Kουτσοκούμνης: «Συγκατάθεση μέχρι την Παρασκευή για το Κύπελλο»

Δημήτρης Τομαράς
Kουτσοκούμνης: «Συγκατάθεση μέχρι την Παρασκευή για το Κύπελλο»

bet365

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μίλησε για όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ FIFA-ΕΠΟ-Υπουργείο και ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία θα αποσύρει την υπόθεση από το ΣτΕ.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος των FIFA/UEFA δήλωσε μετά τη συνάντηση με Κοντονή και την συμφωνία για αποφυγή του Grexit: «Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου. Mέχρι την Παρασκευή το Υφυπουργείο θα δώσει την συγκατάθεσή του, αφού πρώτα ΕΠΟ και Υπουργείο βρουν τον τρόπο που θα συνεχιστεί ο θεσμός».

Όσον αφορά την αλλαγή του καταστατικού είπε: «Η FIFA ξεκινά εργασίες σε ολόκληρο το καταστατικό της ΕΠΟ και θέτει ως προτεραιότητα την επιτροπή δεοντολογίας. Επίσης έχει δεσμευτεί πως θα κοιτάξει τους υφιστάμενους κανονισμούς δεοντολογίας και θα πάρει απαντήσεις σχετικά με το γιατί υποθέσεις που εκκρεμούν δεν έχουν παραπεμφθεί ενώπιον της επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν έχουν παραπεμφθεί άτομα ενώ έπρεπε, θα λειτουργήσει από την ΕΠΟ επιτροπή δεοντολογίας», προσθέτοντας: «Είναι ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους επεισόδιον των Οργάνων».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα προσώπων: «Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ. Κρίνουμε πως ο νόμος του 15 και του 16 περιέχουν διατάξεις που προσβάλουν το αυτοδιοίκητο και δεσμεύτηκε πως οι διατάξεις που εμείς πιστεύουμε ότι προσβάλουν το αυτοδιοίκητο θα τις κοιτάξει».

Σχετικά με το Κύπελλο υποστήριξε: Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο Υφυπουργείο».

 

Τελευταία Νέα