Γιούργκεν Κλοπ: Ένας... ρομαντικά τρελός τύπος (pics+vids)

Γιούργκεν Κλοπ: Ένας... ρομαντικά τρελός τύπος (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γιούργκεν Κλοπ: Ένας... ρομαντικά τρελός τύπος (pics+vids)

bet365

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέρει ακριβώς που να ποντάρει και δεν είναι τρελός όταν ασχολείται συνεχώς με τον κόσμο. Το gazzetta.gr γράφει για τον ρομαντικό, αυτό, τύπο, που ξέρει καλά το κέρδος που μπορεί να έχει από την εξέδρα...

«Το αισθανόσουν, το οσμιζόσουν... Το ένιωθες ότι κάτι θα γινόταν. Τέτοια ήταν η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την επική πρόκριση της Λίβερπουλ εις βάρος της Μπορούσια Ντόρτμουντ και δεν είχε άδικο.

Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο των «κόκκινων» από μόνο του είναι τέτοιο που όταν η περίσταση το σηκώνει, ο κόσμος στέκεται με τέτοιο πάθος δίπλα στην ομάδα που πάντοτε κάνει τη διαφορά και πάντοτε δημιουργεί αξιοζήλευτη ατμόσφαιρα, σε αποθέωση του αθλήματος.

Ο Κλοπ, το βράδυ της Πέμπτης, στο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ, ακόμα κι όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, δεν παράτησε το παιχνίδι. Φώναζε στους ποδοσφαιριστές του, τους έδειχνε ότι έκαναν σοβαρό λάθος στη φάση, αλλά συνέχιζε.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα Λεβάντε - Εσπανιόλ, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν καταλογιστεί πέναλτι, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

Οι αντιδράσεις του σε κάθε χαμένη ευκαιρία των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο ημίχρονο, όταν ακόμα η ανατροπή φάνταζε απλά... σενάριο επιστημονικής φαντασίας, φανέρωναν και την ψυχοσύνθεσή του. Μαχητής. Πεταγόταν, χειροκροτούσε, απορούσε που δεν πήγε η μπάλα στο πλεκτό, γυρνούσε στον κόσμο και με τη γροθιά του προσπαθούσε να τους ξεσηκώσει και να δώσουν την ώθηση που έπρεπε, παρά την πίκρα που είχαν γευτεί με τα γκολ των Μκιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ από τους Βεστφαλούς.

Ο Κλοπ είναι άνθρωπος του συναισθήματος και κατά δεύτερον της λογικής. Ξέρει ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει πολλές φορές η καλύτερη και πιο προσεκτική τακτική, αλλά όταν η κατάσταση σηκώνει... πάθος, ένταση, φλόγα, είναι ίσως ο ιδανικός για να τη μεταδώσει από την άκρη του πάγκου στην εξέδρα κι από εκεί με τη σειρά του ο κόσμος στους ποδοσφαιριστές.

Συμπεριφέρεται πρώτα απ' όλα σαν άνθρωπος κι έπειτα έρχεται η αυστηρότητα που θα έπρεπε να τον διακρίνει ως προπονητή, ως αρχηγό και καθοδηγητή ενός συνόλου που πρέπει να διατηρηθεί σε τάξη.

«Μην αγγίξει κανείς την επιγραφή “This is Anfield”, αν δεν πετύχει κάτι σημαντικό» ήταν επίσης μια από τις ατάκες του Γερμανού προς τους ποδοσφαιριστές του στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τη Ντόρτμουντ.

Από την πρώτη στιγμή, στην παρουσίασή του από τους ανθρώπους της ομάδας, υποστήριξε ότι η Λίβερπουλ είναι ιδιαίτερος σύλλογος και θα πρέπει οι οπαδοί του να σκέφτονται συνεχώς πως η ομάδα τους έχει κάτι πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες. Έχει σταθεί στη δύναμη και την εμπειρία της παρουσίας στο Άνφιλντ σε μεγάλες βραδιές, ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι σκούρα και απαιτείται μάχη μέχρις εσχάτων για ν' ανατραπούν τα δεδομένα και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που βρίσκεται εκεί.

Το κυριότερο όλων, όπως φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης, η φανέλα είναι βαριά, αλλά η Λίβερπουλ πέτυχε κάτι... σχεδόν ακατόρθωτο, ακόμα κι αν δεν έχει τους top-class ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος στέκεται δίπλα τους κι εκείνοι παίρνουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται σε αυτή την αλληλένδετη σχέση.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να κάνει μαζί με τους ποδοσφαιριστές του το γνωστό «Όλε» μπροστά από το «Kop», έπειτα από εντός έδρας ισοπαλία με τη Γουέστ Μπρομ. Τότε που είχε φανεί περίεργο σε όλους, ακόμα και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Κι όμως, εκείνος ήξερε ότι έπρεπε να δείξει η ομάδα πως ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξη και πως θα τον χρειαστεί δίπλα της. Έκανε τη Λίβερπουλ να δείξει ευγνώμον προς τους οπαδούς και να τους στείλει το μήνυμα για το μέλλον.

Το έκανε γιατί ξέρει πως το γεμάτο Άνφιλντ, μπορεί να κάνει θαύματα.

Το «Όλε», έγινε ξανά μετά την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ, σε πολύ διαφορετική περίσταση αυτή τη φορά. Έπειτα από θρίαμβο. Αυτός ο θρίαμβος, όμως, ήρθε και με τη βοήθεια αυτών που ευχαρίστησαν ξανά οι «κόκκινοι».

Και ο Κλοπ, ξεσπώντας σε καθένα από τα τρία πρώτα γκολ της Λίβερπουλ μέχρι και την ισοφάριση, έδειξε να μην μπορεί να διανοηθεί αυτό που ζούσε όταν ο Λόβρεν στο 91' διαμόρφωσε το τελικό 4-3 για να έρθει η πρόκριση στα ημιτελικά. «Παγωμένος», γύρισε να κοιτάξει τον κόσμο κι όταν πλέον αντιλήφθηκε πολύ καλά ότι δεν ήταν όνειρο, αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Γιατί είναι ο άνθρωπος που θ' αντιδράσει σαν οπαδός, όπως το έκανε και στην εκτός έδρας ανατροπή με τη Νόριτς στο πρωτάθλημα, σε ένα τρελό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με το 5-4 για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, πιάνει τον παλμό του κόσμου και της εξέδρας, δείχνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά την κουλτούρα και τις ιδιαιτερότητες, έχοντας φτάσει σε σημείο να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Τζον Φλάναγκαν!

Βλέπει αλλιώς τη ζωή, το ποδόσφαιρο, το επάγγελμα, τις δύσκολες και τις εύκολες στιγμές. Με το χαμόγελο που τον κάνει προσιτό και απίστευτα συμπαθητικό, με τις απλές εξηγήσεις για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα του, με τον τρόπο που κρατάει στο μυαλό του κάθε εμπειρία που αποκομίζει και ο ίδιος, γνωρίζοντας πως δεν θέλει ο απόλυτος επαγγελματισμός, να του χαλάσει την ρομαντική όψη γύρω από κάθε τι που κάνει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα