Ξεκαθάρισμα στη Μαδρίτη, κυνηγάει τ' όνειρο η... ελληνική Μπενφίκα

Κώστας Ζάλιαρης
Ξεκαθάρισμα στη Μαδρίτη, κυνηγάει τ' όνειρο η... ελληνική Μπενφίκα

bet365

Ο ισπανικός «εμφύλιος» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται με την Ατλέτικο να υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα έχοντας λόγους για να πιστεύει στην επιτυχία. Τεράστια ευκαιρία για Μήτρογλου και Σάμαρη στη Μπενφίκα, που υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου.

Στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Ατλέτικο, με το αίσθημα της αδικίας από την αποβολή του Φερνάντο Τόρες στο πρώτο ματς στη Βαρκελώνη, όπου η Μπαρτσελόνα τελικά έκανε την ανατροπή για να πάρει προβάδισμα στη μεταξύ τους κόντρα με το τελικό 2-1, θέλει να εκμεταλλευτεί τα... άσχημα φεγγάρια στα οποία βρίσκεται η ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Οι «ροχιμπλάνκος», έχουν καταφέρει να μειώσουν και την απόσταση από την κορυφή της La Liga έπειτα από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα των «μπλαουγκράνα» και στόχος είναι να τους πάρουν τον αέρα, έπειτα και από την αποψινή μάχη με φόντο τη φάση των «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Μπαρτσελόνα, ναι μεν συνεχίζουν να μετρούν διαδοχικές νίκες απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» μετά και τα δύο γκολ του Σουάρες στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας, σε μια βραδιά που ανησύχησε ιδιαίτερα το σύνολο του Λουίς Ενρίκε και αυτή τη φορά, επιθυμία στο «στρατόπεδο» των πρωτοπόρων της Πριμέρα είναι να μην υποστούν ακόμα ένα σοκ τον τελευταίο καιρό...

Στα αγωνιστικά, εκτός μένουν για την Ατλέτικο οι Τιάγκο, Τόρες και Χιμένες, αμφίβολος ο Σάβιτς. Η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει διαθέσιμους τους Ματιέ, Ραφίνια, Σάντρο, Βερμάελεν και Βιδάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Ερνάντες, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Αουγκούστο, Νίγκεθ, Γκριεζμάν, Καράσκο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Στο «Ντα Λουζ», παρά την απουσία του Μήτρογλου από το σημερινό ματς, οι Πορτογάλοι θέλουν να ζήσουν μαγικές στιγμές και να κάνει η Μπενφίκα ακόμα ένα τεράστιο βήμα στη φετινή παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και πολλοί πίστεψαν ότι οι «αετοί» ήταν ... τελειωμένοι όταν ο Βιδάλ σκόραρε στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης στην «Allianz Arena», το σκορ παρέμεινε στο 1-0 και όλα έχουν διατηρηθεί πιθανά σε αυτό το ζευγάρι.

Απόψε, η ομάδα του Ρουί Βιτόρια θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της και να κάνει κάτι που θα πρόκειται για θαύμα κόντρα στους Βαυαρούς, παίζοντας δίχως φόρο και με αποφασιστικότητα. Ο κόσμος, θα περίμενε ξανά από τον Μήτρογλου να ... οπλίσει, αλλά ο Έλληνας φορ δεν θα καταφέρει τελικά να δώσει το «παρών».

Από την πλευρά του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε πως με ένα γκολ θα λυθούν τα προβλήματα για την ομάδα του και θα καταφέρει να ηρεμήσει, ρίχνοντας το ηθικό των Πορτογάλων που θα ψάξουν τις ευκαιρίες στα καρέ του Νόιερ.

Επί του αγωνιστικού, ο πρώτος σκόρερ της Μπενφίκα, Ζόνας, είναι τιμωρημένος, ενώ εκτός έμειναν και οι Ζούλιο Σέζαρ και Λισάντρο Λόπες. Απώλεια της τελευταίας στιγμής και ο Κώστας Μήτρογλου που τελικά δεν πρόλαβε το ματς λόγω του τραυματισμού που έχει υποστεί...

Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν και Μπενάτια οι απόντες για τον σύλλογο του Μονάχου, αμφίβολος ο Κομάν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπενφίκα: Έντερσον, Αντρέ Αλμέιδα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Γκαϊτάν, Πίτσι, Χιμένεθ, Γιόβιτς

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ, Τιάγκο, Κόστα, Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα