Λάμψη και συναίσθημα στα «90 χρόνια ΠΑΟΚ»

Λάμψη και συναίσθημα στα «90 χρόνια ΠΑΟΚ»

Λάμψη και συναίσθημα στα «90 χρόνια ΠΑΟΚ»

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δώσει λάμψη και πολύ συναίσθημα στη γιορτή των «90 χρόνων ΠΑΟΚ» και η οργανωτική επιτροπή παρουσίασε τα πλάνα της εκδήλωσης.

Ο Δημήτρης Νικηφόρος, εκ μέρους της επιτροπής των 90 χρόνων, αναφέρθηκε σ’ όλο το τελετουργικό της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Η 20η Απριλίου είναι μία μεγάλη ημέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς εκείνη την ημέρα το 1926 επικυρώθηκε από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η ίδρυση του συλλόγου», υποστήριξε και έδωσε το στίγμα εκείνης της εποχής: «Η χρονιά του 1926 είναι σημαντική για τρεις λόγους για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήταν η χρονιά που γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ, ιδρύθηκε το Α.Π.Θ. και ξεκινάει τη λειτουργία της η ΔΕΘ. Είναι ένα έτος, που στιγματίζει ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Τα στελέχη της επιτροπής των 90 χρόνων υποστήριξαν ότι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ντυθεί στα ασπρόμαυρα «σε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των φίλων της ομάδας». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Νικηφόρου ξεκαθαρίστηκε (;) ότι «η 20η Απριλίου, βάσει του εγγράφου από το Πρωτοδικείο, είναι η γενέθλια ημέρα του ΠΑΟΚ και καμία άλλη».

Η εκδήλωση θα χωρίζεται σε τρεις ενότητες: «Παρελθόν, παρόν και μέλλον» με παρουσιαστές δύο γνωστούς φίλους της ομάδας, τον Γιώργο Μαυρίδη και την Έλενη Τσολάκη.

Το παρελθόν θα συνοδεύεται από κάποια αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του συλλόγου και βραβεύσεις, το παρόν θα έχει σχέση με όλες τις ομάδες του σήμερα, ενώ το μέλλον με προβολή των νέων εγκαταστάσεων του συλλόγου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Θανάση Κατσαρή, προέδρου του ερασιτέχνη, η  κεντρική ομιλία του Ιβάν Σαββίδη και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη με τον ΠΑΟΚ.  

Θα βραβευτούν όλες οι ομάδες του ΠΑΟΚ, που κατέκτησαν έστω και ένα τίτλο, ποδόσφαιρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, στίβου, πάλης, άρσης βαρών, πυγμαχίας, αλλά και ο Κώστας Ιωσηφίδης, ο οποίος είχε συμμετοχή στους τέσσερις τίτλους της ποδοσφαιρικής ομάδας και ο πρώτος ουσιαστικά ξένος στην ιστορία της, ο Νέτο Γκουερίνο.

Επίσης, θα τιμηθεί ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Κατσαρής, που διανύει το 190 έτος της θητείας του στον προεδρικό θώκο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και ο «ανώνυμος φίλαθλος του ΠΑΟΚ».

Όπως έγινε γνωστό θα βραβευτούν τέσσερις μαθητές, γυμνασίου και λυκείου, από την ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη για τις καλύτερες εκθέσεις ιδεών γύρω από τον ΠΑΟΚ, ένας διαγωνισμός που λήγει την Παρασκευή, με χρηματικό βραβείο 1.000 ευρώ, μια τσάντα από την μπουτίκ του ΠΑΟΚ και θα τους δοθεί η δυνατότητα να παραβρεθούν σε μια προπόνησης της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Συνολικά έχουν προσκληθεί 1.400 άτομα, πολιτικοί, βάσει πρωτοκόλλου, αλλά θα εκπρόσωποι ομοσπονδιών, συλλόγων, ΜΜΕ, αθλητές όλων των συλλόγων και των ακαδημιών, κάτοχοι διαρκείας, σύνδεσμοι, βετεράνοι και χορηγοί της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διευκρινίστηκε ότι δεν θα παραστεί στην εκδήλωση ο οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίο, αλλά θα υπάρξει τηλεοπτικό μήνυμα.  

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Λυσσαρίδη στις σκέψεις και στα πλάνα της επιτροπής των 90 χρόνων υπάρχει η διεξαγωγή ενός μεγάλου φιλικού αγώνα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν κι από την πορεία της ομάδας ακόμη και στα φετινά πλέι οφ, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις και γύρω από το προσφυγικό θέμα.  

Τέλος σημειώθηκε ότι για πρώτη φορά παραχωρείται σε αθλητικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης το Μέγαρο Μουσικής, που έχει συμβάλλει για το καλύτερο αποτέλεσμα της εκδήλωσης, την οποία έχει αναλάβει η εταιρία ADMINE, ενώ θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA και το επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ.

Best of internet