Το 40-60 και το μπόνους της NOVA

Το 40-60 και το μπόνους της NOVA

Το 40-60 και το μπόνους της NOVA

Πολύ καλύτερα από ότι θα περίμεναν ίσως και οι ίδιοι, πήγε η πρόταση των 11, καθώς αρχικά συμφωνήθηκε το περιβόητο 40-60, ενώ στην συνέχεια η NOVA προσέφερε ως μπόνους 4.000.000 ευρώ.

Και εκεί που όλα έδειχναν το λιγότερο μαύρα για το ποδόσφαιρό μας, η ψυχολογία όλων έχει αλλάξει μετά τις σημερινές εξελίξεις σε ΕΠΟ, Πολιτεία και Σούπερ Λίγκα. Όσον αφορά την Σούπερ Λίγκα, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, όλες οι ομάδες στάθηκαν δίπλα στην πρόταση του Πανόπουλου και των άλλων δέκα ΠΑΕ, προκειμένου οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα, ενώ θετικές εξελίξεις είχαμε και στο σημαντικό θέμα της διαιτησίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο καταμερισμός των εσόδων θα είναι 40-60. Δηλαδή το 40% θα δίνεται ισομερώς σε όλες τις ΠΑΕ και το υπόλοιπο 60% ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχει. Έτσι ουσιαστικά πριμοδοτείται η κάθε νίκη και καμία ομάδα δεν θα είναι αδιάφορη, όταν θα ξέρει πως αν κερδίσει θα μπορέσει να έχει περισσότερα έσοδα.

Τα ευχάριστα νέα όμως συνεχίστηκαν στην Λίγκα, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπήρξε ένα μπόνους 4.000.000 ευρώ που δόθηκε από την NOVA. Από αυτά τα λεφτά το μεγαλύτερο μέρος θα πάει στα λειτουργικά έξοδα της Λίγκας και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν με το γνωστό πλέον 40-60 στις ομάδες. Ουσιαστικά όλα στις ομάδες πάνε καθώς δεν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα έξοδα.

Η αλήθεια είναι πάντως πως μετά από καιρό έβλεπε κανείς μόνο χαμογελαστά πρόσωπα στην Λίγκα, καθώς όλοι έχουν καταλάβει πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα μόνο σε καλό του συνεταιρισμού μπορούν να βγουν.

 

Best of internet