά ματς. Νωρίτερα (27') ο Γουότσον είχε κάνει το 0-1 για την Γουότφορντ στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, το οποίο χάρη στον πορτιέρο της πρώτης διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα