Ο Έλληνας Βίκινγκ της Κόνγκσβινγκερ στο gazzetta.gr!

Ο Έλληνας Βίκινγκ της Κόνγκσβινγκερ στο gazzetta.gr!

bet365

Ο Γιάννης Σωτήρογλου, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ιστορική Κόνγκσβινγκερ εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στη Νορβηγία!

Στο πολυπολιτισμικό Κόνγκσβινγκερ των σχεδόν 16.000 κατοίκων, ένας Έλληνας έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ομώνυμου συλλόγου.

Η KIL, όπως την αποκαλούν οι Νορβηγοί από το 1983 μέχρι το 1999 είχε αδιάλειπτη παρουσία στα μεγάλα σαλόνια του νορβηγικού ποδοσφαίρου, ενώ έκανε ένα ακόμη πέρασμα το 2010.

Τα τελευταία χρόνια λόγω του περιορισμένου μπάτζετ της, η Κόνγκσβινγκερ παλεύει για την επιβίωση της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Νέιμαρ ανοίξει το σκορ, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

Ο Γιάννης Σωτήρογλου, ο οποίος είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του στη Σουηδία με τη φανέλα της Ακρόπολις, όπου σκόραρε αφειδώς ανταποκρίθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του αποφασίζοντας να μετακινηθεί με την μορφή δανεισμού για τέσσερις μήνες στη νορβηγική Κόνγκσβινγκερ.

Το ντεμπούτο του Έλληνα φορ ήταν ονειρεμένο. Μπήκε αλλαγή στο 68΄ της εντός έδρας αναμέτρησης με την Ράουφος κατορθώνοντας να σκοράρει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα (3-2).

«Μένω μόνιμα στην Κύπρο. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου και ήθελα να παίξω μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να διατηρηθώ σε φόρμα.

Δεν δυσκολεύτηκα να βρω ομάδα στη Σκανδιναβία, αφού είχα καταφέρει να κάνω όνομα στην Ακρόπολις στην Σουηδία. Έτσι όταν ήρθε η πρόταση από την Κόνγκσβινγκερ την αποδέχθηκα», δηλώνει ο Γιάννης Σωτήρογλου στο gazzetta.gr.

Ο 28χρονος φορ δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός πως το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ράουφος στο ντεμπούτο του με την KIL συνδυάστηκε με την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

«Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Το δούλευα από την μέρα που ήρθα. Δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά μου για το ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Ασάνε. Είμαι καινούργιος στην ομάδα και δεν περίμενα να αγωνιστώ βασικός. Ο κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω και είμαι χαρούμενος που σκόραρα».

Ο Σωτήρογλου μιλώντας στο gazzetta.gr δεν κρύβει την έκπληξη του για την οργάνωση που υπάρχει στην Κόνγσβινγκερ ακόμη και σε ότι αφορά το κομμάτι της προπόνησης.

«Περίμενα να είναι οργανωμένα εδώ σε ότι αφορά τα γήπεδα και τις υποδομές, όμως υπάρχουν πράγματα που βλέπω για πρώτη φορά. Εννοώ στο κομμάτι της τακτικής, της ανάλυσης ακόμη και των προπονήσεων όπου κάνουμε τρεις διπλές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης τα γυμναστήρια και ότι άλλο χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής μας Λουίς Πιμέντα, θέλει να παίζουμε με την μπάλα κάτω έχοντας την κατοχή παίζοντας με ένα στιλ που απολαμβάνει και ο κόσμος.

Το ζητούμενο είναι να παίρνουμε και αποτελέσματα βέβαια συνδυάζοντας τα με καλό ποδόσφαιρο».

Στην Κόνγκσβινγκερ ακόμη και σήμερα φουσκώνουν από περηφάνια όταν αναφέρονται στα ιστορικά ματς με την Γιουβέντους την σεζόν 1993/94 στο Κύπελλο UEFA. Οι Νορβηγοί τότε είχαν αναγκάσει τους «μπιανκονέρι» σε εντός έδρας ισοπαλία στο πρώτο ματς (1-1).

«Ήταν το πρώτο πράγματα που μου είπαν όταν ήρθαν στην ομάδα. Μάλιστα λένε πως αδικήθηκαν στο συγκεκριμένο ματς.

Το Κόνγκσβινγκερ είναι μία πόλη με 16.000 κατοίκους. Μικρός πληθυσμός, αλλά μεγάλη έκταση. Πρόκειται για φιλήσυχους ανθρώπους που γουστάρουν το ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδια ήρθαν 1.500-1.700 αριθμός που αν πάει καλά η ομάδα στη συνέχεια μπορεί να φτάσει μάξιμουμ στις 2.500. Αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της πόλης, αλλά και το τι συμβαίνει στα γήπεδα της Ελλάδας και της Κύπρου καταλαβαίνει πως ο κόσμος εδώ αγαπάει το ποδόσφαιρο και το αντιμετωπίζει ως γιορτή».

Ο πρώην παίκτης της Ακρόπολις πέρασε μεταξύ άλλων από Ηλυσιακό, Κόρινθο και Πλατανιά για να μετακομίσει το καλοκαίρι του 2010 στην Κύπρο.

«Έφυγα από την Ελλάδα για να αγωνιστώ στην Α΄ Εθνική της Κύπρου. Δεν σκέφτηκα να γυρίσω πίσω. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο βλέποντας τα γήπεδα, τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση που υπάρχει σε Σουηδία και Νορβηγία, κάτι που δεν υπάρχει σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έχω έρθει εδώ δανεικός για τέσσερις μήνες. Σε αυτό το τετράμηνο θέλω να ζήσω όσο πιο πολλά πράγματα μπορώ και στη συνέχεια να αποφασίσω για το τι θα πράξω».

Ποιος είναι όμως ο στόχος που θέτει για την φετινή σεζόν ο Γιάννης Σωτήρογλου;

«Πέρυσι σε Κύπρο και Σουηδία πέτυχε 24 γκολ σε 25 ματς, ενώ είχα και 10 ασίστ. Θα κυνηγήσω τις επιδόσεις μου προσπαθώντας να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα