Σίλβα: «Δεν αμφισβητείται το πρωτάθλημα» (gTV)

Σίλβα: «Δεν αμφισβητείται το πρωτάθλημα» (gTV)

Δημήτρης Τομαράς
Σίλβα: «Δεν αμφισβητείται το πρωτάθλημα» (gTV)

bet365

Ο Σίλβα μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, το Κύπελλο και τους στόχους της νέας χρονιάς. Τι είπαν οι Φορτούνης, Φουστέρ, Ρομπέρτο και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού. Το Gazzetta.gr ήταν στον Ρέντη.

Ο Μάρκο Σίλβα αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι θα ξεκινήσει η προετοιμασία νωρίτερα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για την πρόκριση της Λίβερπουλ: Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να το ελέγξουμε δεν εξαρτάται από εμάς και ας μας αλλάζει τα πλάνα για τη νέα χρονιά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσουμε πάνω σε αυτό.

Για το πρωτάθλημα: Όταν ήρθα εδώ ήξερα καλά ότι είχαμε την υποχρέωση να πάρουμε το πρωτάθλημα και να το κάνουμε με καλό και σωστό τρόπο παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα με αριθμούς και ρεκόρ που θα θυμόμαστε πάντα και μας επιτρέπουν να θέσουμε και άλλα ρεκόρ για του χρόνου.

Για την συνέχεια: Να κλείσουμε με πολύ καλό τρόπο την χρονιά, να πάρουμε το Κύπελλο και να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για του χρόνου.

Για την αμφισβήτηση του πρωταθλήματος από ορισμένους: Όταν έχεις κερδίσει το πρωτάθλημα με 27 νικες σε 29 ματς όταν όλοι οι προπονητές παραδέχονται την ανωτερότητα σου και την ποιότητα σου ως ομάδα όταν έχεις τους καλύτερους παίκτες, την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία για το φετινό πρωτάθλημα. Όποιος μιλάει για διαιτησίες το κάνει για να καλύψει δικά του κενά και άλλα θέματα. Δεν υπάρχει κανε απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης και φυσικά μιλάω για την φετινή χρονιά που ειμαι ο προπονητής κι έχω την εικόνα για το τι συνέβη.

Για το αν γίνεται κάτι ανάλογο στην Πορτογαλία: Ναι και εκεί γίνονται κουβέντες όταν μιλάμε για διαφορά στο -3 η -4 κάτι που είναι λογικό και θεμιτό αλλά εδώ δεν έχει υπάρξει κάποιος λόγος να γίνεται κουβέντα.

Για την προετοιμασία: Είναι πιθανό το σενάριο να ξεκινήσουμε νωρίτερα ήδη έχουμε κάποιες σκέψεις για τη νέα χρονιά. Άωρα θα αρχίσουμε πιο νωρίς την προετοιμασία θα ξεκουραστούν λιγότερο οι παίκτες θα πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα στην αγορά για τις μεταγραφές και σίγουρα να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει για να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τον Μάρκο Σίλβα στην media day του συλλόγου μίλησαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού και αναφέρθηκαν στην φιέστα με την Καλλονή, στην φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και στο Κύπελλο που είναι ο επόμενος στόχος.

Φορτούνης: Να γίνομαι όλο και καλύτερος

Ο Κώστας Φορτούνης αρχικά αναφέρθηκε στο βραβείο που κέρδισε :Είναι μεγάλη η χαρά μου για το βραβείο, θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που με ψήφισε και το αφιερώνω αυτό το βραβείο στο σύλλογο και στους συμπαίκτες μου.

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο γλυκό τόνισε: Σίγουρα ισχύει αυτό λόγω και του ρόλου που είχα. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ.

Για το double double που έχει κάνει ο ίδιος ανέφερε: Δεν λέει απαραίτητα κάτι αυτό, εγώ αυτό που θέλω είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο ενόψει φιέστας και Κυπέλλου όπως τον ρώτησε το Gazzetta.gr: Ο κόσμος θα είναι εκεί για να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πάντα ο κόσμος είναι μαζί μας και μας δίνει μεγάλη ώθηση έτσι περιμένουμε και τώρα να μας δώσει ώθηση για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Φουστέρ: Θέλω να μείνω

Φουστέρ: Θα είναι μια μέρα γιορτής στο γήπεδο μας έχουμε προσπαθήσει πολύ γι αυτό το πρωτάθλημα φέτος και θέλουμε να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι γιατί γνωρίζαμε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνει το κύπελλο κι εμείς πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Όλα τα πρωταθλήματα που έχω κατακτήσει με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, ίσως λίγο το πρώτο επειδή ήταν το πρώτο μου με τον Ολυμπιακό. Ξέρω οτι τελειώνει το συμβόλαιο μου ίσως και να είναι η τελευταία μου χρονιά εδώ. Εγώ θέλω να μείνω, το ξέρει η διοίκηση και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Είμαι ευγνώμων για την σχέση αγάπης που έχω με τους φίλους του Ολυμπιακού και να τους στείλω το μήνυμα να χαρούν το ματς της Κυριακής.

Μπουχαλάκης: Νομίζω ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκινάμε προετοιμασία ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος τώρα θέλουμε και το κύπελλο. Από την στιγμή που το πρωτάθλημα που έχει κριθεί το περιμένουμε πως και πως, είμαστε έτοιμοι. Προσωπικά ξεκίνησα καλά, είχα τις ατυχίες αυτές αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω να είμαι έτοιμος και ότι δεν κατάφερα φέτος να το καταφέρω του χρόνου και να διεκδικήσω μια θέση στην ομάδα.

Ρομπέρτο: Μπορεί να φαίνεται εύκολο το πρωτάθλημα αλλά αυτό ακριβώς κάνει τα πράγματα δύσκολα κάποιες φορές. Εμείς προσπαθήσαμε, παλέψαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πάντα θέλεις να έχεις μια ευρεία απόσταση από τους άλλους, κι εμείς προσπαθούμε και παλεύουμε γι αυτό να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Είναι και αυτοί μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού (οι άλλοι τερματοφύλακες) συμμετείχαν στην προσπάθεια μας παρότι είχαν συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής. Προφανώς και είναι οι καλύτεροι στην θέση αυτή για να βρίσκονται σε έναν τέτοιο σύλλογο και θα πάνε μπροστά.

Ομάρ: Ήταν μια καταπληκτική χρονιά είχαμε μόνο μια ήττα και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα, είμαι ικανοποιούμενος και ανυπομονώ για την Κυριακή να πάρουμε άλλη μια νίκη και να γιορτάσουμε τον κόσμο μας. Έχουμε πολλούς παίκτες διψασμένους για ποδόσφαιρο έχουμε την δίψα να αποδεικνύουν την αξία τους στον αγωνιστικό χώρο, όλα αυτά ξεκινάμε από την προπόνηση που είναι γεμάτη ένταση και μεγάλη προσπάθεια. Είναι υποχρέωση μας το επάγγελμα μας και πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό.

Για την χρονιά του: Είναι η δεύτερη χρονιά εδώ στην ομάδα, εγώ ήρθα στον Ολυμπιακό για τίτλους και τα πήγα πάρα πολύ καλά και σίγουρα πολύ πιο καλά από όσο θα ήθελα και περίμενα από την πρώτη στιγμή ένιωσα σημαντικός ποδοσφαιριστής και μέλος της ομάδας. Θα έλεγα ότι η δεύτερη χρονιά ήταν ακόμα πιο καλή σίγουρα υπάρχει η απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά συνολικά είναι μια καλή χρονιά αφού κάναμε ένα τρομερό πρωτάθλημα.

Βούρος: Μεγάλη τιμή να παίζω στο Ολυμπιακό από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να παίξω στον Ολυμπιακό

Για το ματς Κυπέλλου με ΠΑΟΚ αλλά και το ευρωπαϊκό με την Άρσεναλ όπου αγωνίστηκε ανέφερε: Σίγουρα ήταν οι καλύτερες στιγμές θέλω τη νέα χρονιά να έχω περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάρω πιο πολλά ματς στα πόδια μου.

Ντομίνγκες: Δεν είναι ακόμα ένα πρωτάθλημα, έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για να κατακτήσουμε το φετινό τίτλο. Ήταν ο κυριότερος στόχος μας εξαρχής κι έχουμε δουλέψει πολύ γι αυτό. Τώρα έχουμε και το κύπελλο και ανυπομονούμε γι αυτό γιατί θέλουμε να τα καταφέρουμε κι εκεί.

Για τον Φορτούνη: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ο Φορτούνης έχει δείξει την ποιότητά του από την προετοιμασία κιόλας. Πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι ακόμα καλύτερα και σίγουρα να συνεχιστεί ο συναγωνισμός μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα