Θαλασσινός: Πρέπει να φύγει ο Πογιέτ από την ΑΕΚ!

Θαλασσινός: Πρέπει να φύγει ο Πογιέτ από την ΑΕΚ!

Gazzetta team
Θαλασσινός: Πρέπει να φύγει ο Πογιέτ από την ΑΕΚ!

bet365

O φανατικός οπαδός της ΑΕΚ Παντελής Θαλασσινός είπε πως ο Γκουστάβο Πογιέτ πρέπει να φύγει… αύριο ενώ τάχτηκε υπέρ του διεθνούς αποκλεισμού του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο AEK LIVE RADIO και τον Μιχάλη Μικελλή μίλησε ο Παντελής Θαλασσινός:

-Για το αν παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια την ΑΕΚ:

«Βέβαια, την παρακολουθώ την ομάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν Β και Γ εθνική την παρακολουθούσα από κοντά. Φέτος δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσως γιατί δεν μ’αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει.»
-Για το πως βλέπει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πως το ποδόσφαιρο διοικείται από τον υπόκοσμο. Διοικείται από ανθρώπους που παίζουν στοιχήματα, φτιάχνουν παιχνίδια. Στην Ελλάδα δεν παίζεται καθόλου καλό ποδόσφαιρο. Ίσως, λίγο να ξεχωρίζει ο Ολυμπιακούς, επειδή έχει καλούς παίκτες λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά βλέπουμε ότι και αυτό δεν είναι αρκετό για να σταθεί στην Ευρώπη. Νιώθω ότι το ποδόσφαιρο είναι απαξιωμένο, δεν θέλουμε τίποτε άλλο από το να οικονομάμε, απλά να υπάρχει το ποδόσφαιρου για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, να δίνει τα ωραία του λεφτά ο κόσμος και να πηγαίνει ουσιαστικά υπέρ των ολίγων και των μπράβων. Δεν έχων εμπιστοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη στιγμή που βλέπω προέδρους που τους ενδιαφέρει μόνο να οικονομήσουν χρήματα.»
-Για το αν συμφωνεί με τις κινήσεις του Κοντονή:
«Φυσικά, και πέντε χρόνια να μας αποκλείσουν δεν με πειράζει καθόλου. Έτσι κι αλλιώς την ΑΕΚ έχουμε να την δούμε στην Ευρώπη κάτι χρόνια. Έχω μάθει πως στην ζωή όλα θέλουν υπομονή και πως αν σέβεσαι κάτι θα σε σεβαστεί κι αυτό. Δηλαδή για ποιο λόγο να πάμε τα παιδιά μας στο γήπεδο; Για να τους πούμε «ναι σε έπαιρνα γιατί ήθελα να γίνεις Αεκτζής;» και να τα πηγαίνουμε στο γήπεδο να βλέπουν ένα ξεπουλημένο άθλημα; Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παραπαίει γιατί θεωρείται καλός παράγοντας αυτός που ξέρει να παίρνει παιχνίδια. Όλες οι ομάδες θέλουν να παίρνουν παράγοντες που έχουν γνωριμίες για να παίρνουν παιχνίδια και καλούς δικηγόρους για να τις βγάζουν από την δύσκολη θέση. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι το οποίο βγαίνουμε στην γειτονιά και παίζουμε. Αν δηλαδή κλέβεις ακόμη και στο παιχνίδι δεν μπορείς να παίξεις. Καταρχάς πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΠΟ. Θα πρέπει να ψηφίζουν όλες οι ελληνικές ομάδες. Και οι επαγγελματικές και οι ερασιτεχνικές. Διότι η ΕΠΟ θεωρείται ένα ερασιτεχνικό σωματείο, ο πρόεδρός της είναι άμισθος, θεωρητικά άμισθος αφού εμπλέκονται κι αυτοί στα στοιχήματα.»
-Για την εικόνα που πιστεύει πως θα έχει η ΑΕΚ στα πλέι οφ:
