Μπάγερν Μονάχου - Σάλκε 3-0 (gTV)

Gazzetta team
Μπάγερν Μονάχου - Σάλκε 3-0 (gTV)

bet365

Η Σάλκε περιόρισε την Μπάγερν στο πρώτο μέρος, όμως λίγα λεπτά στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αρκετά στους Βαυαρούς για να καθαρίσουν (3-0).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ξεπέρασε στην επανάληψη την όποια αντίσταση της Σάλκε και με παιχνίδι περισσότερο πέρασε στο +10 από την 2η, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε ακόμα δύο γκολ στο Allianz Arena και πλέον οι Βαυαροί μετρούν αντίστροφα για να σηκώσουν την 4η σερί σαλατιέρα. Το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους πέρασε με την Σάλκε να είναι πολύ καλά οργανωμένη στο δικό της μισό και να περιμένει βαθιά την Μπάγερν, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει άνετα τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 29' ήταν η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων όταν ο Ραφίνια ανέβηκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά και ο Φέρμαν το έβγαλε δύσκολα. Στο 31' ο Μπενάτια πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Χούντελααρ πριν προλάβει να κάνει τη ζημιά στην κόντρα.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε ότι το δεύτερο μέρος δεν θα έχει καμία σχέση με το πρώτο. Στο 47' το σουτ του Κομάν μπλόκαρε ο Φέρμαν, στο 52' πάλι από το ημικύκλιο ο Αρτούρο Βιδάλ σούταρε μόλις έξω με το αριστερό και στο 54' το διαγώνιο αριστερό του Ντάγκλας Κόστα σταμάτησε στον τερματοφύλακα της Σάλκε. Η επόμενη φάση ήταν η φαρμακερή για την κυρίαρχο της Bundesliga. Στο 54' ο Κομάν έκανε το γέμισμα για τον Βιδάλ που πήρε την κεφαλιά και ο Λεβαντόφσκι από θέση οφσάιντ έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε ωραία με το αριστερό για το 1-0.

Το επόμενο δεκάλεπτο πέρασε πιο ήσυχα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να πάρουν κάτι από το ματς. Στο 65' η μπάλα πέρασε από όλες τις γραμμές της Μπάγερν και βγήκε στα δεξιά, ο Κομάν είδε το ανέβασμα του Ραφίνια που έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Φέρμαν (2-0). Για 7η φορά φέτος ο Πολωνός πέτυχε 2 γκολ σε ένα ματς πρωταθλήματος και για 7η το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Στο 68' φάνηκε και στο αντίπαλο μισό η Σάλκε με την κεφαλιά του Σανέ ύστερα από σέντρα από δεξιά να πηγαίνει στον Νόιερ και πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 3-0. Ο Ριμπερί, που μπήκε αλλαγή, έκανε κούρσα από αριστερά και αφού πήρε κόντρες έδωσε στον Βιδάλ, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει. Στο 79' ήταν τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους Μπλε, με τον Μπελχαντά να μην μπορεί να νικήσει τον Νόιερ.

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Ραφίνια, Μπενάτια (63' Κίμιχ), Αλάμπα, Βιδάλ (78' Ρόντε), Ντάγκλας Κόστα (68' Ριμπερί), Γκέτσε, Μπερνάτ, Κομάν, Λεβαντόφσκι.

Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Ρίτερ, Καϊσαρά, Μάτιπ, Αόγκο, Νόιστεντερ, Γκάις (69' Μπελχαντά), Χόιμπιεργκ, Σανέ, Χούντελααρ (69' Μάιερ), Τσούπο-Μότινγκ (82' Σεπφ).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα