Όταν η «Βασίλισσα» δεν δείχνει κανένα έλεος (pics+vid)

Όταν η «Βασίλισσα» δεν δείχνει κανένα έλεος (pics+vid)

Θοδωρής Βασίλης
Όταν η «Βασίλισσα» δεν δείχνει κανένα έλεος (pics+vid)

bet365

Έχει βαρεθεί να παίρνει νίκες με κάποιες από αυτές να αποτελούν ρεκόρ στο εύρος του σκορ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει μέσα από τo Real Madrid Passion τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι ο σπουδαιότερος σύλλογος στον κόσμο, κι έχει πετύχει αμέτρητες νίκες. Κάποιες από αυτές όμως έγραψαν ιστορία για το τελικό σκορ. Το gazzetta.gr μέσω του Real Madrid Passion σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες σε σκορ νίκες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 11-2 (7 Φεβρουαρίου 1960)
Είναι σεζόν 1959-60 και η Έλτσε κάνει ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Η πορεία της είναι άκρως ικανοποιητική υπό τις οδηγίες του παίκτη-προπονητή Σέζαρ Ροντρίγκες ο οποίος είχε γράψει την δική του ιστορία με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Η «ιλιθιτάνο» ταξιδεύει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να αντιμετωπίσει την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο και του Φέρεντς Πούσκας σε ένα ματς που έμελλε να γραφτεί ιστορία και για τις δύο ομάδες.

Οι Μαδριλένοι περίμεναν πως και πως το ματς αφού ήθελαν να δουν από κοντά τον Ροντρίγκες και το θαύμα που είχε κάνει με την Έλτσε. Στις εξέδρες δεν πέφτει καρφίτσα με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών παρά το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ η θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ έδινε παράσταση σε θέατρο της ισπανικής πρωτεύουσας.



Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η «Βασίλισσα» στήνει το δικό της πάρτι με τους Πούσκας και Πεπίγιο να κάνουν ότι θέλουν την άμυνα της Έλτσε. Ο «καλπάζων στρατηγός» σημειώνει τέσσερα γκολ ενώ ο Πεπίγιο στην βραδιά της ζωής του σταματάει στα πέντε. Ενδιάμεσα Χέντο και Σαντιστέμπαν βάζουν και αυτοί την υπογραφή τους στο σκόρερ του αγώνα με την Ρεάλ να κατεβάζει ταχύτητα μετά το 60ο λεπτό όταν και πετυχαίνει το 10ο γκολ. Ο Ροντρίγκες μειώνει με κεφαλιά σε 10-2 με τον Πούσκας να κλείνει το καρέ του στο 82’ σε ένα ματς που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και για τις δύο ομάδες.



Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλμε 8-0 (8 Δεκεμβρίου 2015)
Τελευταία αγωνιστική του Α' Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και η Ρεάλ του Ράφα Μπενίτεθ φιλοξενεί την Μάλμε του Άγκε Χαρέιντε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση του ομίλου και ο τεχνικός της «Βασίλισσας» φρεσκάρει την ενδεκάδα δίνοντας ανάσα σε βασικούς ποδοσφαιριστές. Όχι όμως και στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος εκείνο το βράδυ γράφει ιστορία όπως και η ομάδα του.



Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πετυχαίνει τέσσερα γκολ (39’, 47’, 50’, 59’) και γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει διψήφιο αριθμό τερμάτων (11) στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Καρίμ Μπενζεμά να προσθέτει άλλα τρία (12’, 24’,74’) και τον Κόβασιτς (70’) να σημειώνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Σουηδούς που έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Ρεάλ με το 8-0 να ισοφαρίζει το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.




Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 8-2 (3 Φεβρουαρίου 1935)
Από τα θύματα της Ρεάλ δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και η αιώνιος αντίπαλος Μπαρτσελόνα. Το καμάρι της Μαδρίτης κόντρα στους Καταλανούς έχει σημειώσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της ιστορίας της. Μία από αυτές ήταν και αυτή του Φεβρουαρίου του 1935 όταν συνέτριψε τους «μπλαουγκράνα» με 8-2 επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανωτερότητά της.

Έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια χωρίς ήττα η Ρεάλ ταπεινώνει την Μπαρτσελόνα με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σανούδο Γκαρσία και Χάμες Λασκάνο οι οποίοι σημείωσαν τα επτά από τα οκτώ γκολ της ομάδας. Ο Λασκάνο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό για να απαντήσει ο Εσκόλα για την ομάδα της Βαρκελώνης. Το γκολ αυτό μάλλον θύμωσε την Ρεάλ η οποία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου σημείωσε άλλα τέσσερα γκολ για να πάει στα αποδυτήρια με το επιβλητικό 5-1.

Η παράσταση των Μαδριλένων συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σανούδο και τον Λασκάνο να συνεχίζουν το προσωπικό τους κρεσέντο με άλλα τρία τέρματα, με τον Γκουζμάν απλά να μειώνει για την Μπαρτσελόνα. Σε αυτό το ματς ο Σανούδο έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των clasico αφού είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε ένα μόνο ματς μεταξύ των δύο αιώνιων αντιπάλων.

Ρεάλ Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-7 (12 Σεπτεμβρίου 1987)
Είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Λίο Μπενάκερ είχε κατακτήσει ήδη τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα και ξεκίνησε την σεζόν ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και η ίδια από την αρχή επιβεβαίωσε τον ρόλο αυτό. Με σπασμένα φρένα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές όπου είχε σημειώσει 11 γκολ σε Κάντιθ και Σπόρτινγκ Χιχόν, ταξιδεύει στο Ρομαρέδα για να αντιμετωπίσει την Σαραγόσα.



Οι «μπλάνκος» τα βρίσκουν σκούρα στην αρχή αφού θα έπρεπε να περιμένουν 30 λεπτά αγώνα για να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ με τον Γκορντίγιο και αφού πρώτα ο μεγάλος Ούγκο Σάντσες είχε νικηθεί από τον Σεντρούν. Το 2-0 ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Λαμπρέρας. Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι και στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε μια τρομερή ποδοσφαιρική παράσταση. Το 3-0 ήρθε από τον Μπουτραγκένιο στο 56’ μετά από πάσα του Μίτσελ για να έρθει η σειρά του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 έντεκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η Σαραγόσα είχε παραδώσει πνεύμα και δύο λεπτά αργότερα ο Μίτσελ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 5-0 με τον Τσέντο να πετυχαίνει το 6-0 γκολ της «βασίλισσας» και τον Γιάνκοβιτς που είχε μπει ως αλλαγή στο 87’ να ολοκληρώνει την ποδοσφαιρική παράσταση της ομάδας του με την Σαραγόσα να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο τέλος.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα