Προκριματικά στο Champions League θα παίξει ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Τομαράς
Προκριματικά στο Champions League θα παίξει ο Ολυμπιακός

bet365

Ο αποκλεισμός της Ντόρτμουντ στο Europa League εξανεμίζει τις ελπίδες του Ολυμπιακού για να πάει απευθείας στους ομίλους του Champions League και του χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό το πιο ιδανικό εξαρχής ήταν να κατακτήσει την διοργάνωση η Ντόρτμουντ. Για να συμβεί αυτό βέβαια έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λίβερπουλ στο Europa, κάτι που δυστυχώς για τον Σίλβα και τους παίκτες του δεν συνέβη. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για προκριματική φάση και αναπροσαρμόζει τα πλάνα του καθώς θα πρέπει να αρχίσει και πιο νωρίς προετοιμασία.
Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πλέον ουσιαστικές ελπίδες για να είναι απευθείας στους ομίλους του Champions League και τη νέα χρονιά. Αυτό θα γινόταν πλέον, μόνο με την κατάκτηση του Europa league από τη Σαχτάρ εάν όμως είχε... κλειδώσει και το πρωτάθλημά της στην Ουκρανία, κάτι πολύ δύσκολο όμως να συμβεί αφού είναι στο -5 από τη Ντιναμό Κιέβου λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος (σ.σ. η Σαχτάρ πάντως έχει εντός τη Ντιναμό σε επόμενο ματς).
Αυτό θα έπρεπε να συνδυαστεί με το να μην κατακτήσει το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι (εκτός αν τελικά προλάβει την πρώτη τριάδα στην Premier).
- Για τον Ολυμπιακό υπάρχει το εξής... παραθυράκι για να βρεθεί απευθείας στους ομίλους: εάν ο κάτοχος του Champions League και ο κάτοχος του Europa προκριθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League 2016 - 2017 μέσω των πρωταθλημάτων τους. Ως εκ τούτου οι ερυθρόλευκοι θέλουν τόσο το Champions League όσο και το Europa League να καταλήξουν σε ομάδες που θα βρεθούν στα ψηλότερα... επίπεδα των Λιγκών τους.
Επιπλέον για τον Κυπελλούχο Ελλάδας - από την στιγμή που γίνεται το Κύπελλο - υπάρχουν ελπίδες για απευθείας θέση στους ομίλους του Europa, αν το φετινό τρόπαιο κατακτήσει:
- Μία εκ των Βιγιαρεάλ ή Σεβίλλης και ταυτόχρονα τερματίσει στην πέμπτη θέση της Primera
- Η Μπράγκα, αν κατακτήσει στις 22 Μαΐου το Κύπελλο Πορτογαλίας στον τελικό με την Πόρτο
O Κυπελλούχος θα ξεκινήσει σίγουρα από τον 3o προκριματικό του Europa, αν το φετινό τρόπαιο κατακτήσει η Σαχτάρ. Επιπροσθέτως ο αποκλεισμός της Σπάρτα Πράγας από την ομάδα της Βιγιαρεάλ ήταν κάτι άκρως θετικό και για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και για τον Κυπελλούχο Ελλάδας (σ.σ. όταν αυτός θα κριθεί και θα στεφθεί στις αρχές Μαϊου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα