Ο ΠΑΟΚ αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Το Gazzetta.gr εξηγεί την αλλαγή στάσης του ΠΑΟΚ στο θέμα των τηλεοπτικών και τις προτάσεις του υπέρ των «μικρών» με εντολή του Ιβάν Σαββίδη.

Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ κατέβηκε και παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας με προτάσεις, που ωφελούν τους «μικρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτομάτως ρίχνουν κατά πολύ τους λεγόμενους «μεγάλους».

Και η σημερινή παρουσία και στάση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, δια του αντιπροέδρου της Χρυσόστομου Γκαγκάτση, μόνο τυχαία δεν ήταν. Το αντίθετο. Είναι στρατηγική θέση και προσωπική απόφαση του κ. Σαββίδη, που επιδιώκει την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προς έκπληξη των «μεγάλων», δεν υπάρχουν «μεγάλοι και μικροί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι έχουν ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης», λένε στη Μικράς Ασίας από την στιγμή «που όλες οι ομάδες έχουν από μια ψήφο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Στόχος του Ιβάν Σαββίδη είναι να επέλθει η ισονομία και να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό το «προϊόν», που διαχειρίζεται η Λίγκα. Για αυτό και στο σημερινό συμβούλιο της Λίγκας, ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης πήγε με συγκεκριμένες θέσεις και εντολή – οδηγία από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, να μην κάνει βήμα πίσω.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει υπογράψει την επέκταση των τηλεοπτικών, κάτι που μπορεί σύντομα να αλλάξει εντυπωσιακά και να προκύψει συμφωνία με τη Nova, αλλά στήριξε τις θέσεις των «11» κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν και περίμεναν. Μπορεί η πρόταση του για 50-50 στα τηλεοπτικά (ισομερώς το μισό ποσό και το υπόλοιπο βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής) να έγινε τελικά 40-60, αλλά και αυτό αποτελεί τεράστια αλλαγή και σημαντική οικονομική ανάσα για τις μικρομεσαίες ομάδες.

«Από εδώ και πέρα αποκτά σημασία η νίκη σε κάθε αγώνα, από τον πρώτη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η κάθε νίκη θα ισοδυναμεί με 90.000 ευρώ και αυτό είναι τεράστιο κίνητρο για όλες τις ομάδες», εξηγούσαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Μέχρι σήμερα ο κάθε πόντος ισοδυναμούσε σε 10.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τώρα το συγκεκριμένο ποσό τριπλασιάζεται», πρόσθεταν.

Για παράδειγμα η Ξάνθη του Χρήστου Πανόπουλου, που ηγείται της ομάδας των «11», με την ισχύουσα κατάσταση θα λάβει 330.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά με  τους 33 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, ενώ με τη νέα συμφωνία, που προωθεί ο ΠΑΟΚ, το ποσό τριπλασιάζεται και φτάνει τις 990.000 ευρώ. Δηλαδή 660.000 ευρώ περισσότερα, τα οποία θα χάσουν από τα ταμεία τους οι «μεγάλοι», ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, που είχαν επιπλέον έσοδα λόγω της περίφημης εμπορικότητας.

Ήταν η πρώτη φορά, μετά από πάρα πολύ καιρό, που ο «Δικέφαλος», έδειξε αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να εκφράσει, δια του Χρυσόστομου Γκαγκάτση, μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη θέση, τόσο για τα τηλεοπτικά όσο και για επαγγελματική διαιτησία, πρόταση που πρώτος ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε (ακολούθησε η θέση των «11») προς το Δ.Σ. της Λίγκας.

Best of internet