Ένα βήμα ακόμα, με την... βοήθεια των 96 στο «Άνφιλντ»

Κώστας Ζάλιαρης
Ένα βήμα ακόμα, με την... βοήθεια των 96 στο «Άνφιλντ»

bet365

Μια μέρα πριν από την 27η επέτειο της τραγωδίας του Χίλσμπορο και με πρόθεση να τιμήσει δεόντως τη μνήμη των 96 αδικοχαμένων οπαδών της, η Λίβερπουλ σκοπεύει να κάνει το βήμα που της απομένει για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι «κόκκινοι» έχουν το πάνω χέρι στην αποψινή κόντρα με τους Βεστφαλούς έπειτα από το 1-1 στο «Signal Iduna Park» πριν από μια εβδομάδα και ο Γιούργκεν Κλοπ – που μάλιστα πανηγύρισε το γκολ του Ορίζι μπροστά στο κοινό της πρώην ομάδα του που τον αποθέωνε – αν και ξέρει ότι πρέπει να πληγώσει έναν σύλλογο που αγάπησε πολύ, δεν θα ... κάνει πίσω και θ' αφήσει τους συναισθηματισμούς στην άκρη.

Το σύνολο του Τούμας Τούχελ έχει αντιληφθεί ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν ήρθαν τα πράγματα έτσι όπως θα τα ήθελε, το σχέδιο νίκης δεν δούλεψε και απόψε στο «Άνφιλντ» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γκολ που πέτυχε ο Χούμελς ώστε να μη φύγει η Λίβερπουλ από τη Βεστφαλία με τη νίκη. Το σίγουρο είναι ότι η Ντόρτμουντ χρειάζεται γκολ...

Ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης στα υπόλοιπα παιχνίδια έχει η κάτοχος του τροπαίου, Σεβίλλη, που πέρασε από το Μπιλμπάο με το υπέρ της 2-1 στο πρώτο παιχνίδι πριν από μια εβδομάδα και οι Βάσκοι χρειάζονται τεράστια προσπάθεια για να κόψουν το δρόμο της ομάδας του Ουνάι Έμερι προς τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Φυσικά, στόχος των Ανδαλουσιανών, η υπεράσπιση του τίτλου τους στον μεγάλο τελικό της Βασιλείας.

Στην ίδια κατάσταση και η Σαχτάρ Ντόνετσκ που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Μπράγκα στην Πορτογαλία στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση και ετοιμάζεται για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κλήρωση της Παρασκευής για τη φάση των «4» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάπως... πιο ανοιχτά τα πράγματα στην κόντρα της Βιγιαρεάλ με τη Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι έχουν δείξει τη φετινή σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ ότι θα έπρεπε κάθε ομάδα που τους έχει βρει απέναντί της, να τους υπολογίζει και μάλιστα να παίρνει πολύ σοβαρά το κάθε παιχνίδι, από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Ζνέντεκ Σκάζνι έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια στο γήπεδο. Αυτή τη φορά, για την πρόκριση στα ημιτελικά, έχουν μεν προίκα από το παιχνίδι του «Μαδριγάλ» ένα εκτός έδρας γκολ στην ήττα με σκορ 2-1 από τη Βιγιαρεάλ και απόψε έχουν ζητήσει και τη βοήθεια του κόσμου τους για να φέρουν εις πέρας τη σημαντική αποστολή.

Όλα τα παιχνίδια, με ώρα έναρξης στις 22:05...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα