Στο Top-5 σε εις βάρος του πέναλτι στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός!

Στο Top-5 σε εις βάρος του πέναλτι στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός!

bet365

Ψηλά στη λίστα των ομάδων που έχουν καταλογιστεί τα περισσότερα εις βάρος τους πέναλτι στο Τσάμπιονς Λιγκ φιγουράρει ο Ολυμπιακός, έχοντας υποπέσει 18 φορές στην εσχάτη των ποινών!

Μπορεί εντός των συνόρων οι αντίπαλοι του να διαμαρτύρονται για την συχνότητα με την οποία ο Ολυμπιακός εκτελεί πέναλτι, ωστόσο την ίδια στιγμή οι όροι αντιστρέφονται στο Τσάμπιονς Λιγκ εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των ομάδων που έχει καταλογιστεί εναντίον τους η εσχάτη των ποινών.

Συγκεκριμένα εις βάρος του Ολυμπιακού στις 17 σεζόν όπου έχει πάρει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σφυρίχθηκαν 18 πέναλτι. Κατά μέσο όρο δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα πέναλτι ανά σεζόν.

Το ίδιο ισχύει και για την Μπαρτσελόνα (18 πέναλτι) σε 20 όμως συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες οι οποίες έχουν υποπέσει στα περισσότερα πέναλτι είναι οι Άρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης με 23 πέναλτι έκαστος αλλά και με περισσότερα ματς στη διοργάνωση σε σχέση με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η «βασίλισσα» ωστόσο έχει πάρει μέρος 20 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ με την τωρινή μορφή του, ενώ η Άρσεναλ 18.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου με 19 πέναλτι εναντίον της σε ισάριθμες σεζόν.

Την πεντάδα συμπληρώνουν, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός, ενώ έπονται δύο ολλανδικοί σύλλογοι.

Πρόκειται για τον Άγιαξ με 17 καταλογισμένα πέναλτι εις βάρος του και αντιστοίχως την Αϊντχόφεν με 16.

Το ποσοστό του «Αίαντα» είναι ιδιαίτερα υψηλό εάν αναλογιστεί κανείς πως έχει πάρει μέρος 13 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Αϊντχόφεν αριθμεί 14.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα