Οι διαφωνίες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Λίγκα

Οι διαφωνίες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Λίγκα

Οι διαφωνίες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Λίγκα

Αρκετές ήταν οι κόντρες στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για την διαιτησία και τα τηλεοπτικά.  

Στο ΔΣ της Λίγκας ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος είχε αρκετές διαφωνίες με τον εκπρόσωπο του για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και την επαγγελματική διαιτησία. Ο αντιπρόεδρος του Δικεφάλου τάχθηκε στο πλευρό των «11» για κατανομή των τηλεοπτικών χωρίς να ισχύει η εμπορική αξία. Δηλαδή 50% ισομερώς σε όλους και 50% με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή. Ο  Ολυμπιακού είχε διαφορετική άποψη προτείνοντας το 40% -60% με της υπόλοιπες ομάδες να το αποδέχονται. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε η συγκεκριμένη πρόταση να ισχύσει μέχρι το 2019, με τον Ολυμπιακό να διαφωνεί, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να περάσει λόγου του ότι οι «ασπρόμαυροι»δεν έχουν υπογράψει ακόμα την επέκταση της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του.

Ο Δικέφαλος επίσης πρότεινε να ισχύσει η συμφωνία που υπάρχει τώρα για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, αυτόματα για την τριετία 2017-2019, με τον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά, να ζητούν κάτι τέτοιο να συζητηθεί εκ νέου, με την παρουσίαση τυχόν συμφωνίας επέκτασης του ΠΑΟΚ.  Οι Θεσσαλονικείς συμφώνησαν με την πρόταση των «11» για πίεση προς την ΕΠΟ να δεχθεί επαγγελματική διαιτησία. για ένα πιο δίκαιο ποδόσφαιρο.

Best of internet