» Δεν νομίζω να κρατάει μυστικά ο Πογιέτ για το τέλος. Εγώ θεωρώ πως γίνεται λάθος προπονητική. Δηλαδή όταν βλέπω μια ομάδα να παίζει με βαθιές μπαλιές και γιόμες τι μπάλα να παίξει. Έτσι παίζουν στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Όσον αφορά το ρόστερ, πέρυσι όταν έπαιξε με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλύτερο. Αν όχι το καλύτερο ήταν τουλάχιστον ανταγωνιστικό. Όπως στον πρώτο γύρο που μας έκαψαν. Έδιωξαν και τον Δέλλα, επειδή δέχτηκε τέσσερα γκολ. Λες και έφταιγε ο Δέλλας. Θεωρώ ότι ήταν ανταγωνιστικό εκείνο το ρόστερ. Από κει και πέρα έρχεται ένας προπονητής ο οποίος θέλει να παίρνει μόνο αποτελέσματα και να παίζει αντιποδόσφαιρο. Τα τρία ντέρμπι τα πήραμε κατά τύχη. Με τον Παναθηναϊκό κερδίσαμε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και βάλαμε γκολ, όπως και με τον ΠΑΟΚ σταθήκαμε πολύ τυχεροί.»
-Για το αν πρέπει να μείνει ο Πογιέτ:
«Πιστεύω πως πρέπει να φύγει αύριο. Εγώ είμαι οπαδός του Δέλλα. Όταν είναι ο Πογιέτ στον πάγκο και η ομάδα έχει τύχη παίρνει παιχνίδια. Αν όμως δεν έχει τύχη χάνει και από τον Παναιτωλικό. Κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον Τζανετόπουλο και γενικά δεν βλέπω πολλούς Έλληνες παίκτες. Προτιμά να βάζει συνέχεια στην 11άδα τους ξένους. Για παράδειγμα, να μην παίρνει τον Μπακάκη ούτε στην αποστολή ενώ είναι καλά στην υγεία του; Εγώ δεν το θέλω αυτό το πράγμα. Θέλω να βλέπω όλα τα παιδιά να εναλλάσσονται στην 18άδα γιατί για μένα οι μάχιμοι παίκτες είναι δεκαοχτώ και όχι έντεκα. Φώναζε ο Πλατέλλας ότι δεν τον υπολογίζει ο Πογιέτ, αλλά πως δεν τον υπολογίζει όταν είναι στον πάγκο; Ο παίκτης που είναι στον πάγκο δεν υπολογίζεται; Πάντως όσο καλό ρόστερ και να έχεις και την Μπαρτσελόνα να φέρεις πάλι δεύτερη θα βγει αν δεν αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ. Πλέον δεν ξέρω αν το είδατε αλλά πήραν πίσω τον νόμο για τον οποίο έχασε η ΑΕΚ στα χαρτιά το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό το 2008. Για μένα μια σοβαρή ΑΕΚ η οποία σέβεται την ιστορία της πρέπει νομοθετικά να κυνηγήσει εκείνη την υπόθεση και να μας δοθεί εκείνο το πρωτάθλημα πίσω. Να της δοθεί το πρωτάθλημα πίσω και να το σηκώσει ο Ντέμης Νικολαϊδης γιατί για ‘μένα είναι ένας πρόεδρος που αγάπησε την ομάδα και έδωσε τα πάντα για την ΑΕΚ. Του ζήταγε ο κόσμος το πρωτάθλημα έκανε τα πάντα το πήρε εκείνη την χρονιά και τελικά το έχασε στα χαρτιά.»
-Για τις εκλογές στην Ερασιτεχνική:
«Δυστυχώς τα ερασιτεχνικά σωματεία αυτή τη στιγμή περιμένουν να πάρουν ψίχουλα από τις ΠΑΕ. Είμαι της άποψης ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό. Δηλαδή δεν θέλω να γίνω σαν τον Ολυμπιακό να παίρνω συνέχεια πρωταθλήματα στο πόλο στο γυναικείο μπάσκετ. Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να παράγουν αθλητισμό. Να βγάζουν παίκτες, να παίζουν οι άνθρωποι και να ευχαριστιούνται. Αυτοί που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό πονάνε. Υπάρχουν κάποιοι στα ερασιτεχνικά σωματεία για να γεμίζουν και μόνο την τροπαιοθήκη. Όποιος θέλει πολλά τρόπαια πρέπει να βάλει και τα ανάλογα ποσά στην ομάδα.»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα