Αλεξανδρής: «Καμία αίτηση εξαίρεσης για το ΣτΕ»

Gazzetta team
Αλεξανδρής: «Καμία αίτηση εξαίρεσης για το ΣτΕ»

bet365

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για την προσφυγή της ΕΠΟ στο ΣτΕ κατά της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον Σπορ FM 94,6 μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Βαγγέλης Αλεξανδρής για την προσφυγή της ΕΠΟ στο ΣτΕ.

Για την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ κατά της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας:
«Θα ήθελα να διευκρινίσω για να μην υπάρξει καμία παρανόηση ότι το δικηγορικό σώμα βρίσκεται σε αποχή εδώ και τρεις μήνες. Υπάρχει ένα πλαίσιο χορήγησης αδειών. Απέχουμε από τα δικαστήρια, από όλες τις διαδικασίες. Έχουμε ένα πλαίσιο για τη χορήγηση αδειών. Σε αυτή τη διαδικασία, δεν μας έχει ζητηθεί από τους νομικούς παραστάτες της ΕΠΟ να χορηγήσουμε άδεια για να εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν είναι ότι μας ζητήθηκε και το απορρίψαμε το αίτημα. Δεν ζητήθηκε καν. Δεν μας υποβλήθηκε καμία αίτηση. Για να μην λέγονται πολλά και διάφορα και κυρίως ανεύθυνα…».

Για το αν το αίτημα πρέπει να κατατεθεί γραπτώς ή προφορικώς:
«Γραπτώς, αλλά δεν έχει κατατεθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να υποστηρίζει –και είμαι βέβαιος ότι δεν το υποστηρίζει- ότι ήρθε εδώ και κατέθεσε ένα προφορικό αίτημα. Όλοι οι δικηγόροι στην Αθήνα τουλάχιστον -29.000 δικηγόροι- έχουν καταθέσει όλο αυτό τον καιρό αιτήματα, τα οποία όλα είναι γραπτά. Να αποτελεί εξαίρεση η ΕΠΟ και να κατέθεσε μόνο αυτή προφορικό αίτημα, το θεωρώ τουλάχιστον κωμικό».

Για το αν υπάρχει περίπτωση το νομικό επιτελείο να μην γνώριζε τη διαδικασία:
«Ασφαλώς και το ήξερε και είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό».

Για το αν είχε κατατεθεί το αίτημα εξαίρεσης, ποια θα ήταν η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου:
«Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα. Το κυριότερο είναι ότι ποτέ η ΕΠΟ δεν υπέβαλε αίτημα. Έπρεπε να υποβάλλουν το αίτημα και έπειτα να το εξετάσουμε».


Για το πλαίσιο για το οποίο χορηγούνται οι εξαιρέσεις: «Αν πρόκειται να απολέσει κάποιο δικαίωμα, αν τίθεται θέμα παραγραφής, αν πρόκειται να αποφυλακιστεί κάποιος κρατούμενος για ποινική υπόθεση και πρόκειται να περάσει το 18μηνο. Και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όμως κανόνες, ζητήματα παραγραφών, ζητήματα αξιώσεων και δικαιωμάτων. Όλα αυτά τα βλέπει η Επιτροπή».

 

Τελευταία Νέα