Η 1η μέρα του συνεδρίου Ολυμπιακού και Χάρβαρντ (vid)

Η 1η μέρα του συνεδρίου Ολυμπιακού και Χάρβαρντ (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Η 1η μέρα του συνεδρίου Ολυμπιακού και Χάρβαρντ (vid)

bet365

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η 1η μέρα του συνεδρίου για το ποδόσφαιρο που συνδιοργανώνουν Ολυμπιακός και Χάρβαρντ.
Ο Ολυμπιακός είναι ένας παγκόσμιος σύλλογος και ως τέτοιος συμμετέχει σε σημαντικά συνέδρια όπως αυτό που άρχισε σήμερα (14/4) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστώνης. Ο Ολυμπιακός, το Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs συνδιοργανώνουν, μέχρι και τις 16/4, ένα απολύτως ποδοσφαιρικό συνέδριο. Ένα συνέδριο που καταπιάνεται με το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο (Soccer as a Global Phenomenon).
Σε αυτό το σπουδαίο ραντεβού γνώσης και ενημέρωσης γύρω από τον «βασιλιά» τον αθλημάτων, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε κατά την 1η μέρα (σ.σ.: και θα εκπροσωπηθεί και τις επόμενες) από τους κ.κ. Θεόδωρο Γιαννίκο (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλος), Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης), Κυριάκο Δουρέκα (Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και Κώστα Βερνίκο (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων).
Οι ομιλητές της 1ης μέρας του συνεδρίου μετέδωσαν τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα κάνοντας σοφότερους όλους όσοι το παρακολούθησαν. Ο κ. Τόνι Κόλινς, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο «De Montfort» της Αγγλίας, εξήγησε την διαπολιτισμική μεταφορά του ποδοσφαίρου στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο κ. Τόμας Άνταμς, βοηθός καθηγητή στην διακρατική ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο αναφέρθηκε και ο κ. Σαλμάαν Μίρζα, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Να σημειωθεί επίσης ότι στα πλαίσια του ταξιδιού στην Βοστώνη, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού θα έχουν μια σειρά απο σημαντικές συναντήσεις. Ήδη επισκέφθηκαν το Fenway Park και τα γραφεία της Fenway Sports Management έχοντας συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Marc Lev, ενώ παρακολούθησαν από κοντά και τον αγώνα Baltimore Orioles - Boston Red Sox. Να τονιστεί πως το εν λόγω συνέδριο γίνεται και χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Center for Middle Eastern Studies, the Davis Center for Russian and Eurasian Studies, the Minda de Gunzburg Center for European Studies του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ καθώς και του Simmons College. Ο Ολυμπιακός, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους τομείς, κρατά ψηλά την σημαία της Ελλάδας εκπροσωπώντας τη χώρα στο κορυφαίο επίπεδο, και όχι μόνο το ευρωπαϊκό.
Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να μελετήσετε όλες τις πτυχές του σεμιναρίου 'Soccer as a Global Phenomenon' και να λάβετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις «εργασίες» του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα